Βεργέτης: «Πλεονέκτημα για τον Άρη ότι ο Παντελίδης γνωρίζει τον αντίπαλο»

Βεργέτης: «Πλεονέκτημα για τον Άρη ότι ο Παντελίδης γνωρίζει τον αντίπαλο»

Ο πρώην τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Στάϊκός Βεργέτης, αναφέρθηκε στον αγώνα της Δευτέρας.

Στην αναμέτρηση του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο προπονητής της Δόξας Δράμας –και πρώην της ομάδας της Αρκαδίας- Στάϊκος Βεργέτης. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι η παρουσία του Σάββα Παντελίδη αποτελεί πλεονέκτημα για τον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ARENA FM 89.4:

Για τα πλεονεκτήματα του Άρη: «Ξεκινάει με δυο αβαντάζ το παιχνίδι. Το ότι ο Σάββας Παντελίδης γνωρίζει πολύ καλά τον αντίπαλο και ότι δεν είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα. Είναι πιθανά, βέβαια και τα τρία αποτελέσματα. Ο Άρης είναι σε καλή κατάσταση και αποκτάει ομοιογένεια, ενώ με τις δυο νίκες πήρε και ψυχολογία».

Για την επιστροφή του Σάββα Παντελίδη: «Σίγουρα μετράει ο τρόπος που ένας προπονητής φεύγει από μια ομάδα. Εν προκειμένω, δε ξέρω το χρονικό της συγκεκριμένης αποχώρησης. Μπορεί να άφησε φίλους, να τον εκτίμησαν οι παίκτες και ο κόσμος στο έργο του. Δε ξέρω αν βρει θετικό ή αρνητικό κλίμα. Στο σχεδιασμό της ενδεκάδας και τη διαμόρφωση στο πλάνο αγώνα, αυτά τα στοιχεία δεν παίζουν τόσο ρόλο. Περισσότερο είναι αγωνιστική η οπτική γωνία που πρέπει να γίνουν οι επιλογές του συστήματος, των παικτών, του στρατηγικού πλάνου που θα προσεγγίσει κάθε προπονητής τον αγώνα».

Για τον Τόνσο: «Το θέμα είναι αν έχει χημεία με την ομάδα του Άρη, σε φάση επίθεσης και άμυνας, για να διεκπεραιώσει το πλάνο του προπονητή. Σε τι κατάσταση είναι. Ξέρει το γήπεδο και τους αντιπάλους. Το θέμα είναι να είναι έτοιμος, αγωνιστικά και σε φυσική κατάσταση. Δεν είναι πρωταρχικός λόγος για να παίξει το αν ξέρει την Τρίπολη».

Για τον φετινό Αστέρα: «Δεν έχει σταθερότητα στην αγωνιστική του απόδοση. Είναι απρόβλεπτος, μπορεί να δεις καταπληκτικό Αστέρα, ή κακό Αστέρα. Αυτό του κοστίζει βαθμολογικά. Αυτό το αλλοπρόσαλλο στοιχείο όμως, το έχουμε δει και στον Άρη φέτος. Γι’ αυτό έχει ενδιαφέρον η αναμέτρηση και όλα τα αποτελέσματα είναι το ίδιο πιθανά”.

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη: “Ως γενικό σχόλιο, ο Άρης έχει πολύ καλές μονάδες. Πέρασε αρκετό καιρό και δεν έγινε ομάδα, γιατί δεν έχει σταθερά καλή απόδοση. Προσπαθεί ο κόουτς βρει σταθερό κορμό και ομοιογένεια, όπως στα δυο τελευταία ματς. Ίσως μείνουν καλές μονάδες στον πάγκο, όπως ο Νίκο Μαρτίνες. Το ειδικό σχόλιο, είναι οτι ο Άρης με την προσθήκη Φετφατζίδη-Λάρσον και τους Ντιγκινί, Μαρτίνες, Ματέο Γκαρσία, μπορεί να διασπάσει κλειστές άμυνες. Να δημιουργήσουν αμυντική ανισορροπία, να οδηγηθεί επιτυχώς στο “ένας εναντίον ενός”. Η φράση “κλειστή άμυνα”, δεν είναι κάτι εύκολο, είναι μπελάς από μόνος του. Ο Φετφατζίδης θα συνεισφέρει σε αυτό, έχει προοπτικές και ικανότητα, για επιθετικές υπεραριθμίες, προς όφελος του Άρη, είναι καλή επιλογή».

Για την απουσία του Μουνάφο: «Είναι κομπιουτεράκι τακτικής στο γήπεδο. Μας έχει βοηθήσει αρκετές σεζόν και εμένα και τον Αστέρα. Ξέρει που και πότε θα τρέξει. Καλύπτει τις ανισορροπίες που δημιουργούνται, έχει εύστοχη πρώτη πάσα και βγάζει την ομάδα στην επίθεση. Είναι σημαντική απώλεια και πλεονέκτημα για τον Άρη το οτι λείπει».

Για το που εκτιμά πως θα… χτυπήσει ο Παντελίδης τον Αστέρα, αλλά και ο Παράσχος τον Άρη: «Πρώτα θα βάλουν στο πλάνο την αμυντική οργάνωση και σιγουριά. Αρχικά, φοβούνται μη δεχτούν γκολ, για να μη δώσουν αβαντάζ διαχείρισης στον αντίπαλο. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία συνθηκών νίκης. Ο καθένας θα έχει μελετήσει τον αντίπαλο, για να βρει αντίπαλα σημεία και να εστιάσει. Για παράδειγμα, αν δεις αδύναμη πλευρά, την φορτώνεις με παραπάνω παίκτες. Είναι και οι δυο έμπειροι προπονητές, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στη χώρα μας. Περιμένω ένα σφιχτό ματς, ειδικά στην αρχή. Παιχνίδι που ίσως φοβάσαι να ρισκάρεις. Αμφίρροπα ματς, μεταξύ σχεδόν ισοδύναμων αντιπάλων. Να μην αφήνουν κενούς χώρους και το πληρώσουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ