Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη (2-0) κόντρα στον Λεβαδειακό, χάρη στα εντυπωσιακά τέρματα των Νικολιά και Μάνου κι έκανε μεγάλο βήμα παραμονής. Σε μπελάδες ο Λεβαδειακός που δικαιούται να φωνάζει για το ακυρωθέν γκολ του Μαρκόφσκι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.

ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός έπαιξαν τα… ρέστα τους στη Λιβαδειά, γνωρίζοντας ότι μια νίκη θα τους έδινε βαθιά βαθμολογική ανάσα στον αγώνα που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία. Αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι Γιαννιώτες, που χάρη στα φανταστικά τέρματα των Νικολιά και Μάνου, πήραν σπουδαίο «διπλό» κόντρα στους Βοιωτούς που πλέον κοιτάζουν κατάματα το «φάντασμα» του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι με αυτό το «τρίποντο» έφτασαν τους 26 βαθμούς. Στους 20 παρέμεινε ο Λεβαδειακός, ο οποίος δικαιολογημένα φωνάζει για το ακυρωθέν γκολ του Μαρκόφσκι.

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά. Στο 15ο λεπτό, ο Αθανασιάδης έκλεψε την μπάλα από τον Ζησόπουλο, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά δεν σημάδεψε σωστά. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν σοβαρά αμυντικά προβλήματα και κάθε επιθετική προσπάθεια των παικτών του Πετράκη έμοιαζε άκρως απειλητική.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου βέβαια, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο γκολ. Ο Μαρκόφσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά με κεφαλιά, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε από τον Σιδηρόπουλο που… είδε παράβαση του Σέρβου, επιθετικό φάουλ στον Σεργκελασβίλι.

Μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ο ΠΑΣ κλήθηκε να διαχειριστεί και το αριθμητικό μειονέκτημα που προέκυψε από την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κάργα. Ο Πετράκης άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-1 και οι Γιανιώτες ανέβασαν στροφές. Στο 61ο λεπτό, ο Σεργκελασβίλι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς και τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να απειλήσει.

Ο Νανζίς από αριστερά έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ζησόπουλος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 77ο λεπτό, ο Αντιλέχου έκανε τραγικό λάθος, ο Νικολιάς το εκμεταλλεύτηκε και τελείωσε με ιδανικό τρόπο τη φάση σκάβοντας τη μπάλα και κρέμασε τον κίπερ των γηπεδούχων ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να αντιδράσει και στην εκπνοή του αγώνα (στο 95′) ο Μάνος με υπέροχο ψαλιδάκι από το σημείο του πέναλτι νίκησε τον Μπάγιτς και διαμόρφωσε το τελικό 2-0!

Κάπως έτσι, ο Άγιαξ της Ηπείρου έφτασε τους 26 βαθμούς και πλησίασε τους Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΛ που βρίσκονται στη… ζώνη της σωτηρίας και αναμετρούνται στις 19:30.  Από πλευράς τους, οι Βοιωτοί παρέμειναν στην προτελευταία θέση και το μέλλον τους στην κατηγορία είναι εξαιρετικά αμφίβολο.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Παντελιάδης, Ρεκβιασβίλι, Ζησόπουλος (76′ Σαβαντογκό), Μητρόπουλος (82′ Καραχάλιος), Στανόγεβιτς (61′ Μέλεγκ), Μαρκόβσκι, Νανγκίς, Γιακουμάκης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ, Κάστρο, Πάντελιτς, Μπουκουβάλας, Κάργας, Μιχαήλ, Αθανασιάδης (87′ Μάνος), Νικολιάς (90′ Γιάκος), Τζημόπουλος, Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (80′ Αποστολόπουλος).

Γκολ: 77′ Νικολιάς, 95′ Μάνος

Κίτρινες: 35′ Μπουκουβάλας, 42′ Κάργας

Κόκκινη: 50′ Κάργας (δεύτερη κίτρινη)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ