Το χρονικό του αίσχους στο ΟΑΚΑ

Το χρονικό του αίσχους στο ΟΑΚΑ

Από την πρώτη εισβολή των χούλιγκαν του Παναθηναϊκού στο 5ο λεπτό, μέχρι τις «μάχες» στα πέριξ του γηπέδου και την οριστική διακοπή του ντέρμπι, τα όσα θλιβερά έγιναν στο ΟΑΚΑ «έγραψαν» ακόμα μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση στο ΟΑΚΑ από τα πρώτα κιόλας λεπτά του ντέρμπι «αιωνίων», όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν «ντου» στον πάγκο του Ολυμπιακού. Αυτό, όπως αποδείχθηκε, ήταν μία… «σπίθα», μπροστά στην «πυρκαγιά» που ακολούθησε και συνέθεσε τελικώς μια κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που φέρνει μάλιστα τους Πράσινους στον γκρεμό, με τον κίνδυνο του -6 να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Πιο αναλυτικά, στο 5ο λεπτό του αγώνα, περίπου 20-30 χούλιγκαν του Τριφυλλιού με κουκούλες, επιτέθηκαν σε αναπληρωματικούς παίκτες του Ολυμπιακού και σε ανθρώπους από το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών, με τις πληροφορίες από τον ερυθρόλευκο πάγκο, να αναφέρουν ότι ορισμένοι οπαδοί ήταν οπλισμένοι με μαχαίρι. Το παιχνίδι διεκόπη περίπου 8 λεπτά και εν συνεχεία δόθηκε εντολή να εκκινήσει εκ νέου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, κι ενώ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 53ο λεπτό με τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, η κατάσταση στο Ολυμπιακού Στάδιο ήταν εκτός ελέγχου. Από το 55′ έως το  70’ οπαδοί του Παναθηναϊκού από τις θύρες 12 και 13 εξήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, όπισθεν των ανωτέρω θυρών και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, εναντίον των οποίων έριξαν βόμβες μολότοφ, καθώς και άλλα αντικείμενα όπως πέτρες, μάρμαρα, κι εκείνοι «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών.

Εντός αγωνιστικού χώρου, κι ενώ το παιχνίδι διεξαγόταν ακόμα, είχαμε δεύτερη εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο (λόγω και της χρήσης χημικών από την αστυνομία). Οι οπαδοί των Πράσινων βόλταραν στα πέριξ του αγωνιστικού χώρου και η διακοπή του παιχνιδιού ήταν επιτακτική ανάγκη.

Οι χούλιγκαν των Πράσινων αφαίρεσαν σημαιάκι του κόρνερ, προκάλεσαν φθορά στις πινακίδες του γηπέδου και στις διαφημιστικές πινακίδες, τις οποίες κλωτσούσαν μετά μανίας, ενώ συν τις άλλοις, η ατμόσφαιρα από την χρήση των δακρυγόνων, εντός κι εκτός γηπέδου, είχε γίνει άκρως αποπνικτική.

Η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και ο ρέφερι δεν είχε άλλη επιλογή από τη διακοπή του ντέρμπι, στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια. Όσο οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν αποσυρθεί, το ΟΑΚΑ άδειασε σε μεγάλο του μέρος καθώς ο απλώς κόσμος αποχώρησε από τις κερκίδες. Ο Γερμανός διαιτητής δεν είχε αποφασίσει μέχρι εκείνη την ώρα, την οριστική διακοπή του ματς.

Βγήκε για επιθεώρηση στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να ελέγξει την ατμόσφαιρα και κυρίως αν είχαν εκκενωθεί εντελώς οι κερκίδες. Αφού είδε ότι ακόμα και μετά το πέρας αρκετών λεπτών δεν είχε γίνει πλήρη εκκένωση του γηπέδου και δεν υπήρχαν απόλυτα ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής, με την κατάσταση να είναι ακόμα τεταμένη στα πέριξ του ΟΑΚΑ, οδηγήθηκε στην οριστική διακοπή του ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ