ΑΕΚ: Τραβάει ζόρι χωρίς Τσιγκρίνσκι-Χουλτ

ΑΕΚ: Τραβάει ζόρι χωρίς Τσιγκρίνσκι-Χουλτ

Οι απουσίες του Ουκρανού και του Σουηδού είναι κομβικές και στοιχίζουν... πολλά στην άμυνα της ΑΕΚ.

Η περσινή στιβαρή εικόνα της ΑΕΚ στην άμυνα αποτελεί παρελθόν το τελευταίο διάστημα. Η τριάδα του Μανόλο Χιμένεθ με πολλές και καλές επιλογές (Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Τσόσιτς) στα στόπερ έφερναν τα καλά αποτελέσματα και στο τέλος έστεψαν στην ΑΕΚ Πρωταθλήτρια, και την έφτασαν στο Κύπελλο μέχρι τον τελικό και στην Ευρώπη μέχρι τους «32» του Europa League.

Με λίγα λόγια αυτό δεν το… έχει φέτος η ΑΕΚ παρότι σε αρκετά ματς είχε καλή εικόνα. Κάτι η αποχώρηση Βράνιες, κάτι ο σχεδιασμός, κάτι οι επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη, κάτι οι τραυματισμοί και η άμυνα της Ενωσης έγινε… σμπαράλια.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα με τον Νίκλας Χουλτ και τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι εκτός, η ΑΕΚ δεν μπορεί να… πατήσει γερά και να δώσει αυτοπεποίθηση στο σύνολο. Έχει δεχθεί σε τρία ματς πρωταθλήματος επτά γκολ, ενώ σε όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα είχε δεχθεί μόλις οκτώ!

Η απουσία του Τσιγκρίνσκι έφερε τον Ούρος Τσόσιτς στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Μάριο Οικονόμου. Μαζί δεν… κάνουν και είναι εμφανές, με τον Σέρβο στόπερ να διανύει μια κακή σεζόν και να πετά στα σκουπίδια όποιες ευκαιρίες του έδωσαν Ουζουνίδης-Χιμένεθ, συμπαρασύροντας και τον Οικονόμου που είχε δείξει καλύτερη εικόνα. Αλλά η ΑΕΚ δεν έχει πολλές επιλογές τώρα, ειδικά από την στιγμή που είναι εκτός ομάδας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Ενα στόπερ που εκτιμά πολύ ο Μανόλο Χιμένεθ και θα ήθελε… χθες ξανά στην ομάδα του.

Η απουσία του υπερπολύτιμου Χουλτ, ενώ είναι εκτός και ο Λόπες, ανάγκασαν τον Χιμένεθ να κάνει… αχλημείες. Να φέρει μέχρι και τον Μπακασέτα αριστερό μπακ χαφ, μιας και ο Μπακάκης παίζει στην τριάδα των στόπερ, με τον Γκάλο ασταμάτητα εδώ και πολύ καιρό να είναι το βασικό δεξί μπακ.

Τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ από εδώ και πέρα; Να περιμένει στωικά την επιστροφή του Τσιγκρίνσκι και αυτή του Χουλτ για να έχει καλύτερες και σαφώς ποιο ποιοτικές επιλογές, ενώ και η παρουσία του Σιμόες ακόμη δεν είναι αυτή που πρέπει απουσία ρυθμού αγώνων.

Ο Τσιγκρίνσκι πιθανότατα με τον ΠΑΟ να είναι έτοιμος, ενώ ο Χουλτ αναμένεται αργότερα πίσω.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο στο Καραϊσκάκη και στα 90 λεπτά του Χαριλάου ήταν κακή στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ και επιθετικά δεν βρήκε μπάλες, ευκαιρίες και χώρους να δράσει.

Και ενόψει Κυπέλλου αλλά και μιας αξιοπρεπούς εικόνας στα τελευταία ματς πρωταθλήματος για να τερματίσει 3η, ο Χιμένεθ καλείται να βρει τον τρόπο για να βελτιωθεί η εμφάνιση της ΑΕΚ σε κομβικά κομμάτια του παιχνιδιού της. Μα κυρίως να βρει το πως θα δώσει κίνητρο στα πόδια των παικτών του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ