ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0

Με τον Κλάους Αθανασιάδη να σκοράρει μετά από καιρό, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα. Πολλά τα παράπονα των πράσινων από τον Κομίνη που χάρισε δύο κόκκινες στους γηπεδούχους.

Αδιόρθωτος ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν ούτε στα Γιάννενα και ο καλύτερος ΠΑΣ, με κεφαλιά – κανονιά του Αθανασιάδη στο 73′, πήρε τη νίκη με 1-0. Δύο κόκκινες στους γηπεδούχους χάρισε ο Κομίνης, που ελέγχεται και για πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα.

Ο Δώνης χρησιμοποίησε τελικά τον Στάικο στο πλευρό του Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή, αφήνοντας τον Τζανδάρη στον πάγκο, με το 3-4-3 να διατηρείται από τον Έλληνα προπονητή, βάζοντας τον Καμπετσή στην κορυφή της επίθεσης αντί του τιμωρημένου Μακέντα.

Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς παρέταξε την ομάδα του και ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος θέλοντας να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό και να μη του επιτρέψει την πρώτη πάσα από την άμυνα, έβαλε και τον Μάνο και τον Αθανασιάδη. Και κατάφερε να κάνει δύσκολη τη ζωή των πράσινων, οι οποίοι δεν είχαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο καλή ανάπτυξη, δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν την μπάλα σωστά και ήταν εντελώς ακίνδυνοι για την εστία του Βελλίδη.

Ο Παναθηναϊκός έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές στα πρώτα 16 λεπτά του αγώνα. Μόλις στο 5′ ο Κουλιμπαλί τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση με αποτέλεσμα να αφήσει τη θέση του στον Παντελάκη, ενώ στο 16′ ο Ινσούα δέχτηκε αγκωνιά στο πρόσωπο από τον Σκόνδρα, έπεσε στο έδαφος ζαλισμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τον Χατζηθεοδωρίδη να παίρνει τη θέση του. Κι όμως. Ο Κομίνης δεν έδωσε ούτε… φάουλ στη συγκεκριμένη φάση, η οποία σήκωνε μέχρι και κόκκινη κάρτα. Όπως κόκκινη κάρτα σήκωνε και το μαρκάρισμα του Κριζμάν στον Μπουζούκη, με τον Κροάτη να κλωτσάει εν ψυχρώ τον Μπουζούκη από πίσω στο 21′. Ορισμός κόκκινης κάρτας, που έγινε κίτρινη από τον Κομίνη.

Με την ανοχή του Κομίνη, ο ΠΑΣ Γιάννινα έγινε περισσότερο πιεστικός, κέρδιζε τις προσωπικές μονομαχίες, προσπαθούσε να βγει κυρίως από τα δεξιά με τον Κριζμάν, ο οποίος ήταν ο παίκτης που δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου. Στο 34′ έβγαλε σέντρα… λουκούμι από τα δεξιά για το κεφάλι του Αθανασιάδη, ο οποίος ανενόχλητος στη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά, με τον Διούδη να αντιδρά και να κρατάει το 0-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ένα σουτ του Κριζμάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ, με το ημίχονο να τελειώνει στο 0-0, έπειτα από πολύ κακό θέαμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και με τον Παναθηναϊκό να μη δημιουργεί ούτε… μισή ευκαιρία.

Ο ΠΑΣ τον έλεγχο και το γκολ

Ο Παναθηναϊκός δεν διορθώθηκε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Κατάφερε να μπει, μεν, απειλητικά για πρώτη φορά στην αντίπαλη περιοχή μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Γιόχανσον να μπαίνει με πολύ χώρο από τα δεξιά, αλλά να κάνει κακό γύρισμα, ενώ ο Χατζηγιοβάνης ήταν μόνος του με την εστία. Πέραν αυτού, τίποτα. Και όσο η ώρα περνούσε, τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβαζε στροφές και έψαχνε τρόπους να απειλήσει τον Διούδη.

Στο 63′ οι Ηπειρώτες είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος με τον Μάνο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να κοντράρει. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους Ηπειρώτες με υπέροχη εκτέλεση του Αθανασιάδη. Ο Νικολιάς έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Αθανασιάδης κέρδισε στον αέρα τον Μαυρομμάτη και με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη, ανοίγοντας το σκορ.

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ μαζεύτηκαν στην άμυνά τους, θέλοντας να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βγάλει αντίδραση ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Ωστόσο, κατάφερε να δημιουργήσει μόλις μία ευκαιρία, με τον Άλτμαν, που είχε μπει στη θέση του Χατζηγιοβάνη, να βγαίνει σε θέση τετ α τετ με τον Βελλίδη, αλλά τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ισραηλινού.

Το ματς τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να φεύγει χωρίς νίκη σε ακόμα ένα παιχνίδι και την πεντάδα, πλέον, να γίνεται ακόμα πιο δύσκολος στόχος για τους πράσινους, οι οποίοι ζήτησαν και πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα.

Το κλειδί: Το πάθος που έβγαλε ο ΠΑΣ Γιάννινα και δεν είχε ο Παναθηναϊκός. Η μία ομάδα έδειχνε να το θέλει πολύ, με τους παίκτες της να πηγαίνουν συνεχώς πρώτοι στην μπάλα, η άλλη ήταν σαν να πήγε για… περίπατο και γνώρισε την ήττα χωρίς να κάνει φάση.

Το 10αρι: Ο Κλάους Αθανασιάδης με την γκολάρα που σημείωσε έκρινε τον αγώνα. Σηκώθηκε πολύ ψηλά, με πολύ δύναμη και με κεφαλιά – κανονιά διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Στον πάγκο: Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις, όπως σε όλο το 2019. Δεν ήρθε πολλές φορές σε επαφή με την μπάλα, δεν τη ζήτησε και όσες φορές την πήρε δεν έκανε τίποτα.

Γιατί κόουτς: Ο Πετράκης με την επιλογή του να παίξει με δύο μπροστά, έβαλε πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, κατάφερε να κλέβει την μπάλα και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να χτίσει παιχνίδι από πίσω. Ο Δώνης αναγκλάστηκε να κάνει δύο αλλαγές πολύ νωρίς, χάνοντας την ευκαιρία να αλλάξει πράγματα όπως θα ήθελε.

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0
Γκολ: Αθανασιάδης (73′)
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Κίτρινες: Κριζμάν, Μάνος / Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης
Κόκκινες: Κριζμάν
Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Κωνσταντόπουλος, Καλαμπόκης

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γιάκος (89′ Σιόντης), Μπουκουβάλας, Κριζμάν (69′ Λέο), Σκόνδρας, Κάστρο, Αθανασιάδης, Μάνος (80′ Βιδάλ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί (5′ λ.τ. Παντελάκης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα (18′ λ.τ. Χατζηθεοδωρίδης), Στάικος, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (75′ Άλτμαν), Μπουζούκης, Καμπετσής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ