Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1

Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός σκόραρε στο 82' και πήρε τη... μπουκιά από το στόμα του Αστέρα Τρίπολης που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει τη νίκη μετά το γκολ που είχε σημειώσει στο 24' με τον Καλτσά.

Για 81 λεπτά ο Αστέρας ήταν ανώτερος από τον Ατρόμητο, είχε προηγηθεί από το 24’ με τον Καλτσά και όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Γιώργου Παράσχου θα έπαιρνε μια νίκη που την είχε τεράστια ανάγκη. Την τελευταία λέξη όμως την είπαν οι φιλοξενούμενοι και συγκεκριμένα ο Αμρ Ουάρντα που με κεφαλιά-κανονιά στο 82’ έγραψε το τελικό 1-1, γλιτώνοντας την ομάδα του (ήταν κακή σήμερα) από την ήττα.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Στους 40 βαθμούς οι Περιστεριώτες, με την 7η ισοπαλία τους φέτος, 4η εκτός έδρας. Στους 22 βαθμούς ο Αστέρας, παραμένει χαμηλά, μετά την 4η ισοπαλία του, 2η εντός.

Ανώτερος ο Αστέρας, ηγέτης ο Καλτσάς

Με τον Αραβίδη στην κορυφή (πρώτη φορά βασικός) και σε σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα ο Παράσχος, προτιμώντας τον από τον Μανιά που ήταν ο βασικός επιθετικός στα προηγούμενα ματς. Από την πλευρά του ο Κάναντι παράταξε τον Ατρόμητο με τον Κουλούρη στην κορυφή.

Ματς με πολύ καλό ρυθμό είδαμε μετά το πρώτο 15λεπτο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πολύ ανώτερος, κυριάρχησε στο γήπεδο και εκτός από το γκολ που σημείωσε είχε ακόμη 2-3 ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος ήταν πολύ κακός και μέχρι να δεχθεί το γκολ στο 24’ έπαιζε παθητικά, μένοντας σε παθητικό ρόλο. Ακόμη και μετά το 1-0 όμως, μπορεί να κέρδισε μέτρα στο γήπεδο (προωθήθηκε ο Μάντσον) και να βγήκε μπροστά, ωστόσο με εξαίρεση μια… υποψία ευκαιρίας του Κουλούρη στο 29΄ δεν απείλησε άλλη φορά.

Για τους γηπεδούχους κορυφαίους στο πρώτο μέρος ήταν ο Καλτσάς, που ήταν μέσα σε όλες τις καλές φάσεις της ομάδας του, πέρα φυσικά από ότι ήταν και ο σκόρερ. Από κοντά σε απόδοση και οι Ορτέγκα, Φερνάντεζ και Αραβίδης που ήταν ιδιαιτέρως ορεξάτοι προκαλώντας αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα ήρθε στο 12’ (πλασέ του Καλτσά άουτ), 2η ήρθ στο 23’ (νέο σουτ του Καλτσά), με το σκορ να έρχεται λίγο αργότερα. Στο 24’, μετά από κόρνερ, ο Μαρτίνεζ πήρε την κεφαλιά έσωσε ο Μέγιερι, αλλά η μπάλα έφτασε στον Καλτσά ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου ο Αστέρα έπαιξε πιο πίσω, διαφύλαξε με άνεση τα μετόπισθεν και παράλληλα έπαιζε έξυπνα στις αντεπιθέσεις, όντας ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ο Ατρομητος πελαγοδρομούσε επιθετικά και έτσι οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 στο 37’ (αντεπίθεση με Ορτέγκα) και στο 38΄ (κεφαλιά Αραβίδη).

Διπλή αλλαγή για τον Ατρόμητο
Με τη λήξη του ημιχρόνου ο Νταμίρ Κάναντι ήταν ιδιαιτέρως εκνευρισμένος καθώς η ομάδα του είχε κάνει ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της σεζόν. Ετσι πέρασε στο ματς τον Βασιλακάκη αντί του Ενσικουλού, ενώ εκτός έμεινε και ο τερματοφύλακας Μέγερι που είχε τραυματιστεί από το πρώτο μέρος και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ισοφάριση από το… πουθενά για τον Ατρόμηγτο
Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα. Ο Αστέρας έχοντας το πολύτιμο προβάδισμα έπαιξε «συγκρατημένα». Πάγωσε τον ρυθμό, έκλεισε όλους του διαδρόμους και γενικότερα κατάφερε να «βραχυκυκλώσει» τον αντίπαλό του.

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του προσπαθούσε αλλά ήταν άνευρος, προβλέψιμος και γενικότερα υποτονικός. Οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν ούτε… υποψία ευκαιρίας σε όλο το β μέρος και όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα παρέμενε ως το τέλος.

«Κανονιά» του Ουάρντα και 1-1

Και όμως… Οι φιλοξενούμενοι που απείλησαν για πρώτη φορά στο 79’ με τον Μανούσο από κόρνερ του Ουμπίδες, κατάφεραν να ισοφαρίσουν τρία λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο δημιουργό. Ο 36χρονος μέσος εκτέλεσε νέο κόρνερ, ο Ουάρντα νίκησε όλη την άμυνα του Αστέρα μέσα στην καρδιά της περιοχής και έκανε το 1-1.

Αποτέλεσμα που παρέμεινε ως το τέλος, αν και λίγο έλειψε στο 90’ να γίνει το 1-2 και πάλι από κόρνερ καθώς οι γηπεδούχοι είχαν τρομερά προβλήματα στις στημένες φάσεις. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε ο Χατζηισαΐας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Κουλούρης από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ!

Το κλειδί: Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση του Ατρόμητου «μίλησε» για μία ακόμη φορά. Εχοντας σκοράρει στα 10 από τα 11 εκτός έδρας παιχνίδια της, η ομάδα του Κάναντι έκανε πάλι το… θαύμα της και πήρε πολύτιμοι βαθμό.

Το 10άρι: Η κλάση του Ουάρντα μέτρησε και πάλι. Ο Αιγύπτιος για 82 λεπτά είχε «χαθεί» στην κακή εμφάνιση της ομάδας του, όμως τελικά ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα γλιτώνοντάς την από την ήττα.

Στον πάγκο: Η άμυνα του Αστέρα Τρίπολης πλήρωσε και πάλι τα λάθη της. Ειδικά στα στημένα οι γηπεδούχοι είχαν πολλά προβλήματα και λίγο έλειψε να δεχθούν άλλα δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και πάλι από κόρνερ.

Γιατί κόουτς: Οσο ο Παράσχος δεν βρίσκει λύση στην αμυντική λειτουργία τόσο ο Αστέρα θα βυθίζεται βαθμολογικά. Παράλληλα οι Αρκάδες δημιουργούν φάσεις επιθετικά, πετώντας όμως τις περισσότερες στα… σκουπίδια.

Γκολ: 24’ Καλτσάς – 82’ Ουάρντα
Κίτρινες: 10’ Καλτσάς – 23’ Κιβρακίδης, 47’ Καρασαλίδης
Κόκκινες:
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης

ΑΣΤΕΡΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ρόλε (67’ Τσιλιανίδης), Ορτέγκα, Κυριακόπουλος, Μπελόκ, Καλτσάς (90+1’ Δουβίκας), Φερνάντεζ, Αραβίδης (75’ Μανιάς).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΝΤΑΜΙΡ ΚΑΝΑΝΤΙ): Μέγερι (λ.τ. Θεοδωράκης), Κιβρακίδης (74’ Μανούσος), Χατζησαϊας, Καρασαλίδης, Κατράνης, Ουμπίδες, Μάντσον, Ουάρντα, Ενσικουλού (46’ Βασιλακάκης), Κουλούρης, Μπρούνο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ