Ο Δώνης θα τους στηρίξει με κάθε κόστος

Ο Δώνης θα τους στηρίξει με κάθε κόστος

Αποφασισμένος να δώσει τον χώρο και τον χρόνο που απαιτείται στα νέα παιδιά είναι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Θα τους φτάσει στα όριά τους.

Όσοι παρακολουθούν απ’ έξω τον Παναθηναϊκό, είναι εύκολο να πάρουν μία απόφαση. Κάνει ο Μαυρομμάτης ένα, δύο, τρία λάθη, η ετυμηγορία είναι απλή. «Στον πάγκο, να μπει κάποιος πιο έμπειρος».

Για τον Γιώργο Δώνη, όμως, τουλάχιστον τη σεζόν που τρέχει, δεν τέθηκε ποτέ δίλημμα. Στήριξε και θα στηρίξει τον νεαρό του αμυντικό. Στόχος του είναι να τον εξελίξει. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να βάλει τον αριστεροπόδαρο και πιο έμπειρο Οικονόμου, ο οποίος είναι 31 ετών και όλα δείχνουν ότι θα γίνει προσπάθεια το καλοκαίρι να λυθεί το συμβόλαιό του που έχει διάρκεια ακόμα έναν χρόνο. Ή, θα μπορούσε να μην προτιμήσει αριστεροπόδαρο και να χρησιμοποιεί τον πιο έτοιμο Πούγγουρα. Δεν το κάνει, όμως, γιατί από την αρχή της σεζόν αποφασίστηκε με τον Νταμπίζα να στηριχθούν τα νέα παιδιά. Με κάθε κόστος. Ακόμα και την πεντάδα… Είναι ξεκάθαρη η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Αν εξελιχθεί ο Μαυρομμάτης και κάθε νέο παιδί, το όφελος θα είναι μακροχρόνιο. Αν όχι, δεν κοστίζει ουσιαστικά κάτι στο οικονομικό στην ομάδα και θα συνεχιστεί το πρότζεκτ με άλλο παιδί.

Το ίδιο θα ισχύσει και με άλλους παίκτες. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είναι προφανές ότι κάνει κακό δεύτερο γύρο. Στο πρώτο μισό ήταν συγκλονιστικός. Γκολ, κερδισμένα πέναλτι, ασίστ. Είχε φτάσει στο σημείο να έχει συμμετοχή στο 60% των τερμάτων του Παναθηναϊκού. Το δεύτερο μισό είναι αγνώριστος και κρίνεται φυσιολογικό. Στην πρώτη του γεμάτη σεζόν, ήταν δεδομένο ότι θα έρθει η στιγμή που θα κάνει μία κοιλιά. Οι νεαροί παίκτες εκτός από το ψυχολογικό βάρος, δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν στη διάρκεια ενός αγώνα τις δυνάμεις τους.

Ο Μυτιληνιός εξτρέμ, παράλληλα, με τα συνεχόμενα παιχνίδια δείχνει να μην έχει φρεσκάδα. Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης είχε μία καλή πάσα στο τετ α τετ του Μακέντα και τίποτα άλλα. Απόδειξη η αντίδρασή του σε μία εξαιρετική μπαλιά του Γιόχανσον πριν το τέλος του ματς. Έδειχνε τόσο καταπονημένος που ούτε το τελείωμα έψαξε, ούτε καθαρό μυαλό για καλύτερη πάσα είχε. Απλώς την έδωσε στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ο Μπουζούκης, παράλληλα, έχει σκαμπανεβάσματα στο δεύτερο μισό. Κι αυτός δεν έχει την ίδια φρεσκάδα με το ξεκίνημα. Τώρα, όμως, έμεινε ένα παιχνίδι μεσοβδόμαδα και ο Γιώργος Δώνης εκτιμά ότι μπορεί να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό. Θα τους δώσει κι άλλα παιχνίδια και το κριτήριο ουσιαστικά θα είναι η επόμενη χρονιά. Θα τους πιέσει μέχρι να φτάσουν στα όριά τους όλοι, για να μπορέσει να τους αξιολογήσει καλύτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ