Φεντερίκο Μακέντα: Η ώρα ενός μεγάλου γκολ

Φεντερίκο Μακέντα: Η ώρα ενός μεγάλου γκολ

Εάν ο Παναθηναϊκός θέλει να νικήσει τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής και να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι, θα χρειαστεί αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά είναι η επαναφορά του Φεντερίκο Μακέντα στα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός κλείνει τον κύκλο των ντέρμπι για φέτος (εξαιρείται το ματς με τον Άρη) υποδεχόμενος τον Ολυμπιακό για την 25η αγωνιστική της Super League. Το «τριφύλλι» βρίσκεται ένα ματς μακριά από το να μην καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι μέσα στη σεζόν, αρνητική επίδοση που έχει συμβεί μόνο μία φορά τα τελευταία 10 χρόνια. Ακόμα και την περσινή –καταστροφική κατά γενική ομολογία- χρονιά, κατάφερε να νικήσει με 1-0 τους «ερυθρόλευκους» στη Λεωφόρο, στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Απόψε οι «πράσινοι» θα χρειαστούν πολλά πράγματα προκειμένου να φτάσουν στη νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Ένα από αυτά είναι η επαναφορά του Φεντερίκο Μακέντα στα γκολ.

Ο Ιταλός επιθετικός πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο δεδομένης της αγωνιστική αποχής του πριν έρθει στον Παναθηναϊκό, όμως μέσα στο 2019, μετράει σε 9 παιχνίδια μόλις 1 γκολ και 1 ασίστ. Κάτι που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πολύ «φτωχή» επιθετική συγκομιδή της ομάδας, η οποία μετράει μόλις 1 γκολ στους τελευταίους έξι αγώνες.

Η αλήθεια είναι ότι ο 27χρονος φορ, με εξαίρεση τον νικηφόρα αγώνα με τον Ατρόμητο όπου πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, «κρύβεται» στα «μεγάλα» παιχνίδια, έχοντας σκοράρει τα 5 από τα 6 γκολ του στο πρωτάθλημα, σε ομάδες που βρίσκονται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Το ίδιο και οι 2 από τις 3 ασίστ που έχει μοιράσει. Πέραν των κακών του επιθετικών επιδόσεων, είναι και η αγωνιστική του εικόνα τέτοια που προβληματίζει, καθώς η απόδοση του κόντρα στις ομάδες του λεγόμενου «Big 5» κρίνεται από μέτρια έως κακή.

Ο Μακέντα, ο Κουρμπέλης, ο Γιόχανσον, ο Ινσουά, ακόμα και ο Κάτσε, αποτελούν τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Αυτούς με τις περισσότερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις και εμπειρίες. Και είναι αυτοί που θα χρειαστεί να «δείξουν» το δρόμο στους νεαρούς συμπαίκτες του, προκειμένου οι πράσινοι να επικρατήσουν του αιώνιου αντιπάλου το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Ο καθένας από τους προαναφερθέντες καλείται να κάνει τη «δουλειά» που του αναλογεί όσο καλύτερα γίνεται. Και η δουλειά του Ιταλού φορ είναι να.. κουνήσει το πλεκτό στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο ίδιος άλλωστε, μετά την λευκή εκτός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ, είχε δηλώσει πως «ίσως κράτησα το γκολ για την επόμενη εβδομάδα και το ματς με τον Ολυμπιακό». Η φράση του αυτή αφενός δείχνει πως γνωρίζει τι σημαίνει μία ενδεχόμενη νίκη απόψε για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του, αφετέρου δείχνει την επιθυμία του να επανέλθει στο σκοράρισμα στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους». Μένει να φανεί αν από τα λόγια θα μεταβεί στην… πράξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ