Έμπλεξε για τα καλά ο Αστέρας

Έμπλεξε για τα καλά ο Αστέρας

Ξεκίνησε για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι έναν βαθμό πάνω από τα «μπαράζ». Με έξι ήττες στα τελευταία επτά ματς της Σούπερ Λιγκ, οι Αρκάδες… έχασαν τον προσανατολισμό τους. Απειλούνται να χάσουν και τη… μπάλα!

Σαφώς και παίζει ρόλο το πρόγραμμα. Η φετινή ταλαιπωρία για τους άλλους, να πρέπει να αντιμετωπίσουν διαδοχικά την τρόικα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός. Λίγο να κάνεις κάτι ακόμη λάθος και πραγματικά αλλάζει ο προσανατολισμός σου στο πρωτάθλημα.

Το λέμε αυτό γιατί στον Αστέρα Τρίπολης, που απόψε έχασε και από τον Παναθηναϊκό αυτή η υπόθεση δεν συνέβη μια φορά. Συνέβη δύο. Στην αρχή της φετινής Σούπερ Λιγκ (ξεκίνησαν στην Τούμπα οι Αρκάδες, χάνοντας με εκείνο το πέναλτι-φάντασμα στον Πρίγιοβιτς) αλλά και τώρα.

Είχε μια νίκη στις πρώτες δέκα αγωνιστικές η –τότε του Σάββα Παντελίδη- η μοναδική εκπρόσωπος της Πελοποννήσου. Τώρα έχει μια στις τελευταίες επτά αγωνιστικές! Προέκυψε ουσιαστικά μια παρένθεση πάνω στην αλλαγή προπονητή (Παράσχος). Ένα 4Χ3=12 κόντρα σε ΑΕΛ, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ από τις 24 Νοέμβρη ως τις 15 Δεκέμβρη. Αν δεν ήταν και αυτό; Θα ήταν σήμερα ο Αστέρας πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Μια ομάδα με σπουδαίο υλικό, με πολύ καλό προπονητή. Με αρχικό στόχο την πρώτη 5άδα της βαθμολογίας και το δικαίωμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ποιος να το έλεγε ότι έπειτα από 21 αγωνιστικές οι Αρκάδες θα είχαν ακριβώς 21 βαθμούς. Έναν παραπάνω από τον ΠΑΣ που αυτή τη στιγμή είναι σε θέση «μπαράζ». Τέσσερις παραπάνω από τον ΟΦΗ (17 σε 20 αγωνιστικές, αλλά τη Δευτέρα φιλοξενεί τη Λαμία) που αυτή τη στιγμή είναι σε θέση υποβιβασμού.

Μεγάλη έκπληξη η πορεία του φετινού Αστέρα. Δυσάρεστη έκπληξη για μια ομάδα που πραγματικά σε καμία περίπτωση δεν έδινε την εντύπωση πως μπορεί να βρεθεί σε τέτοιες περιπέτειες. Ότι… γράφει το κοντέρ όμως. Και ως εδώ 12 ήττες είναι… αδιανόητο. Πέρσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα ο Αστέρας έκανε μόλις 9 σε 30 αγωνιστικές και κάπως έτσι κέρδισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πέρσι ολόκληρη τη σεζόν το παθητικό του ήταν 24 γκολ, φέτος έχει ήδη δεχθεί 26. Πέρσι σκόραρε 39 φορές, φέτος έχοντας μπει πια στο τελευταίο τρίτο της σεζόν η παραγωγικότητα του είναι στα 16 γκολ. Στα τελευταία επτά ματς γκολ έβαλε μόνο στη νίκη του στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα (0-2). Το επιμέρους σκορ μέσα στο 2019 για το πρωτάθλημα είναι 2-13!

Δυστυχώς οι αριθμοί του συνολικά εξηγούν και τη βαθμολογική του θέση.

Και τώρα; Τώρα οι χειρισμοί επιβάλλεται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Το πρόγραμμα στρώνει σαφώς, αλλά ο βαθμός δυσκολίας πια είναι διαφορετικός. Στα επόμενα τρία ματς η ομάδα του Παράσχου αντιμετωπίζει Ατρόμητο και Παναιτωλικό εντός και Ξάνθη εκτός. Με 5+ βαθμούς προφανώς τα σύννεφα απομακρύνονται. Με μικρότερη συγκομιδή όμως τα πράγματα μπλέκουν και άλλο. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή ο πίνακας της Σούπερ Λιγκ κόβεται στην 8η θέση. Στην Ξάνθη των 26 βαθμών. Από εκεί και πέρα κινδυνεύουν όλοι. Και ο Αστέρας δεδομένα πρέπει να αντιληφθεί ότι ανήκει σε αυτό το δεύτερο γκρουπ. Αν δεν το καταλάβει άμεσα; Μπορεί κάλλιστα να τον περιμένουν και… χειρότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ