Οι «πράσινοι» σκόρερ και οι τελικές του Παναθηναϊκού

Οι «πράσινοι» σκόρερ και οι τελικές του Παναθηναϊκού

Τέσσερις παίκτες  σηκώνουν το βάρος στο σκοράρισμα, έχοντας σημειώσει το 63% των τερμάτων. Οι τελικές του Παναθηναϊκού. Δεν είναι στην κορυφή επιθετικός!

Ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει 27 γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που τον κατατάσσει στη τέταρτη θέση με τον Ατρόμητο, πίσω από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.

Αυτά τα 27 τέρματα έχουν επιτευχθεί από 11 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού». Το βάρος σηκώνουν, ωστόσο, οι τέσσερις εξ αυτών. Ένας φορ, δύο μεσοεπιθετικοί κι ένας δεξιός μπακ… Ο βασικός επιθετικός της ομάδας, ο Φεντερίκο Μακέντα είναι πρώτος με έξι γκολ κι ακολουθούν οι Μπουζούκης, Γιόχανσον, που έχουν από τέσσερα γκολ. Στα τρία έχει σταματήσει εδώ και καιρό ο Χατζηγιοβάνης. Το τελευταίο του γκολ στο πρωτάθλημα ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν βρήκε δίχτυα με την εκπληκτική εκτέλεση πέναλτι κόντρα στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Αυτοί οι τέσσερις ποδοσφαιριστές, λοιπόν, έχουν πετύχει το 63% των «πράσινων» γκολ και σίγουρα ο Δώνης θα ήθελε μεγαλύτερες επιδόσεις από τους παίκτες της επιθετικής γραμμής, αλλά και από τους μέσους. Αν εξαιρέσουμε τους Κάτσε, Κουρμπέλη, Χατζηθεοδωρίδη, που έχουν από δύο γκολ, έμπειροι παίκτες, αλλά και ορισμένοι με αρκετές συμμετοχές δεν έχουν δώσει τα γκολ που θα ήθελε ο Παναθηναϊκός. Ενδεικτικά αναφέρουμε (δεν στεκόμαστε φυσικά στους αμυντικούς, αλλά στους χαφ και τους μεσοεπιθετικούς) ότι Δώνης, Μουνιέ, Άλτμαν, Καμπετσής, Εμμανουηλίδης, Στάικος, Τζανδάρης, Βέργος, μετρούν συνολικά δύο γκολ. Κι αυτά επιτεύχθηκαν από Εμμανουηλίδη και Καμπετσή, τη δεύτερη και τη τέταρτη αγωνιστική, αντίστοιχα. Έκτοτε, στο πρωτάθλημα δεν έχουν γκολ.

Οι τελικές

Σε ό,τι αφορά τις τελικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν είναι στην πρώτη, ούτε καν στη δεύτερη θέση, ο βασικός φορ της ομάδας, ο Μακέντα. Το «τριφύλλι» έχει 173 τελικές προσπάθειες. Διψήφιο αριθμό έχουν οκτώ ποδοσφαιριστές. Πρώτος είναι ο Μπουζούκης με 32 προσπάθειες. Το εκπληκτικό σε ό,τι αφορά τον νεαρό μεσοεπιθετικό, είναι ότι οι 23 εξ αυτών είναι με σουτ εκτός περιοχής! Αν μη τι άλλο, δεν διστάζει να δοκιμάσει το αριστερό του πόδι. Δεύτερος με 21 τελικές είναι ο έτερος  «Διόσκουρος» Χατζηγιοβάνης. Στην τρίτη θέση είναι ο Ιταλός επιθετικός με 20.

Την οκτάδα με διψήφιο αριθμό συμπληρώνουν οι εξής ποδοσφαιριστές. Τέταρτος είναι ο Χρήστος Δώνης με 15. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά ο νεαρός μέσος είναι παίκτης που παίρνει καλές θέσεις στα στημένα και του αρέσει να βγαίνει ως κρυφός επιθετικός. Το κακό είναι ότι δεν έχει βρει δίχτυα ακόμα.  Από 13 τελικές έχουν οι δύο βασικοί χαφ Κουρμπέλης, Κάτσε κι από 11 τελικές οι δύο βασικοί ακραίοι μπακ. Ο Γιόχανσον και ο Ινσούα. Απλώς ο Σουηδός έχει αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ