Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 1-5

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 1-5

Άνετο πέρασμα του ΠΑΟΚ από τη Ριζούπολη με τον Δικέφαλο του Βορρά να φιλοδωρεί με πέντε γκολ τον αδύναμο Απόλλωνα Σμύρνης (5-1), στον δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος αήττητος.

Ένας ελκυστικός ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στη Ριζούπολη κερδίζοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης με 5-1. Ο Δικέφαλος πέτυχε την 19η νίκη στο πρωτάθλημα και μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, φτάνοντας τους 57 βαθμούς, ενώ «έσπασε» και μια αρνητική παράδοση που είχε τα τελευταία 19 χρόνια όταν κατηφόριζε στη Ριζούπολη. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα με τους φιλάθλους να αποθεώνουν τους παίκτες τον Ράζβαν Λουτσέσκου, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη, για ότι έχουν δημιουργήσει φέτος.

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2 με τομν Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια. Τριάδα στην άμυνα οι Κοντοές, Κύργιας και Βαφέας. Πλάγιοι μπακ οι Στάθης και Οριχουέλα. Στη μεσαία γραμμή οι Ντούρσο, Τόμας και Ρώσση. Στην επίθεση έπαιξαν οι Ελ Χέλβε και Ντεγεντερίκο

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, διαφοροποίησε κάπως την 11αδα που χρησιμοποίησε στο ματς με τον Ολυμπιακό, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιερίνια. Στη μεσαία γραμμή οι Ολιβέιρα και Μαουρίσιο. Στις πτέρυγες οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ, στον άξονα ο Πέλκας και στην επίθεση ο Άκπομ.

Σκορ και θέαμα προσέφερε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ο Δικέφαλος όποτε ήθελε ανέβασε και κατέβασε τον ρυθμό του αγώνα και όποτε γούσταρε έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Χουάντερσον. Οι Ασπρόμαυροι έκαναν έναν υγιεινό περίπατο πετυχαίνοντας τρία πολύ όμορφα γκολ. Αυτό όμως που ξεχώρισε περισσότερο δεν ήταν τα τρία γκολ, αλλά το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι επίδοξοι πρωταθλητές. Ωραίοι συνδυασμοί, κάθετε πάσες, γρήγορο ποδόσφαιρο από τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Το ΠΑΟΚτσήδικο πάρτι στη Ριζούπολη ξεκίνησε όπως και με τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 4ο λεπτό πέτυχε γκολ με τον Δημήτρη Πέλκα. Ο Βιεϊρίνια από δεξιά έβγαλε τη σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, ο Βαφέας έχασε τον Πέλκα και αυτός με κεφαλιά νίκησε τον Χουάντερσον για το 0-1.

Είχαν τις στιγμές τους οι Απολλωνιστές

Οι γηπεδούχοι που από νωρίς κατάλαβαν πως το έργο τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολο προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της τιμής. Οι Απολλωνιστές, είχαν κάποιες γρήγορες  αντεπιθέσεις τις οποίες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν. Στο 7′ ο Μπεντινέλι από θέση μέσα αριστερά πλάσαρε στην δεξιά γωνία του Πασχαλάκη, που έσωσε την εστία του. Η καλύτερη στιγμή για το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ χάθηκε στο 15ο λεπτό. Μετά από λάθος του Λημνιού, ο Μπεντινέλι έφυγε μόνος του απέναντι στον Πασχαλάκη αλλά το πλασέ του ήταν απογοητευτικό στο τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Άνοιξε λογαριασμό ο Ολιβέιρα

Στο υπόλοιπο του αγώνα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Στο 9′ μετά από κακή απομάκρυνση του Ρώσση, η μπάλα πήγε  στον Ολιβέιρα, που την έφερε από το δεξί στο αριστερό και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του Χουάντερσον, για το 0-2.

Δουλεμένη στην προπόνηση

Ο Δικέφαλος στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα για ένα δεκάλεπτο, αλλά πολύ γρήγορα και πάλι βρήκε τα πατήματα του αναστατώνοντας την εστία του Χουάντερσον. Στο 33′ ήρθε και το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους με τον Μπίσεσβαρ. Ο Λημνιός από δεξιά πάτησε περιοχή και από χαμηλά γύρισε στον Ολλανδό μέσο και αυτός εν’ κινήσει πλάσαρε εύστοχα για το 0-3 στο Γεώργιος Καμάρας. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να έχει στη σύνθεση του έναν ποδοσφαιριστή που ξέρει 100 κιλά μπάλα. Αναφερόμαστε στον Σέρτζιο Ολιβέιρα που με τις κάθετες πάσες του, αλλά και με τις κινήσεις έκανε το ποδόσφαιρο να φαίνεται τόσο απλό.

Θα ήταν το γκολ της αγωνιστικής

Στο 43′ είχαμε μια πολύ καλή στιγμή στον αγώνα για τον ΠΑΟΚ που αν έμπαιξε η μπάλα στα δίχτυα τώρα θα μιλούσαμε για το καλύτερο γκολ της χρονιάς. Μετά από γύρισμα του Μπίσεσβαρ από αριστερά, ο Άκπομ με τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Χουάντερσον έπεσε στη γωνία του και με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Μπήκε πάλι δυνατά

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Τεννές προχώρησε σε δύο αλλαγές σε άμυνα και κέντρο, όμως και πάλι τα προβλήματα συνεχίστηκαν καθώς οι γηπεδούχοι μάρκαραν με τα μάτια τους χαφ του ΠΑΟΚ. Οι Ασπρόμαυροι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό να δημιουργούν πολλές καταστάσεις στα καρέ του Χουάντερσον.  Στο 50′ ο Μαουρίσιο εκτέλεσε με το δεξί εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον. Ένα λεπτό αργότερα ο Μάτος από δεξιά γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Πέλκα, που κοντρόλαρε με το δεξί και σούταρε με το αριστερό, για να βάλε την κόντρα ο Κύργιας και να γλιτώσει την ομάδα του από ένα τέταρτο γκολ.

Αποθέωση και happy birthday

Με την ομάδα του Λουτσέσκου να «κεντάει» στον αγωνιστικό χώρο, οι φίλαθλοι του Δικεφάλου που βρέθηκαν στη Ριζούπολη άρχισαν να αποθεώνουν τον Ρουμάνο τεχνικό. Αρχικά άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να του τραγουδούν το  happy birthday. Ο 50χρονός τεχνικός που είχε χθες γενέθλια γύρισε προς την κερκίδα που ήταν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και τους ευχαρίστησε για την αφιέρωση.

Το γκολ της τιμής ο Απόλλων

Μπορεί οι Ασπρόμαυροι να είχαν τις φάσεις, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης ήταν η ομάδα που πέτυχε το γκολ στο 64ο λεπτό. Ο Οριουέλα από αριστερά γύρισε τη μπάλα στον Ντούρσο και αυτό χωρίς πίεση με πολύ ωραίο πλασέ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Πασχαλάκη στην αριστερή του γωνία και μείωσε σε 1-3 για τους γηπεδούχους.

Αυτό το γκολ έφερε τις φωνές του Λουτσέσκου που είχε αντιληφθεί μια χαλαρότητα από τους παίκτες του στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα.

Σκόραρε πάλι ο Σφιντέρσκι

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Κάρολ Σφιντέρσκι βρήκε δίχτυα. Ο 22χρονος Πολωνός επιθετικός σε τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει σκοράρει δύο φορές. Στο 78′ ο Κρέσπο σε ρόλο οργανωτή πλάσαρε στον Σφιντέρσκι με τον τελευταίο με ωραίο αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Χουάντερσον.

Μέχρι και ο Ενρίκε σκόραρε

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε και πέμπτο γκολ στην αναμέτρηση με τον Πέδρο Ενρίκε Στο 88′ ο Βραζιλιάνος επιθετικός με προσωπική του ενέργεια από αριστερά και αφού σύγκλινε στον άξονα, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βαφέα και ξεγέλασε τον Χουάντερσον, για το 1-5 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση.

Το «κλειδί»: Τα δύο γρήγορα γκολ των Πέλκα και Ολιβέιρα ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα. Πολλά τα λάθη στην αμυντική γραμμή για τους γηπεδούχους. Παρότι ο Απόλλων παρατάχθηκε σε σχηματισμό 3-5-2, μετά το 2-0 το άλλαξε ο Μπάμπης Τεννές σε 4-3-3, για να μπορέσει να περισώσει ότι μπορούσε από το αποψινό παιχνίδι.

10άρι: Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Πορτογάλος εκτός από το γκολ που πέτυχε έκανε πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή. Είδαμε έναν ποδοσφαιριστή που δεν κουβαλούσε άσκοπα τη μπάλα στα πόδια του. Την έδινε πάντα με τη μια, ενώ στις περισσότερες μεταβιβάσεις του ήταν αλάνθαστος.

Στον πάγκο: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε μια σωστή διαχείριση του μεγάλου ρόστερ που διαθέτει με την χρησιμοποίηση τόσο του μπαρουτιασμένου Πέλκα, αλλά του ντελικάτου Ολιβέιρα.  Ο ΠΑΟΚ έχει στη συνέχεια τρία δύσκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το κύπελλο με τον Ρουμάνο τεχνικό να θέλει να αξιοποιήσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του.

Γιατί κόουτς: Ο Μπάμπης Τεννές παρότι η ομάδα του δέχθηκε πολύ γρήγορα δύο τέρματα, προσπάθησε να τους κρατήσει ήρεμους ζητώντας τους να μην πετάξουν λευκή πετσέτα και να παλέψουν το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Αν δεν υπήρχαν τα πολλά λάθη σε άμυνα και κέντρο ίσως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική.

Διαιτητής: Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής της αναμέτρησης Ευαγγέλου. Σ’ αυτό βοήθησε το γεγονός ότι από τα πρώτα λεπτά είχε ήδη κριθεί το ποιος θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΟΚ 1-5

Γκολ: 4′ Πέλκας, 9′ Ολιβέιρα, 33′ Μπίσεσβαρ, 64′ Ντούρσο, 78′ Σφιντέρσκι, 88 Ενρίκε
Κίτρινες:
Κόκκινες:
Γήπεδο: Ριζούπολης
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Παντελής Σπυρόπουλος (ΕΠΣ Αν. Αττικής)
Τέταρτος διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (ΕΠΣ Κορινθίας)

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Κοντοές (46′ Γκίνο), Οριουέλα, Μπεντινέλι, Ρώσση (46′ Βάρκας), Ντούρσο, Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Μαουρίσιο, Ολιβέιρα, Λημνιός (85′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (76′ Σφιντέρσκι) Πέλκας, Άκπομ (81′ Ενρίκε).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ