Αφιέρωμα του «Kicker» στην αήττητη πορεία του ΠΑΟΚ!

Αφιέρωμα του «Kicker» στην αήττητη πορεία του ΠΑΟΚ!

Τα κατορθώματα του φετινού Δικέφαλου έχουν ξεπεράσει τα όρια των ελληνικών συνόρων.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας 20 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 23 αγωνιστικές. Τα κατορθώματα του φετινού Δικέφαλου έχουν ξεπεράσει τα όρια των ελληνικών συνόρων και πλέον έχουν γίνει θέμα και στην έντυπη έκδοση του γερμανικού «Kicker»!

Μεταξύ άλλων το αφιέρωμα του Kicker αναφέρει:

«Οι αήττητοι

Ο ΠΑΟΚ, η Γιουβέντους, ο Ερυθρός Αστέρας και η Σλόβαν Μπρατισλάβας κυριαρχούν στα εγχώρια πρωταθλήματα. Μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα αήττητοι.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0. Αυτή ήταν και η τελευταία αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ με μια από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, καταφέρνοντας να παραμείνει αήττητος. Γενικά ο σύλλογος από την Θεσσαλονίκη δεν έχει χάσει σε κανένα ματς του πρωταθλήματος την φετινή σεζόν και είναι ξεκάθαρα το φαβορί για το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που έχει να το κατακτήσει 34 χρόνια. Το αήττητο ρεκόρ σε μια σεζόν είναι ακόμη πιο μακρινό, καθώς κρατάει 55 χρόνια από την εποχή που ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος το 1964. Αν μιλήσουμε μάλιστα από την εποχή που έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα το 1979, τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι η πρώτη ομάδα που το κατακτά αήττητη.

Η φετινή κυριαρχία του ΠΑΟΚ, αποτυπώνεται και στους αριθμούς, καθώς έχει τα περισσότερα γκολ (48), ενώ έχει δεχθεί τα λιγότερα (11), την ώρα που βρίσκεται εφτά βαθμούς πάνω από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Για όλα αυτά υπάρχει εξήγηση και δεν είναι κάτι ξαφνικό. Ήδη από την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ ήταν κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά εξωαγωνιστικοί λόγοι και αφαιρέσεις βαθμών, δεν του επέτρεψαν να το κατακτήσει. Ως σύλλογος ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, κατάφερε να δυναμώσει με την οικονομική υποστήριξη του πολυεκατομμυριούχου Ιβάν Σαββίδη, που έχει καταφέρει να δώσει όραμα και να γιγαντώσει τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά, ο ΠΑΟΚ επωφελείται και από την αποδυνάμωση των αντιπάλων του. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε συνεχόμενες αλλαγές, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιούργησε πέρσι, ενώ ο Παναθηναϊκός, αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, έσφιξε το ζωνάρι. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, χτίζει σταθερά από το 2017 την ομάδα του, συμπεριλαμβανομένου του πρώην άσου της Βόλφσμπουργκ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, που είναι μια από τις ηγετικές φιγούρες του ΠΑΟΚ στην σταθερή πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ