Koriopolis: Ολοι αθώοι για τα στημένα!

Koriopolis: Ολοι αθώοι για τα στημένα!

Σε φούσκα ολκής εξελίχθηκε η υπόθεση Koriopolis, με όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να αθωώνονται από το δικαστήριο! «Καθαροί» Μπέος, Κομπότης, Μποροβήλος και Μπάκος!

Χύθηκαν τόνοι μελάνης. Χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες λέξεις. Οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι για το… καθάρισμα του ποδοσφαίρου. Αποτέλεσμα; Το περίφημο «Koriopolis», σχεδόν 7,5 χρόνια μετά την έναρξή του, αποδείχθηκε μια τεράστια φούσκα. Ενα «σκάνδαλο» από το οποίο προέκυψε αθώωση όλων των εμπλεκόμενων για την κατηγορία των στημένων αγώνων. Ολων, μηδενός εξαιρουμένου!

Το πρωί της Παρασκευής, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών εκδόθηκαν οι αποφάσεις για την περιβόητη υπόθεση «Koriopolis». Μέσω της εφετειακής απόφασης, λοιπόν, όλοι οι κατηγορούμενοι για δωροδοκία-δωροληψία, στημένα παιχνίδια, αθωώθηκαν. Με το δικαστήριο να κρίνει ενόχους τους 12 από τους συνολικά 26 κατηγορούμενους, μόνο για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Απαντες παίκτες του στοιχήματος ή Book, αλλά κανείς άνθρωπος του ποδοσφαίρου!

Βάσει της τελεσίδικης απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, λοιπόν, κηρύσσονται αθώοι οι Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, κάτι που σημαίνει ότι δεν προκύπτει πλέον κανένα θέμα εμπλοκής τους με το ποδόσφαιρο. Ενώ αθώοι για τις κατηγορίες δωροδοκίας-δωροληψίας κρίθηκαν και οι Χάλκος, Πουλόπουλος, Προβατίδης, Ρουτζιέρης, Ναυρινιάδης, Δήμου, Τζιβελέκης, Ταμπάσης, Διγώνης και Βαλαίος.

Αντίθετα, ένοχοι για στοιχηματισμό κρίθηκαν οι  Δημόπουλος, Ζαβαντίας, Γεωρτσιάκος, Ντότσης, Σιδηρόπουλος, Τσεκερίδης.

Συνολικά, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή 12 ατόμων με τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, είχε προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους, που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, αφού οι υπόλοιποι που αντιμετώπισαν την κατηγορία μόνο για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα έχουν απαλλαχθεί, αλλά η απόφαση ήταν τελικά διαφορετική.

Αναλυτικά, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών επέβαλε τις εξής ποινές στους 11 ενόχους του Koriopolis:

Τσακογιάννης 27 μήνες
Καρακούλιας 18 μήνες
Βυθοπούλου 18 μήνες
Δημόπουλος 20 μήνες
Ζαβαντίας 12 μήνες
Γεωρτσιάκος 18 μήνες
Ντότσης 18 μήνες
Σιδηρόπουλος 15 μήνες
Τσεκερίδης 12 μήνες
Γαλαίος 12 μήνες
Διγώνης 12 μήνες

Απαντες καταδικάστηκαν με τριετή αναστολή, εκτός του Γιώργου Τσακογιαννη (εξαγοράσιμη ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα), ενώ όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ