Ομιλία Μαρτίνς: «Πρέπει να το πάρουμε…»

Ομιλία Μαρτίνς: «Πρέπει να το πάρουμε…»

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στους παίκτες του την Παρασκευή, έκανε παρατηρήσεις για την Ντιναμό, απαίτησε νίκη επί της ΑΕΚ και επικαλέστηκε τον κόσμο. Πότε προπονείται ο Ομάρ, ποιες αλλαγές ετοιμάζει στο ντέρμπι.

Η ισοπαλία με την Ντιναμό Κιέβου δυσκόλεψε το έργο του Ολυμπιακού στην προσπάθεια πρόκρισης στους «16» του Europa League. Το 2-2 ανέβασε ακόμη πιο ψηλά το ήδη υψηλό εμπόδιο των Ουκρανών. Οι Ερυθρόλευκοι, ωστόσο, δεν έχουν χρόνο και περιθώρια να μείνουν στο αποτέλεσμα της Πέμπτης. Εχουν μπροστά τους έναν πολύ σημαντικό στόχο, που οφείλουν να εκπληρώσουν με κάθε τρόπο: Τη νίκη επί της ΑΕΚ και το «κλείδωμα» της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ένα ματς που οι Ερυθρόλευκοι δεν πρέπει να το παίξουν, αλλά να το νικήσουν.

Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο να χάσει τη 2η θέση ακόμη και με ισοπαλία. Αλλά κανείς στο Ρέντη δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο. Απαντες αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι έχουν λαθέψει και έχουν διαφοροποιήσει την εξαιρετική εικόνα των Πειραιωτών την τελευταία εβδομάδα. Δεν υπάρχει περιθώριο για νέα απώλεια, σε ακόμη ένα ντέρμπι. Δεν είναι κάτι αποδεκτό και οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς το έχουν καταλάβει. Και από τη νέα ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη και από το «πρέπει» που πάντα υπάρχει στα ντέρμπι, αλλά και από όσα τους είπε στην προπόνηση της Παρασκευής ο 48χρονος τεχνικός.

Ο Μαρτίνς δεν κρύφτηκε πίσω από τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, την κούραση, την ατυχία και αποφάσισε να θέσει τους ποδοσφαιριστές του προ των ευθυνών τους. Με μία πολύ σύντομη, αλλά… περιεκτική ομιλία.

Αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Ντιναμό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν και ξεκινήσαμε καλά, το παιχνίδι δεν πήγε όπως θέλαμε και όπως είχαμε σχεδιάσει. Πάλι κάναμε λάθη που δεν έπρεπε, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο γυρίσαμε πίσω χωρίς λόγο. Τώρα θα πάμε να νικήσουμε στην Ουκρανία. Να δείξουμε ότι εμείς είμαστε καλύτεροι και να προκριθούμε».

Στη συνέχεια, ωστόσο, έγινε πιο σκληρός και απαίτησε νίκη επί της ΑΕΚ. «Αυτό το παιχνίδι (σ.σ. με την Ντιναμό) τελείωσε και το ξεχνάμε για λίγο. Εχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς μπροστά μας. Ενα ντέρμπι που πρέπει να κερδίσουμε. Παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να τους δώσουμε χαρά. Πρέπει να το πάρουμε αυτό το ντέρμπι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μαρτίνς, ανεβάζοντας τους τόνους και «τσιτώνοντας» τα πράγματα στο Ρέντη.

ΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ

Όπως είναι λογικό, η προπόνηση που διεξήχθη στο Ρέντη ήταν «κουτσουρεμένη», καθώς οι παίκτες που αγωνίστηκαν την Πέμπτη δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι με την 11άδα του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Με τις πληροφορίες, ωστόσο, να αναφέρουν ότι ο Μαρτίνς σκοπεύει να προχωρήσει σε κάποιες διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα που χρησιμοποίησε κόντρα στην Ντιναμό, αλλά με… μέτρο. Και με τις περισσότερες να αφορούν στην άμυνα. Με τον Τοροσίδη να επιστρέφει δεξιά, τον Μεριά να διεκδικεί τα θέση του Σισέ ή του Βούκοβιτς και τον Κούτρη να είναι πάλι στην κουβέντα για την 11άδα.

Ο μόνος λόγος να αλλάξει κάτι στη μεσαία γραμμή και την επίθεση είναι η κούραση. Ο Καμαρά θα αγωνιστεί σίγουρα, καθώς δεν θα παίξει στην Ουκρανία (τιμωρημένος), ωστόσο εάν κάποιος εκ των Γκιγιέρμε, Ζιλ Ντίας, Ποντένσε, Φορτούνη ή Χασάν κριθεί κουρασμένος ή πολύ επιβαρυμένος, ίσως υπάρξει κάποια έκπληξη. Με τον Λάζαρο να ξεκινάει. Ή κάποια ακόμη μεγαλύτερη…

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΟΜΑΡ

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο Νορβηγός μπακ δεδομένα δεν θα βρίσκεται στην αποστολή του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Και αυτό διότι το πλάνο της ομάδας είναι να βρίσκεται στο 100% ενόψει του επαναληπτικού με την Ντιναμό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ομάρ θα ξεκινήσει προπονήσεις με τους συμπαίκτες του τη Δευτέρα, ώστε να είναι διαθέσιμος για τον επαναληπτικό με τους Ουκρανούς.

Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι αυτές τι ημέρες δεν προπονείται. Τουναντίον, το ατομικό πρόγραμμα που κάνει είναι πιο βαρύ από τις προπονήσεις της υπόλοιπης ομάδας, ακριβώς επειδή πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Γιατροί και γυμναστές υποστηρίζουν ότι είναι καλά, ο ίδιος, αν και μέσα στην εβδομάδα είχε νιώσει βαρύ το πόδι του (σ.σ. πρόλαβε πριν πάθει κάποια ζημιά), δεν αισθάνεται τον παραμικρό πόνο πλέον. Και μένει να φανεί πώς θα είναι τη Δευτέρα. Με τον Μαρτίνς, πάντως, να τον περιμένει πώς και πώς για τον επαναληπτικό με την Ντιναμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ