Ο Αντρέ έρχεται από το… διάστημα (vids)

Ο Αντρέ έρχεται από το… διάστημα (vids)

4 γκολ και 3 ασίστ στα τελευταία 7 ματς, στο μονοπάτι του νταμπλ. Ένα κάθε βραδιά. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Όλα με την υπογραφή του Αντρέ Αντελίνιο Βιεϊρίνια. Τι άλλο να ζητήσεις άραγε από τον αρχηγό σου;

Όπως ακριβώς το λένε οι Αμερικανοί: When the tough gets going the going gets tough. Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα, οι ζόρικοι προχωρούν. Στην περίπτωση του μάλιστα; Δεν είναι μόνο η προσωπικότητα, το περιβραχιόνιο του αρχηγού, η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του, η εμπειρία και το ταλέντο του. Είναι πως έρχονται ώρες και στιγμές να απορείς για το ποιος καλός Θεός έστειλε τον Αντρέ Βιεϊρίνια στον δρόμο του ΠΑΟΚ.

Στα 33 του ο Πορτογάλος είναι ακόμη μια κατηγορία μόνος του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει πράξη αυτό που ο Δικέφαλος περιμένει μια ζωή. Μια χρονιά «νταμπλ». Δεν αμφέβαλλε ποτέ κανείς για εκείνον. Είναι όμως αυτό ο τελευταίος μήνας και κάτι που σε φέρνει σε στάση προσοχής. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ θα κινδύνευε φέτος από κάτι σε αυτή τη σαρωτική του διαδρομή; Θα ήταν από τον κακό του εαυτό. Την ανασφάλεια του να πάει το ταξίδι ως το τέλος. Ακόμη και την αμάθεια του σε αυτό. Κίνδυνοι υπαρκτοί και κατανοητοί. Αλλά όχι ορατοί από τη στιγμή που ο Αντρέ Βιεϊρίνια είναι εκεί. Έτοιμος να κάνει τη δουλειά για όλους. Να είναι ο αρχηγός, ο ηγέτης, η έμπνευση.

Από τις 10 Φλεβάρη και έπειτα, ο Πορτογάλος ακραίος τρέχει ένα προσωπικό σερί που τρελαίνει κόσμο. Από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, που εν πολλοίς έκρινε και τον φετινό τίτλο. Τι λέει το κοντέρ; Επτά ματς, τέσσερα γκολ, τρεις ασίστ. Με τη μια δράση του καλύτερη από την άλλη. Κόντρα στον Ολυμπιακό εκείνο το άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή για το 1-0.

https://www.youtube.com/watch?v=b5q1fSjxmsQ

Απόψε ένα ακόμη καλύτερο εκεί μάλιστα που όλα έδειχναν πως ο Παναιτωλικός είναι έτοιμος να κάνει… ζημιά στον Δικέφαλο έχοντας το προβάδισμα στο σκορ και ενώ είχαμε φτάσει στα δύο/τρίτα της διαδρομής. Αν δεν έβαζε αυτό που δεν μπαίνει ο αρχηγός; Πιθανότατα ο ΠΑΟΚ αυτό το ματς δεν θα το γύριζε ποτέ.

https://streamable.com/ci5r0

Αντίστοιχο και το γκολ στο ντέρμπι με τον Άρη. Ίσως στη χειρότερη φετινή εμφάνιση του Δικέφαλου. Μόνος του τον έβαλε μπροστά στο σκορ (39΄) με μια φωτοβολίδα, μόνος του ουσιαστικά τον κράτησε και σε μια διαδρομή ασφαλείας ασχέτως αν ο συμπολίτης ισοφάρισε στο φινάλε.

https://www.youtube.com/watch?v=RdhP9PUMyq8

Και είναι και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 119΄με τον Πανιώνιο που χάρισε την πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Τέσσερα γκολ το ένα πιο σπουδαίο από το άλλο. Από τις 10 Φλεβάρη ως τις 16 Μάρτη ξαναλέμε.

Και εκεί που δεν βρήκε δίχτυα όμως, ο αρχηγός φρόντισε η παρουσία του να είναι καταλυτική σε αυτό το διάστημα που κρίνονται όλα. Ασίστ με τον Ατρόμητο (στον Ολιβέιρα) για το 1-0 σε μια αναμέτρηση πολύ πιο δύσκολη από ότι μαρτυρά το τελικό 3-0.

Ασίστ με τον Απόλλωνα στο 3΄και πάλι για το γκολ που έκανε τη… θάλασσα της Ριζούπολης να μοιάζει με γιαούρτι

Ασίστ –από εκτέλεση κόρνερ- στο πρώτο λεπτό στο ΟΑΚΑ και με τον Παναθηναϊκό. Στο γκολ που επίσης μετέτρεψε την επικίνδυνη αυτή έξοδο σε… Κυριακάτικη βόλτα.

Να το κάνουμε σούμα; Τρεις ασίστ, όλες στο 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Τέσσερα γκολ γεμάτα χρυσάφι. Στα επτά τελευταία ματς. Τι άλλο να ζητήσεις από τον αρχηγό σου. Από τον Αντρέ Βιεϊρίνια που δικαιούται τον τίτλο του MVP όσο κανείς;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ