Παναθηναϊκός: «Επικίνδυνο» παιχνίδι με τους μικρούς

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καν συζητήσεις για την ανανέωση των συμβολαίων Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Μαυρομάτη, Εμμανουηλίδη, που μένουν ελεύθεροι το 2020!

Παναθηναϊκός: «Επικίνδυνο» παιχνίδι με τους μικρούς | to10.gr

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια στρατηγική επιλογή το καλοκαίρι. Αποφάσισε να μην κάνει μεταγραφές με πολλά χρήματα. Διατήρησε τους παίκτες που ήθελε και επένδυσε στα νέα παιδιά του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει φροντίσει να διασφαλίσει την περιουσία του.

Αυτές τις ημέρες το όνομα του Γιάννη Μπουζούκη βρίσκεται στο προσκήνιο. Μία ο ΠΑΟΚ, μία η Μπενφίκα. Πριν λίγο καιρό στο κάδρο βρισκόταν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, με την Αντερλεχτ να έχει απλώσει πάνω του τα δίχτυα της και να κάνει ραντεβού με τον ατζέντη του. Εδώ και καιρό τα σενάρια για το σκάουτινγκ κορυφαίων ξένων ομάδων για το πράσινο «wonderkid», Δημήτρη Εμμανουηλίδη, δίνουν και παίρνουν και δεν είναι αναληθή. Ενώ και ο Θεοφάνης Μαυρομάτης, έχει «πέραση» και λόγω ηλικίας, αλλά και λόγω… αριστερού ποδιού.

Ολους τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, που αποτελούν τα βασικά «προϊόντα» της εσωτερικής παραγωγής του Παναθηναϊκού, τους παρακολουθούν και τους θέλουν σύλλογοι που μπορούν να τους αποκτήσουν εύκολα. Κυρίως, διότι το Τριφύλλι φρόντισε να κάνει… εύκολη τη ζωή των ενδιαφερόμενων και δύσκολη τη δική του.

Μπορεί από την πλευρά του Νίκου Νταμπίζα και της διοίκησης να προκύπτει απροθυμία για πωλήσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών του συλλόγου, ειδικά σε τιμές κάτω από τα «θέλω» των Πράσινων. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι αρκετά σκληρή. Και τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως παρουσιάζονται.

Ο Παναθηναϊκός παίζει ένα πολύ επικίνδυνο και ακατανόητο παιχνίδι καθυστερήσεων στο θέμα των συμβολαίων των βασικών ποδοσφαιρικών περιουσιακών του στοιχείων. Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Μαυρομάτης δεσμεύονται με συμβόλαια έως το 2020. Κάτι που σημαίνει ότι εάν δεν βρεθεί συμφωνία ή αγοραστής, τον ερχόμενο Γενάρη θα είναι ελεύθεροι να υπογράψουν σε ομάδα της αρεσκείας τους, χωρίς ο Παναθηναϊκός να έχει το παραμικρό κέρδος. Κάτι που εφόσον συμβεί θα είναι καταστροφικό. Και αγωνιστικά, αλλά κυρίως οικονομικά.

Η απόφαση των Πράσινων τους έχει φέρει με την πλάτη στον τοίχο. Εάν οι «μικροί» δεν δεχθούν τις προτάσεις που θα τους γίνουν (όταν τους γίνουν, διότι προς το παρόν δεν έχουν υπάρξει καν επαφές!), τότε η αποχώρησή τους θα είναι μοιραία. Από το καλοκαίρι κιόλας! Καθώς σε αντίθετη περίπτωση, το κέρδος θα είναι μηδαμινό!

Τέλος, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η καθυστέρηση του Παναθηναϊκού να ξεκινήσει έστω τις συζητήσεις (σ.σ. δεν το έχει κάνει ούτε για τα… τυπικά) με τους παίκτες και τους εκπροσώπους τους, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αύξηση στις απαιτήσεις τους. Σε σημείο να είναι αμφίβολο εάν ο μνημονιακός Παναθηναϊκός μπορεί να τις καλύψει…

Ο Παναθηναϊκός είναι με την πλάτη στον τοίχο για τα λήγοντα συμβόλαια και πλέον κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά πώς θα τελειώσουν όλες οι ανοιχτές υποθέσεις!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο