Ο εξτρέμ, η έξτρα θέση και το πλάνο των αποχωρήσεων

Ο εξτρέμ, η έξτρα θέση και το πλάνο των αποχωρήσεων

To10.gr καταγράφει τις μεταγραφικές αναζητήσεις του Ολυμπιακού και εξηγεί τι μέλλει γενέσθαι με τους προς αποχώρηση ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι γεμάτο. Και από άποψη ποιότητας και από άποψη… ποσότητας. Και αυτό το δεύτερο, είναι που αναμένεται να διευθετηθεί το επόμενο διάστημα. Με τις αποχωρήσεις των Γιάγια Τουρέ και Φελίπε Πάρντο να είναι οι πρώτες, αλλά όχι και οι τελευταίες για τους Ερυθρόλευκους. Καθώς ήδη στο Μεγάλο Λιμάνι ασχολούνται με τους δύο στόχους που έχουν θέσει σε αυτή τη φάση: Την απόκτηση ενός εξτρέμ, αλλά και την αποχώρηση τουλάχιστον ακόμη τεσσάρων ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το δυναμικό της πρώτης ομάδας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μία προσθήκη που ενδιαφέρεται να κάνει ο Ολυμπιακός, αυτή είναι γνωστό ότι αφορά στα άκρα της επίθεσης. Ενας παίκτης που υπάρχει επιθυμία να έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την ευχέρεια στο γκολ. Αποδεδειγμένα και με… νούμερα. Μάλιστα, εάν ο εν λόγω ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνίζεται και στη θέση «10», για να παίρνει κάποιες ανάσες ο Φορτούνης, τότε η λύση θα είναι ακόμη καλύτερη. Με τον Ολυμπιακό να κάνει τις επαφές του, να μελετάει τις περιπτώσεις που έχει στα χέρια του και σε συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς, να αναζητούν τον ιδανικό.

* Οσο για τους προς αποχώρηση ποδοσφαιριστές; Ο Σεμπά είναι ο πρώτος στη λίστα. Ο Βραζιλιάνος έχει συμβόλαιο έως το 2020, κάτι που σημαίνει ότι τον Ολυμπιακό τον παίρνει να τον δώσει δανεικό για ακόμη έξι μήνες, εάν δεν βρει την πρόταση που αναμένει. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα. Με ομάδες του Μεξικού να στο κατόπι του.

* Οι Θανάσης Ανδρούτσος και Μάριος Βρουσάι αναμένεται να ολοκληρώσουν σύντομα τη μετακίνησή τους στον Πανιώνιο. Με τους δύο ποδοσφαιριστές, που προέρχονται από την ακαδημία του Ολυμπιακού, να επιθυμούν να βρεθούν σε κάποια ομάδα, που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και θα βελτιωθούν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται σε επαφές με ομάδες από το εξωτερικό (Ολλανδία, Βέλγιο). Εάν δεν ευοδωθούν αυτές οι συζητήσεις, τότε ο 21χρονος αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός θα συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια ελληνική ομάδα.

* Ο πλέον περιζήτητος ποδοσφαιριστής του ρόστερ του Ολυμπιακού, βεβαίως, δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Μάνο. Ο 24χρονος σέντερ φορ δεν έχει αποφασιστεί να φύγει, ωστόσο τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα. Η απόκτηση του Σολδάνο, η παρουσία του Γκερέρο και η επιθυμία του Μαρτίνς να μην φύγει ο Χασάν, αυτομάτως προκαλούν… συνωστισμό στην επίθεση. Αρα, ουσιαστικά εκμηδενίζονται και οι πιθανότητες να πάρει σοβαρές ευκαιρίες έως το τέλος της χρονιάς. Ο Αρης τον θέλει από το καλοκαίρι και τον περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Πανιώνιο. Και όχι μόνο…

* Μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Γιάννη Μασούρα. Ο 21χρονος δεξιός μπακ χαφ του Ολυμπιακού μπορεί να μην έχει πάρει ευκαιρίες από τον Πέδρο Μαρτίνς, λόγω της παρουσίας των Ελαμπντελαουί και Τοροσίδη στη θέση του, ωστόσο, τόσο ο Πορτογάλος τεχνικός όσο και ο σύλλογος, δεν θέλουν να τον αφήσουν να φύγει. Κάτι που μπορεί να έχει σχέση και με το σοβαρό ενδιαφέρον που προκύπτει από την Αγγλία (και όχι μόνο) για τον Ομάρ. Αν και ξέχωρα από αυτό, ο Ολυμπιακός πιστεύει πολύ στον Πατρινό μπακ. Και για αυτόν τον λόγο πλήρωσε 1.000.000 € στη Λάρισα το καλοκαίρι για να τον αποκτήσει. Και θέλει να τον στηρίξει με κάθε τρόπο.

ΠΕΡΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει πάλι συζήτηση για τη θέση του τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης βρίσκεται εκτός κάδρου από τη στιγμή που  δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του (σ.σ. λήγει το καλοκαίρι), δεν συμμετέχει στις προπονήσεις της τελευταίας εβδομάδας και ήδη ξεκίνησαν τα σενάρια για την ενίσχυση των Πειραιωτών και στη θέση του τερματοφύλακα. Είναι σαφές ότι εάν οι Ερυθρόλευκοι δεν τα βρουν, τελικά, με τον Ελληνα γκολκίπερ, θα αποκτηθεί παίκτης πίσω από τον Ζοσέ Σα. Καθώς δεν υπάρχει διάθεση να μείνει ο Ολυμπιακός μόνο με τον Χουτεσιώτη.

Εντούτοις, επειδή τα δεδομένα συχνά αλλάζουν, καλό θα είναι να περιμένουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εξάλλου, ο Γιαννιώτης είναι «παιδί» του Ολυμπιακού, ανήκει στον σύλλογο του Πειραιά εδώ και 7 χρόνια, έχει δείξει ότι έχει τα προσόντα να παίξει και να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και γενικώς είναι παίκτης που τον πιστεύουν πολύ στο Μεγάλο Λιμάνι. Και από τη στιγμή που είναι ακόμη παίκτης του Ολυμπιακού, τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο ή οριστικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ