Στο κενό τα νομικά τρικ του Παναθηναϊκού

Στο κενό τα νομικά τρικ του Παναθηναϊκού

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Συζητήθηκε η ένσταση των πράσινων για τη διακοπή με την πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του τριφυλλιού. Aύριο η απόφαση του δικαστή, ο οποίος διαφώνησε με τους δικηγόρους του Παναθηναϊκού

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι η εκδίκαση της υπόθεσης για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ που προκάλεσαν την διακοπή του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και μετά την απολογία των πράσινων και την πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού, ένα είναι το σίγουρο. Η προσπάθεια των πράσινων έπεσε στο κενό καθώς τα νομικά τρικ των δικηγόρων του τριφυλλιού δεν ήταν δυνατόν να διαγράψουν την πραγματικότητα που είδε όλη η Ελλάδα.

Ο δικαστής διαφώνησε δύο φορές με τους δικηγόρους του Παναθηναϊκού

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως σε δύο περιπτώσεις στην διάρκεια της διαδικασίας, ακόμα και ο δικαστής εξέφρασε την αντίθεση του σε αυτά που έλεγαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού. Η μια εξ αυτών μάλιστα αφορούσε την τοποθέτηση του δικηγόρου των πράσινων, Λεωνίδα Μουτσικάρη για τον διαιτητή του αγώνα.

«Δεν μπορούμε να κρίνουμε για ανέλεγκτο του διαιτητή, όταν ο κανονισμός ζητάει συνοπτική εξήγηση» είπε ο νομικός εκπρόσωπος του τριφυλλιού με τον πρόεδρο να απαντά. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό δεν ισχύει. Ο διαιτητής αποφασίζει εάν συντρέχουν οι λόγοι να συνεχίσει το παιχνίδι».

Κι εδώ βέβαια θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην προσπάθεια που έγινε από τον Παναθηναϊκό, να θεωρηθεί υπεύθυνη για τα επεισόδια η Αστυνομία και όχι οι χούλιγκανς που εισέβαλαν  δύο φορές στο ταρτάν του ΟΑΚΑ.

Όπως επίσης έπεσε στο κενό η προσπάθεια του τριφυλλιού να υποστηρίξει πως ο Γερμανός διαιτητής, Μάρκο Φριτζ δεν έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι γιατί δεν είχε περάσει μια ώρα από την στιγμή της δεύτερης διακοπής του αγώνα στο 70′.

Κι εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ήταν καταλυτική η παρέμβαση του δικηγόρου του Ολυμπιακού, Γιάννη Χατζησαββάογλου, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά. «Αν είχαμε πυροβολισμούς, θα έπρεπε να περίμενε μία ώρα; Ο κανονισμός λέει ότι σου δίνει ότι μία ώρα, αν κρίνεις ότι χρειάζεται, να περιμένεις».

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού επισήμαναν επίσης ότι μετά και την δεύτερη διακοπή ξεκίνησε ένας «πόλεμος» ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και την αστυνομία και πως ο διαιτητής είναι αυτός που θα κρίνει για το αν μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως και η προσπάθεια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να παρουσιάσουν ως παράτυπη την απόφαση του Φριτζ να διακόψει το ματς, έπεσε και αυτή στο κενό. Κι αυτό βέβαια σημαίνει πως οι πράσινοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση μετά την απολογία τους για τα σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ, που προκάλεσαν την διακοπή του ντέρμπι.

H απόφαση θα βγει αύριο (Παρασκευή) το πρωί.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ