Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-2

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-2

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου και πέρασε με το επαγγελματικό 2-0 από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, χάρη στα τέρματα των Στάθη (αυτ.) και Χασάν. Δύο «ασίστ» ο διακριθείς για ακόμα ένα ματς Ντανιέλ Ποντένσε. Είχαν και δύο δοκάρια οι Πειραιώτες, που έχασαν Τοροσίδη και Φορτούνη με τραυματισμούς.

Το «χαστούκι» του αποκλεισμού από τη Λαμία, μεσοβδόμαδα, ήταν πολύ δυνατό. Ο Ολυμπιακός έμεινε αναπάντεχα εκτός στόχων και κλήθηκε να διαχειριστεί την κατάσταση, να δείξει επαγγελματισμό και να βρει και πάλι τον δρόμο προς τα νικηφόρα αποτελέσματα. Αυτό είναι έξαλλου και το μεγάλο του στοίχημα πλέον. Να κλείσει η χρονιά μόνο με νίκες, σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια!

Η αρχή έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (04/03), στο Γεώργιος Καμάρας κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης που την περασμένη αγωνιστική έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν 19 τελικές προσπάθειες, δύο δοκάρια, και εν τέλει με τα γκολ των Στάθη (αυτογκόλ) και Χασάν, πέρασαν «σβηστά» από τη Ριζούπολη, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα για πρώτη φορά μετά τις 2 Φλεβάρη και το εμφατικό 4-0 επί του Πανιωνίου.

Συμμετοχή και στα δύο ερυθρόλευκα τέρματα είχε ο δαιμόνιος Πορτογάλος, Ντανιέλ Ποντένσε, που αποχώρησε τραυματίας στην εκπνοή, έχοντας δεχτεί ένα πολύ άτσαλο μαρκάρισμα από τον Γαρουφαλιά. Εκτός μάχης τέθηκαν και οι Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Φορτούνης και στου Ρέντη υπάρχει διάχυτη ανησυχία για το μέγεθος των τραυματισμών τους.

Ναι, οι Πειραιώτες δεν έπιασαν τα συνηθισμένα, εντυπωσιακά, επίπεδα πίεσης και απόδοσης. Τους έλειψε το πάθος και η ένταση. Έπαιξαν ωστόσο όσο χρειάστηκε απέναντι σε έναν Απόλλωνα που πηγαίνει σε κάθε ματς χωρίς πίεση, να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί,και πήραν εν τέλει το «τρίποντο» που τους αποσπά στο +11 από ΑΕΚ και Ατρόμητο και τους φέρνει στο -7 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Το σκορ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς άνοιξε στο 25ο λεπτό ο Στάθης με αυτογκόλ, μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Ποντένε από δεξιά. Ο άσος των γηπεδούχων έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Χουάντερσον, προσπαθώντας να σταματήσει τον Χασάν. Το 0-2 διαμορφώθηκε από τον Αιγύπτιο που εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμα εκπληκτικό γύρισμα του Πορτογάλου και νίκησε τον πορτιέρε των γηπεδούχων.

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ζοσέ Ζα που απειλήθηκε ελάχιστα, με τους γηπεδούχους να έχουν ξεκάθαρο αμυντικό πλάνο και να στοχεύουν στις αντεπιθέσεις. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας και σταδιακά ξεκίνησαν να δημιουργούν φάσεις, προσπαθώντας να διασπάσουν την συμπαγή άμυνα του Απόλλωνα.

Οι Πειραιώτες βρίσκονταν συνεχώς στα πέριξ της περιοχής του Χουάντερσον και ειδικά ο Ποντένσε δημιουργούσε κινδύνους με τις επελάσεις του. Το 0-1 έγινε στο 25′ όμως μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου όμως δεν βρέθηκε το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε το ματς. Στο 37′  ο Φορτούνης με έξυπνη ψηλοκρεμαστή μπαλιά βρήκε τον Χασάν, αυτός σημάδεψε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Χουάντερσον.

Στην επανάληψη, συνεχίστηκε ο επιθετικός μονόλογος των παικτών του Μαρτίνς. Στο 61′ ο Κούτρης με φανταστικό σουτ, σημάδεψε την συμπλοκή των δοκαριών και στο επόμενο λεπτό ο Απόλλων απάντησε με τον ίδιο τρόπο, με κεφαλιά του Ελ Χέλβε στο δοκάρι. Το δεύτερο τέρμα, ήρθε στο 70′ από τον Αχμέντ Χασάν που εκμεταλλεύτηκε την απίθανη πάσα του Ποντένσε και με αριστερό πλασέ έγραψε το 0-2.

Δύο λεπτά αργότερα ο διεθνής Αιγύπτιος στράικερ «άγγιξε» το 0-3, αλλά η κεφαλιά του χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο και ακολούθως στο δεξί δοκάρι. Στα εναπομείναντα λεπτά, αξιοσημείωτη είναι μόνο μια φάση στις καθυστερήσεις όπου ο κορυφαίος του αγώνα Ποντένσε, δέχτηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον Γαρουφαλιά (υπήρξαν διαμαρτυρίες και για πέναλτι από πλευράς Ολυμπιακού) με τον Πορτογάλο να αποχωρεί με ενοχλήσεις.

10αρι: Ο Ντανιέλ Ποντένσε ταλαιπώρησε την άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης, όντας για ακόμα ένα παιχνίδι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Από τα δικά του πόδια ξεκινούν οι φάσεις και των δύο ερυθρόλευκων τερμάτων. Θετική η παρουσία και των Μασούρα, Μπουχαλάκη.

Το κλειδί: Ο Απόλλωνας Σμύρνης είχε άκρως αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι και το πρώτο γκολ ήταν αυτό που κάπως αποσυντόνισε τους παίκτες του Τεννέ. 

Στον πάγκο: Ο Στάθης κυρίως για τη φάση του αυτογκόλ

Γιατί κόουτς:  Μεγάλο ροτέισον έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς, με έξι αλλαγές σε σύγκριση με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε κόντρα στη Λαμία στο Κύπελλο, ωστόσο ο Ολυμπιακός απέδωσε και πάλι το γνωστό του επιθετικό ποδόσφαιρο.

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός 0-2

Γκολ: 25′ αυτ. Στάθης, 70′ Χασάν
Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας
Κίτρινες: 20′ Κούτρης, 56′ Μασούρας
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίς)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον – Κύργιας, Βαφέας, Οριουέλα – Στάθης, Ντούρσο, Γκίνο (76’ Γαρουφαλιάς), Ναδάλες – Ρώσση (39’ Βάρκας), Ελ Χέλβε, Ακόστα (54’ Ντεφεντερίκο)

Ολυμπιακός: Σα – Τοροσίδης (28’ λ.τ. Ανδρούτσος), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης – Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης – Μασούρας (76’ Σολδάνο), Φορτούνης (58’ Νάτχο), Ποντένσε – Χασάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ