Παναθηναϊκός: Οι επιστροφές των τριών και ο Μαυρομμάτης

Παναθηναϊκός: Οι επιστροφές των τριών και ο Μαυρομμάτης

Κάτσε, Χατζηγιοβάνης και Κολοβέτσιος επιστρέφουν στην ενδεκάδα απέναντι στον Παναιτωλικό. Ίσως ξεκουραστεί και «προφυλαχθεί» ο Μαυρομμάτης.

Φαίνεται σχεδόν κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός «σπάει» κάτι από τη βασική του «αλυσίδα» πως επηρεάζεται όλη η ομάδα. Ο Δώνης δεν έχει την πολυτέλεια ενός ρόστερ που δε θα χάνεται η «χημεία» της ομάδας όταν θα λείπουν 2-3 βασικοί απ’ αυτούς.

Τουλάχιστον όχι ακόμα, καθώς αυτή η ομάδα μετράει πορεία μόλις λίγων μηνών. Θα πρέπει να το σκεφτόμαστε και αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το καταλάβει ο κόσμος, πως μια ομάδα δεν μπορεί να… χτιστεί από τη μια μέρα στην άλλη και είναι απολύτως φυσιολογικό να έρθουν και οι «στραβές».

Ο Δώνης επέλεξε κόντρα στη Λάρισα να ξεκουράσει τους Χατζηγιοβάνη και Κάτσε, που το είχαν ανάγκη, ενώ εκτός ήταν και ο Κολοβέτσιος, που ήταν τιμωρημένος. Αυτόματα φάνηκε να χάνεται η συνοχή, ενώ έλειψαν και τα ατομικά στοιχεία του καθενός. Όπως χάθηκαν και οι πολλές συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο, που μας έχει συνηθίσει ο Παναθηναϊκός.

Αύριο κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Γιώργος Δώνης αναμένεται να επαναφέρει στην αρχική ενδεκάδα και τους τρεις. Ο Κάτσε θα παίξει με τον Κουρμπέλη στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Χατζηγιοβάνης θα επιστρέψει στο ένα άκρο της μεσοεπιθετικός γραμμής και ο Κολοβέτσιος στο κέντρο της άμυνας. Με άγνωστο, ωστόσο, παρτενέρ.

Κι αυτό θα κριθεί την τελευταία στιγμή και με το σύστημα που θα επιλέξει ο Δώνης να παρατάξει την ομάδα του και με το αν θα αγωνιστεί τελική ή όχι ο Μαυρομμάτης. Είναι προφανές πως ο νεαρός αμυντικός χρειάζεται ξεκούραση, όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Χατζηγιοβάνη που έλειψε την Κυριακή ή με τον Μπουζούκη που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Ο Μαυρομμάτης βρίσκεται στο κέντρο της κριτικής τις τελευταίες μέρες από media και κόσμο, λόγω των λαθών στα οποία έχει υποπέσει, λάθη που έχουν να κάνουν τόσο με την απειρία, όσο και με την κούραση ενός παιδιού που από την ομάδα νέων βρέθηκε να αγωνίζεται βασικός και αναντικατάστατος στην πρώτη ομάδα και να καλείται να αντιμετωπίσει ποδοσφαιριστές με σαφώς μεγαλύτερες παραστάσεις και «χιλιόμετρα» στις μεγάλες κατηγορίες.

Ο Δώνης και ο Νταμπίζας έχουν μιλήσει πολύ μαζί του τις τελευταίες μέρες προκειμένου να μην τον πάρει από κάτω, αλλά ο «μικρός» δείχνει πως διαχειρίζεται εξαιρετικά τις καταστάσεις και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Δεν δείχνει επηρεασμένος, γνωρίζει και ο ίδιος πως έχει κάνει λάθη, όπως γνωρίζει και η ομάδα πως θα πρέπει να μάθει να… ζει με τα λάθη των νεαρών παιδιών της, αν θέλει να προχωρήσει το πρότζεκτ που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι.

Αν ο Μαυρομμάτης δεν ξεκινήσει στο Αγρίνιο, κάτι που είναι πιθανό, θα δούμε για δεύτερο σερί ματς στην ενδεκάδα τον Παντελάκη. Ένα παιδί που έδειξε καλά στοιχεία απέναντι στη Λάρισα, είχε καλές τοποθετήσεις στις λίγες φορές που χρειάστηκε, κρατούσε το βάθος. Ένα παιδί που σίγουρα θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες όσο περνάει ο καιρός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ