Ο σκόρερ Χασάν, το 2ο χατ-τρικ της καριέρας του πάλι με τον Μαρτίνς και το πορτογαλικό διαβατήριο! (vids)

Ο σκόρερ Χασάν, το 2ο χατ-τρικ της καριέρας του πάλι με τον Μαρτίνς και το πορτογαλικό διαβατήριο! (vids)

To10.gr θυμάται το πρώτο χατ-τρικ του Χασάν, στη Ρίο Αβε του Πέδρο Μαρτίνς και αποκαλύπτει την έκδοση πορτογαλικού διαβατηρίου για τον Αιγύπτιο φορ, που θα τον καθιστά πλέον κοινοτικό.

Ηταν ο πρωταγωνιστής της Δευτέρας. Ο παίκτης που έβαλε τρία γκολ και έχασε ευκαιρίες να βάλει τουλάχιστον άλλα τόσα. Αυτός που έχει πετύχει 7 γκολ στις τελευταίες του 7 συμμετοχές με την Ερυθρόλευκη. Με την επίδοση του Αχμέντ Χασάν, περί ου ο λόγος, κόντρα στον ΟΦΗ είναι ιστορικής σημασίας. Καθώς είναι μόλις το δεύτερο χατ-τρικ της καριέρας του. Με τις δύο στιγμές να έχουν κοινό παρονομαστή ένα πρόσωπο. Τον Πέδρο Μαρτίνς! Ο οποίος αποτελεί τον ποδοσφαιρικό «πατέρα» του Αιγύπτιου επιθετικού και όχι άδικα.

Ο Χασάν έφυγε από το Κάιρο και τις ακαδημίες της Αλ-Αχλί το 2011. Σε ηλικία 18 ετών. Αποφάσισε να γίνει…ποδοσφαιρικός μετανάστης στην Πορτογαλία. Εντάχθηκε στις υποδομές της Ρίο Αβε το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου. Διέπρεψε στους «μικρούς», το καλοκαίρι του 2012 έγινε επαγγελματίας και δύο χρόνια μετά πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ της επαγγελματικής του καριέρας.

Αυτό έγινε στις 24 Αυγούστου 2014, στην αναμέτρηση Εστορίλ-Ρίο Αβε 1-5, για τη 2η αγωνιστική της Primeira Liga της Πορτογαλίας. Ο Χασάν ήταν ασταμάτητος εκείνη την ημέρα. Πέτυχε τα τρία πρώτα γκολ της ομάδας του (38′, 45′, 60′). Με τον… Πέδρο Μαρτίνς στην άκρη του πάγκου της ομάδας του  (προπονητής της Ρίο Αβε 22/05/2014 – 17/05/2016). Υπό τις οδηγίες του οποίου ο Χασάν έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του το 2014-15, με συνολικά 15 γκολ σε 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Φέτος ο Χασάν έχει ήδη 11 γκολ (σε 24 ματς) και έχει μπροστά του τουλάχιστον 9 παιχνίδια ακόμη, για να καταφέρει να «σπάσει» το ρεκόρ του. Πάλι υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς. Του «καλύτερου προπονητή που είχα ποτέ στην καριέρα μου», όπως είχε παραδεχθεί, σε δηλώσεις του στην «O’Jogo» το καλοκαίρι του 2015.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΡΙΟ ΑΒΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

TO XAT-ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ, ΠΑΛΙ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Πέρα από το δεύτερο χατ τρικ της καριέρας του, ωστόσο, ο Χασάν αναμένεται να έχει σύντομα ακόμη ένα πολύ σημαντικό ευχάριστο νέο, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος διεθνής Αιγύπτιος σέντερ φορ, έχει ήδη καταθέσει τα χαρτιά του για να βγάλει πορτογαλικό διαβατήριο και να μπορεί πλέον να λογίζεται ως κοινοτικός και όχι ως ξένος. Είτε στον Ολυμπιακό, είτε σε άλλη ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, η έκδοση του πορτογαλικού διαβατηρίου του βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σε αυτό έχουν παίξει σημαντικό ρόλο δύο πράγματα. Πρώτον, το γεγονός ότι εργάστηκε νόμιμα στη χώρα για περισσότερα από 7 χρόνια (2011-2018) και δεύτερον, επειδή η σύζυγός του είναι Πορτογαλίδα.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΡΑΓΚΑ

Μπορεί το συγκεκριμένο γεγονός να φαντάζει ήσσονος σημασίας, αλλά δεν είναι. Κυρίως για τον ίδιο. Διότι εφεξής δεν θα εμπίπτει σε κανέναν περιορισμό, σε ό,τι έχει να κάνει με τις θέσεις των ξένων. Κάτι που θα διευκολύνει και τον ίδιο, αλλά και την ομάδα του.

Κλείνοντας, επειδή όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο θα αρχίσουν τα σενάρια για το μέλλον του Χασάν, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός τον απέκτησε δανεικό από την Μπράγκα για έναν χρόνο, πληρώνοντας 300.000 ευρώ ως «ενοίκιο». Στη συμφωνία προβλέπεται οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι, η οποία φτάνει τα 4.000.000 €. Χρήματα που θα μοιραστούν η Μπράγκα με τη Ριό Αβε, που έχει διατηρήσει το 50% των δικαιωμάτων του Αιγύπτιου επιθετικού! Επίσης, πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό, ο Αιγύπτιος φορ επέκτεινε κατά έναν χρόνο το συμβόλαιό του με την Μπράγκα (30/06/2021 από 30/06/2020).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ