Λόνγκο: «Ο τίτλος είναι δική μας υπόθεση»

Λόνγκο: «Ο τίτλος είναι δική μας υπόθεση»

Ο άμεσος συνεργάτης του Ράζβαν Λουτσέσκου, Ντιέγκο Λόνγκο, υποστήριξε πως η κατάκτηση του τίτλου είναι καθαρά υπόθεση του ΠΑΟΚ.

Ο Ιταλός τεχνικός και πρώτος βοηθός του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, Ντιέγκο Λόνγκο με δηλώσεις του στη «Μακεδονία της Κυριακής» μίλησε για την πορεία του Δικεφάλου προς τον τίτλο, τις προοπτικές της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ αναγνωρίζεται από όλους ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Υπάρχει κάτι που φοβάστε;

«Ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει από κάποιον αντίπαλο. Δεν υπάρχει ομάδα που μπορεί να τον απειλήσει. Για να χαθεί αυτός ο τίτλος θα πρέπει να αυτοκτονήσουμε. Στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ είχε πληρώσει ακριβά τα δικά του λάθη. Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η ομάδα είναι ώριμη και έχει αποκτήσει τρομερή αυτοπεποίθηση. Παίζουμε παντού με πλήρη επίγνωση της δυναμικής μας. Δεν είμαστε αλαζόνες, αλλά ξέρουμε πως είμαστε οι καλύτεροι και το αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο. Θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να γράψει ιστορία».

Μολονότι η ομάδα κάνει την καλύτερη σεζόν των τελευταίων δεκαετιών, πολλοί λένε πως δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Τι απαντάτε σ’ αυτού του είδους την κριτική;

«Έχουμε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία με διαφορά δέκα βαθμών από τον Ολυμπιακό, αν προσθέσουμε τους βαθμούς που μας αφαιρέθηκαν πέρσι. Σε κάθε ματς έχουμε κατοχή μπάλας που αγγίζει το 70%. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι λένε πως δεν παίζουμε καλά. Αλήθεια, τι σημαίνει παίζω καλά; Δώστε μου τον ορισμό. Προφανώς, κάθε άποψη διαμορφώνεται υπό το υποκειμενικό πρίσμα του καθενός. Αντικειμενικά μιλούν μόνον οι αριθμοί. Και οι αριθμοί λένε πως ο ΠΑΟΚ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του πρωταθλήματος»

Ακόμη και οι μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου έχουν μειονεκτήματα

Ποιο είναι το αδύνατο σημείο του φετινού ΠΑΟΚ;

«Θα έπρεπε να τελειώνουμε νωρίτερα τα παιχνίδια. Να δίνουμε στον αντίπαλο τη χαριστική βολή πριν καν σκεφτεί ότι θα μπορούσε να αντιδράσει. Κάποιες φορές προηγούμαστε 1-0 και στη συνέχεια χάνουμε 5-6 κλασικές ευκαιρίες. Στο τέλος ζούμε με την πίεση και το άγχος, μήπως δεχτούμε γκολ στην εκπνοή. Αν βρούμε τρόπο να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, θα είναι σχεδόν αδύνατο να χάσουμε βαθμούς».

Ο κόσμος πικράθηκε πολύ από την κακή πορεία στην Ευρώπη. Υπάρχει εξήγηση για τις εμφανίσεις στο Europa League;

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να παίζει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει μόνον στον ΠΑΟΚ. Ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη έχουν τη δυνατότητα να κυριαρχούν σε δύο ή τρία μέτωπα ταυτοχρόνως. Δείτε την Τσέλσι, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Τα πηγαίνει περίφημα στην Ευρώπη, αλλά στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει την κούρσα για τον τίτλο. Ούτε σε μένα άρεσαν οι εμφανίσεις μας στο Europa League.

Σκεφτείτε, όμως, τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και κάντε τη σύγκριση με το πρόσφατο ή το απώτερο παρελθόν. Φέτος πάμε για πρωτάθλημα, πέρσι το πήραμε στο γήπεδο και το χάσαμε στα δικαστήρια. Κατακτήσαμε επίσης το Κύπελλο. Μέσα από τις νίκες και τους τίτλους η ομάδα αποκτά νοοτροπία πρωταθλητή. Σε αυτόν τον τομέα, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει άλματα. Θέλω, όμως, να πω κάτι ακόμη για την Ευρώπη. Φέτος δεν πήγαμε καλά, αλλά οι ήττες που μας πόνεσαν είναι χρήσιμα μαθήματα για το μέλλον. Κάποιες φορές οι ήττες σε κάνουν πιο δυνατό και πιο σοφό. Ο ρεαλιστικός στόχος για την επόμενη χρονιά θα είναι να έχουμε μια καλή παρουσία στους ομίλους του Champions League και να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση. Λέω την τρίτη, γιατί σε κάθε όμιλο υπάρχουν και δύο ομάδες τύπου Ρεάλ, Μπάρτσα, Γιουβέντους…».

Οι αγωνιστικές επιτυχίες μιας ομάδας πιστώνονται συνήθως στον πρώτο προπονητή. Κανείς δεν μιλά για τους συνεργάτες του. Έχετε την αίσθηση ότι η προσφορά σας δεν αναγνωρίζεται όσο θα έπρεπε;

«Δεν μ’ ενδιαφέρει η προβολή. Είμαι αφοσιωμένος στη δουλειά μου και ξέρω ότι κάνω πάντα ό,τι καλύτερο μπορώ. Ξέρω επίσης ότι η δουλειά μου εκτιμάται από τον προπονητή, από τη διοίκηση, από όλους όσοι βιώνουν την καθημερινότητα του κλαμπ. Δεν με ενοχλεί το ότι ο κόσμος ή ο Τύπος ασχολούνται κυρίως με τον πρώτο προπονητή. Θα ένιωθα ενοχλημένος μόνο αν διαπίστωνα ότι οι συνεργάτες μου και οι άνθρωποι του κλαμπ δεν εκτιμούν την προσφορά μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ