Ματέο Γκαρσία: Στο Νο 1 της ελληνικής λίστας του Ολυμπιακού

Ματέο Γκαρσία: Στο Νο 1 της ελληνικής λίστας του Ολυμπιακού

Γιατί οι Ερυθρόλευκοι ξεχωρίζουν την περίπτωση του winger του Άρη, Ματέο Γκαρσία. Τι αλλάζει στις πτέρυγες των Ερυθρόλευκων και γιατί η «αναζήτηση» δημιουργεί χώρο για 2 προσθήκες

 

Καιρό τώρα. Από τις πρώτες στροφές της Σούπερ Λιγκ. Δεν άργησε άλλωστε να μας συστηθεί ο Ματέο Γκαρσία. Δεν χρειάστηκε ούτε ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής, ούτε κάτι άλλο για να δείξει και αποδείξει πως όντως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ταλέντο. Για κάποιον που μπορεί να «τρυπήσει» το ταβάνι του. Ο Άρης του έδωσε αυτή την ευκαιρία, κάνοντας τον πρωταγωνιστή (27 συμ, 9 γκολ, 1 ασίστ). Και ο Ολυμπιακός γρήγορα έβαλε το πρώτο όνομα στην «εγχώρια λίστα» με θέα στην επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ένας εξτρέμ που παίζει με την ίδια άνεση και από τις δύο πλευρές, που έχει άνεση στο γκολ, που δημιουργεί προϋποθέσεις με όπλο και την ταχύτητα αλλά και την τεχνική του κατάρτιση. Κάποιος που μπορεί να «χωρέσει» στην εξίσωση, μαζί με τον Ντανιέλ Ποντένσε, τον Γιώργο Μασούρα, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που μετρά τον χρόνο για την επιστροφή του υπολογίζοντας πια στη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ υπάρχει και ο Ζιλ Ντίας, ο οποίος όμως είναι δανεικός από τη Μονακό και τέλος πάντων, δίχως κανείς να μπορεί να προβλέψει αν θα παραμείνει στην ομάδα ή όχι.

Ο Ολυμπιακός όπως κάθε χρόνο θα «χτίσει» το ρόστερ του με πέντε εξτρέμ. Έχει σίγουρους τους «3». Ο Αργεντινός του Άρη θα μπορούσε να είναι ο 4ος. Και χωρά και ένας ακόμη. Ίσως κάποιος με περισσότερη εμπειρία, με προσωπικότητα. Ίσως κάποιος σαν τον Ματιέ Βαλμπουενά θέλοντας να το προσαρμόσουμε με την επικαιρότητα. Ακόμη βεβαίως είναι νωρίς. Έχει δρόμο μπροστά. Και οι μεταγραφικές ιστορίες είναι για να φτιάχνουν αλλά και για να… χαλάνε. Πολλώ δε μάλλον εκείνες που έρχονται στο προσκήνιο από τον Μάρτη, πάνω στην «τούρλα» της εθνικής διακοπής. Δεν είναι μάλλον η σωστή ερώτηση ποιους τελικά θα πάρει ο Ολυμπιακός για το καλοκαίρι.

Η σωστή ερώτηση είναι ποιους έχει ξεχωρίσει στην προεργασία που έχει γίνει. Ποιοι βρίσκονται ψηλά στις διάφορες λίστες που σχηματίζονται. Η αίσθηση που έχουμε λοιπόν: Στην «ελληνική λίστα» ο Ματέο Γκαρσία είναι το Νο 1. Έχοντας όλο το πακέτο. Τις… αποδείξεις στο χορτάρι με τη σπουδαία σεζόν που κάνει. Την κατάλληλη ηλικία (γεννημένος τον Σεπτέμβρη του ΄96) ώστε να σου δίνει την εντύπωση πως μπορεί να ανεβάσει και άλλο τους «δείκτες» της αξίας του. Το κίνητρο.

Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια βρήκε κάποιους από τους καλύτερους παίκτες του. Ισχύει και για τις θέσεις των wingers. Και δεν χρειάζεται να πάει κάποιος πολύ μακριά. Να φτάσει για παράδειγμα στον Τζαμέλ Αμπντούν που αποκτήθηκε –ως ελεύθερος- από την Καβάλα! Και μόνο να σκεφτεί κανείς την τρέχουσα περίπτωση του Γιώργου Μασούρα, φτάνει.

Ο Ματέο Γκαρσία ως γνωστόν δεν ανήκει στον Άρη, αλλά στην Λας Πάλμας η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2016 απευθείας από την αγορά της Αργεντινής. Ο Μανόλο Χιμένεθ που ξεκίνησε στον πάγκο δεν τον υπολόγιζε. Και κάπως έτσι η περίπτωση του 23άχρονου Αργεντινού προέκυψε στην αγορά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που με τη σειρά της έχει να λέει για τα ποσοστά ευστοχίας του σχεδιασμού της σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Η οψιόν –αγοράς- που έχει στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη, είναι της τάξης των 3 εκατ ευρώ. Ποσό μάλλον απαγορευτικό για τους Κιτρινόμαυρους. H Λας Πάλμας ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Πριμέρα. Στην πορεία όμως έχασε τον προσανατολισμό της, και πλέον είναι κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Την θέση του Μανόλο Χιμένεθ, πήρε ο Πάκο Ερέρα. Ο πρώην του Άρη που επένδυσε το καλοκαίρι στο ταλέντο του Γκαρσία. Έφυγε και εκείνος όμως από τα Κανάρια Νησιά. Ήδη απολύθηκε. Για τον Γκαρσία στην… εποχή Ουζουνίδη ακόμη, ενδιαφέρον έδειξε και η ΑΕΚ. Αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Προφανώς αυτό συνέβη προτού η Ένωση «κλείσει» τον Μίλος Ντέλετιτς (ΑΕΛ) για την επόμενη σεζόν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ