Άλτμαν στην επίθεση, τετράδα στην άμυνα

Άλτμαν στην επίθεση, τετράδα στην άμυνα

Ο Δώνης ετοιμάζει και πάλι τον Αλτμαν για να τον χρησιμοποιήσει σαν στήριγμα στον Μακέντα. Στο δεξί άκρο ο Πούγγουρας.

Η παρουσία του Ομρι Αλτμαν στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, το υπέροχο γκολ που σημείωσε και ο τρόπος που πλαισίωσε τον Μακέντα και αγωνίστηκε κοντά του, αναμένεται να τον φέρουν για δεύτερη σερί αγωνιστική στο αρχικό σχήμα. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός βρίσκεται στα πλάνα του Γιώργου Δώνη εν όψει του αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Και ο ρόλος του, όπως και στο ματς με τον Αστέρα, αναμένεται να είναι… διπλός.

Από τη μία να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και από την άλλη να αποτελεί όχι μονάχα ένα απλό στήριγμα στον Φεντερίκο Μακέντα, αλλά επί της ουσίας ένα δεύτερο φορ. Που θα έχει «πατήματα» μέσα στην περιοχή, θα έρχεται από την πίσω γραμμή και θα έχει μια αποδοτική συνεργασία με τον Ιταλό, ο οποίος δείχνει να έχει μεγάλη ανάγκη από ένα… στήριγμα και έναν ποδοσφαιριστή κοντά σε αυτόν.

Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, του τελευταίου καιρού στερείται φαντασίας και ταχύτητας στο παιχνίδι του, ενώ δεν είναι το ίδιο απρόβλεπτος με το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Και ο Δώνης με τους συνεργάτες του ψάχνουν τις λύσεις ώστε να το αλλάξουν, να κάνουν την ομάδα τους περισσότερο απειλητική και να βάζουν πιο πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή κοντά στον Μακέντα, αλλά και το «ανέβασμα» κι άλλων παικτών, μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτό.

Για παράδειγμα, στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης είδαμε πολλές φορές τον Κουρμπέλη να κάνει κάθετη κίνηση στην περιοχή, χάνοντας με αυτό τον τρόπο και μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Οπως είδαμε και τον Κάτσε να παίρνει πολλά μέτρα στο γήπεδο για να βρεθεί κοντά στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει με μακρινό σουτ. Ο Δώνης δε θέλει από τον Παναθηναϊκό να στηρίζεται μονάχα στην απόδοση των δύο ακραίων του, Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη, αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους για να κάνει περισσότερο απειλητική την ομάδα του και δουλεύει καθημερινά πάνω σ’ αυτό.

Από ‘κει και πέρα, με εξαίρεση το δεξί άκρο της άμυνας, αλλαγές στο αρχικό σχήμα δεν αναμένεται να δούμε. Ο Διούδης θα παίξει στα γκολπόστ, οι Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος στο κέντρο της άμυνας, ο Χατζηθεοδωρίδης αριστερά, ενώ ο Πούγγουρας έχει το προβάδισμα για το δεξί άκρο της άμυνας, αφού απουσιάζουν οι Γιόχανσον και Κουλιμπαλί. Δύσκολα ο Δώνης θα πάει με τριάδα στην άμυνα, μιας και δεν υπάρχει παίκτης να παίξει όλη τη δεξιά πλευρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ