Επιστροφή σε τετράδα και «παράθυρο» για Μπογέ

Επιστροφή σε τετράδα και «παράθυρο» για Μπογέ

Ο Χιμένεθ δίνει προβάδισμα στο 4-4-1-1 ενόψει ντέρμπι, με τον Αργεντινό να μπαίνει για τα καλά στην εξίσωση της ενδεκάδας, μετά και τον χθεσινό τραυματισμό του Μάνταλου

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε από χθες τον σχεδιασμό του για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό, εκεί όπου η ΑΕΚ θέλει μόνο τη νίκη προκειμένου να μην βρεθεί σε μεγαλύτερους μπελάδες, αναφορικά με την μάχη που δίνει με τον Ατρόμητο για την 3η θέση. Οι Κιτρινόμαυροι θέλουν μόνο το τρίποντο απέναντι στους Πράσινους προκειμένου να πάνε τουλάχιστον ισόβαθμοι με την ομάδα του Κάναντι, στο ματς της μεθεπόμενης αγωνιστικής στο Περιστέρι.

Τα πράγματα δεν έχουν ξεκινήσει ευνοϊκά πάντως για τον Ισπανό τεχνικό, με τα προβλήματα να μοιάζουν «βουνό». Αφού στο ιατρικό δελτίο προστέθηκε και το όνομα του Πέτρου Μάνταλου, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και έμεινε εκτός κανονικού προγράμματος και σήμερα. Όπως και οι Χουλτ, Μπακάκης, που έχουν τεθεί οριστικά εκτός μάχης, αλλά και ο Σιμόες που ταλαιπωρείται από ίωση.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι έτσι αμφίβολος ενόψει Σαββάτου με την κατάστασή του να επανεκτιμάται μέρα με τη μέρα. Το παραπάνω γεγονός αναγκάζει τον Χιμένεθ να καταστρώσει τα πλάνα του υπολογίζοντας και το σενάριο της απουσίας του Μάνταλου. Που σίγουρα δεν είναι εύκολο να καλυφθεί, δεδομένων και των υπόλοιπων προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος. Αφού εκτός κανονικών ρυθμών παραμένει και ο Αντρέ Σιμόες. Που πάντως εκτιμάται πως θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί κανονικά το Σάββατο, έστω κι αν δεν είναι στο 100%.

Αν ο captain των Κιτρινόμαυρων δεν ξεπεράσει τελικώς τις ενοχλήσεις που προέκυψαν χθες, τότε στην εξίσωση της βασικής ενδεκάδας θα μπει πιθανότατα ο Λούκας Μπογέ. Ο Αργεντινός άσος μετά τα δύο γκολ του απέναντι στον Απόλλωνα… επέστρεψε στον πάγκο, με τον Χιμένεθ να μην του δίνει φανέλα βασικού ούτε κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά ούτε και κόντρα στον Άρη.

Το Σάββατο ωστόσο είναι πιθανό ο Μπογέ να επιστρέψει στην ενδεκάδα. Με τον ρόλο του για τα πλάνα της ΑΕΚ να είναι μάλιστα κομβικός. Καθώς εφόσον ο Μάνταλος τεθεί εκτός μάχης, η Ένωση θα περιμένει πολλά από τα πόδια του 22χρονου άσου, για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Παναθηναϊκού και να βρει τα γκολ που θα την οδηγήσουν στη νίκη. Με τον Μπογέ να ξεκινά πιθανότατα από αριστερά τις προσπάθειές του, σε αυτό το 4-4-1-1 που δείχνει ως η πιθανότερη διάταξη του Δικεφάλου για το ντέρμπι. Αφού το… πείραμα του 3-5-2 με τις υπάρχουσες λύσεις, δεν φαίνεται να κερδίζει τελικώς το στοίχημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ