Επιστροφή στη νομιμότητα ή… εξυγίανση;

Επιστροφή στη νομιμότητα ή… εξυγίανση;

Εκδικάζεται σήμερα η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο που θα αποφασίσει αν θα επιστρέψουμε στα γήπεδα από την 16η αγωνιστική όπως ορίζουν οι κανονισμοί ή από την 15η αγωνιστική όπως παράτυπα θέλει η… εξυγίανση.

Είναι μια πραγματικότητα πως στο ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης υπάρχει πάντα ένα μυστήριο. Δεν ξέρει κανείς πότε γίνονται οι αγωνιστικές, ποιες αγωνιστικές, προκύπτουν συνεχώς διακοπές και αναβολές και γενικότερα… είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που έλεγε και ο συγχωρεμένος Ντίνος Ηλιόπουλος.

Στην Σούπερ Λιγκ της εξυγίανσης βεβαίως θαρρούν πως έχουν την δυνατότητα να βάζουν στην άκρη κανονισμούς και να αποφασίζουν με την δύναμη της… δημοφιλίας συγκεκριμένων ομάδων όπως συνέβη με την απόφαση να πάμε στην 15η αγωνιστική ξεκινώντας το πρωτάθλημα μετά την αναβολή εξαιτίας του ξυλοδαρμού του Τζήλου και όχι στην 16η αγωνιστική όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Ο Ολυμπιακός που μαζί με τον Άρη και τον Πανιώνιο μειοψήφησαν στηρίζοντας αυτό που ορίζουν οι κανονισμοί έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο (4μμ η εκδίκαση) που θα αποφασίσει τελικά με ποια αγωνιστική θα επιστρέψουμε στην δράση.

Ο ΚΑΠ βεβαίως είναι ξεκάθαρος, σύμφωνα με τους κανονισμούς θα παίξουμε την 16η αγωνιστική και η 15η θα γίνει εμβόλιμη και αυτό δεν επιδέχεται ερμηνείες. Πιο ξεκάθαρος δεν γίνεται και οι τακτικοί δικαστές καλούνται να αποφασίσουν αν θα επιστρέψει η νομιμότητα στην Λίγκα ή θα συνεχίσει στο ποδόσφαιρο μας να επικρατεί η… εξυγίανση.

Ο Ολυμπιακός με την προσφυγή του ζητά το αυτονόητο, την εφαρμογή του ΚΑΠ. Του Κανονισμού που προβλέπει (άρθρο 22 παρ. 6) ότι οι αγωνιστικές που αναβάλλονται θα πρέπει να γίνονται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Αυτό δηλαδή που είχε τονίσει και η νομική υπηρεσία της Λίγκας στο τελευταίο Δ.Σ. του συνεταιρισμού.

Σε έγγραφο της Λίγκα προς τις ομάδες (21/12), αναφερόταν ότι η 15η αγωνιστική δεν μπορεί να γίνει:

1) Ότι δεν μπορεί να γίνει στις 6-7 Ιανουαρίου, επειδή οι διαιτητές θα αποφασίσουν στις 4 Ιανουαρίου για τη συνέχιση ή όχι της αποχής τους λόγω της υπόθεσης Τζήλου.
2) Ότι δεν μπορεί να γίνει στις 12-13 Ιανουαρίου (όπως ορίστηκε δηλαδή), επειδή είχε οριστεί η 16η αγωνιστική.
3) Ότι δεν μπορεί να γίνει στις 9-10 Ιανουαρίου λόγω των αγώνων του Κυπέλλου.
4) Ότι μπορεί να γίνει εμβόλιμα στις 16-17 Ιανουαρίου αφού προηγουμένως γίνονταν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τη Νova και την ΕΡΤ.

Ενώ λοιπόν το πλαίσιο αυτό το έθεσε η ίδια η Λίγκα ξαφνικά στο Δ.Σ βρέθηκαν 13 ομάδες να ψηφίζουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 12-13 Ιανουαρίου από την 15η αγωνιστική! Να μεταθέτουν το φινάλε της διοργάνωσης κατά μια εβδομάδα. Και βέβαια να αλλάζουν και το πρόγραμμα με ότι αυτό συνεπάγεται. Κάτι που δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Γιατί για παράδειγμα αν υποθέσουμε ότι ο Πρίγιοβιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Ιτιχάντ, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει με βάση τον ΚΑΠ να πάει την Κυριακή στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα δίχως τον σπουδαίο σέντερ φορ του, αλλά πιθανότατα και δίχως αντικαταστάτη του μιας και δεν είναι έτσι απλό να κάνει μέχρι τότε μια μεταγραφή και την ίδια στιγμή να είναι ο «επόμενος» έτοιμος να αγωνιστεί από την πρώτη στιγμή. Αν όμως το πρωτάθλημα ξεκινήσει από τη 15η ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Άλλο παράδειγμα ακόμη πιο ουσιαστικό; Ο τρόπος που αλλάζει το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, της μοναδικής ομάδας που εκπροσωπεί ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο στα κύπελλα Ευρώπης. Με βάση το αρχικό πρόγραμμα, οι Ερυθρόλευκοι που αντιμετωπίζουν 14-21/2 τη Ντιναμό Κιέβου είχαν με την σειρά στην ατζέντα τους: ΠΑΟΚ εκτός (10/2), Ντιναμό εντός (14/2), ΑΕΚ εντός (17/2), Ντιναμό εκτός (21/2). Πολύ μεγάλες δοκιμασίες σε 11 ημέρες αλλά τουλάχιστον με τα δύο ταξίδια να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Τώρα που το πρωτάθλημα η Λίγκα ψήφισε να ξεκινήσει από την 15η αγωνιστική, αγνοώντας τον ΚΑΠ. Ο Ολυμπιακός έχει: Ντιναμό εντός (14/2), ΠΑΟΚ εκτός (17/2), Ντιναμό εκτός (21/2), ΑΕΚ εντός (24/2). Άρα λοιπόν τα δύο ταξίδια έρχονται το ένα πλάι στο άλλο. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί εκείνο το διάστημα να κάνει ούτε προπόνηση! Γιατί; Διότι η Λίγκα της εξυγίανσης αποφάσισε να αγνοήσει τον ΚΑΠ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ