Ο Παναθηναϊκός πριν από έναν χρόνο έχασε αήττητο 32 ετών

Ο Παναθηναϊκός πριν από έναν χρόνο έχασε αήττητο 32 ετών

Ακριβώς πριν από έναν χρόνο ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, με δέκα παίκτες του φετινού ρόστερ στον αγωνιστικό χώρο…

Ο Παναθηναϊκός είναι το αφεντικό στην προϊστορία των αναμετρήσεων με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αναφερόμαστε φυσικά στις συναντήσεις των δύο ομάδων, με τους Ηπειρώτες γηπεδούχους.

Το αποψινό θα είναι το 24ο ματς πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έχει δέκα νίκες, έναντι επτά του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έξι ματς έληξαν ισόπαλα. Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά δεν είναι τεράστια στις νίκες, αν κρίνουμε τη διαφορά μεγέθους. Τα πρώτα χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ δυνατός στο σπίτι του, ενώ κατά καιρούς και ειδικά τα τελευταία 7-8 χρόνια ο Παναθηναϊκός για διάφορους λόγους (καιρικές συνθήκες και διαιτησίες) δεν πήρε τις νίκες που μπορούσε. Στο κύπελλο επίσης, έχουν γίνει ακόμα πέντε ματς και ο απολογισμός είναι τρεις νίκες για το «τριφύλλι», μία για τον ΠΑΣ Γιάννινα κι ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από τις επτά νίκες, τις πέντε κόντρα στον Παναθηναϊκό τις μέτρησε το διάστημα 1975-1980! Οι Ηπειρώτες νίκησαν ξανά στις 23/11/86 κι έκτοτε, άρχισε η κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Σε δέκα ματς που ακολούθησαν για το πρωτάθλημα και τέσσερα για το κύπελλο (ο ΠΑΣ αρκετά χρόνια ήταν στις μικρότερες κατηγορίες), οι «πράσινοι» δεν γνώρισαν τι σημαίνει ήττα. Είχαν εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες. Αυτό το αήττητο 32 ετών έσπασε πέρσι.

Ακριβώς πριν από έναν χρόνο. Πρωταγωνιστής ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος απασχόλησε έντονα το περασμένο καλοκαίρι τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη. Στις 10 Φεβρουαρίου 2018, ένας Παναθηναϊκός σε αποσύνθεση, με απλήρωτους ποδοσφαιριστές, με παίκτες που μόλις είχαν αποχωρήσει, λόγω της κατάστασης (Βιγιαφάνιες, Μολέντο, Χίλιεμαρκ, ενώ λίγες μέρες πριν έφυγε και ο τεχνικός διευθυντής και συνεργάτης του Ουζουνίδη, ο Ντίνος Διαμαντόπουλος), πήγε να παίξει με τον δυνατό, εκείνη τη περίοδο, ΠΑΣ Γιάννινα. Εξαιτίας του δαιμόνιου Ισπανού φορ και των λαθών στην άμυνα ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1. Ο Ισπανός σκόραρε στο 30’ και το 44’ και το «τριφύλλι» μείωσε στο 69’με αυτογκόλ του Γαρουφαλιά.

Από τους 14 ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, που αγωνίστηκαν στο συγκεκριμένο ματς πριν από έναν χρόνο, οι έξι αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα. Αναφερόμαστε στους Γιόχανσον, Χατζηγιοβάνη, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί, Τζανδάρη. Οι δέκα, παράλληλα, υπάρχουν ακόμα στο ρόστερ, αλλά οι τρεις εξ αυτών δεν ταξίδεψαν στα Γιάννινα. Πρόκειται για τον τιμωρημένο Κάτσε, τον τραυματία Δώνη και τον Οικονόμου, ο οποίος δεν είναι στις προτιμήσεις του Γιώργου Δώνη. Αυτοί που έχουν πει αντίο είναι οι Βλαχοδήμος Οδ., Λουντ, Πίσπας, Μυστακίδης. Αναλυτικά η σύνθεση του «τριφυλλιού» στον περσινό αγώνα: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Δώνης, Κάτσε, Οικονόμου, Λουντ (80’ Πίσπας), Τζανδάρης (55’ Αλτμαν), Μυστακίδης (64’ Χατζηγιοβάνης).

ΞΑΝΑ ΦΛΕΒΑΡΗ

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα σημειώθηκε Φεβρουάριο. Στις 14/2/16 με τον δαιμόνιο Μπεργκ στη σύνθεσή του, πέρασε άνετα από την πόλη της Ηπείρου. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και ο Σουηδός εκτελεστής με δύο γκολ στο 81’ και το 90’ σφράγισε τη νίκη της ομάδας του. Πλην του συγκεκριμένου αγώνα και του περσινού, έγιναν ακόμα δύο ματς τον ίδιο μήνα για το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος. Στις 3/2/91 το «τριφύλλι» νίκησε 2-1, ενώ στις 4/2/17 το αποτέλεσμα ήταν 1-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ