Ο Λόπες έτοιμος να… επιβεβαιώσει τον κανόνα

Ο Λόπες έτοιμος να… επιβεβαιώσει τον κανόνα

Ο Πορτογάλος άσος μετρά αντίστροφα για την επιστροφή του από την επέμβαση στον χιαστό, πρόβλημα που έχει ταλανίσει την ΑΕΚ, ωστόσο έχει αντιμετωπιστεί με απόλυτη επιτυχία

Ο Έλντερ Λόπες προπονείται εδώ και μερικές μέρες με την υπόλοιπη ομάδα, έχοντας ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στον χιαστό. Ο Πορτογάλος μπακ ένιωσε το γόνατό του να «κολλάει» στο χορτάρι στην αναμέτρηση του Σεπτέμβρη με τον ΟΦΗ και τώρα, έξι μήνες μετά, είναι έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή. Στόχος του 29χρονου μπακ-χαφ είναι να δώσει το παρών στο ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία στις 14 του Απρίλη, ενισχύοντας έτσι με την παρουσία του την προσπάθεια της ΑΕΚ στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Ήδη ο Λόπες νιώθει καλά και πατά όλο και πιο σίγουρα το πόδι του. Ενώ πλέον παίρνει κανονικά μέρος και στα οικογενειακά διπλά, με την αγωνιστική του κατάσταση να δείχνει όλο και καλύτερη.

Η περίπτωση του Λόπες είναι η τελευταία, στον μακρύ κατάλογο των Κιτρινόμαυρων που ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια από τον χιαστό. Μιας και μαζί με τον Πορτογάλο άσο, η ΑΕΚ μετρά συνολικά έξι παίκτες και… επτά χειρουργεία, από το 2014 έως και σήμερα! Ένα πρόβλημα που ωστόσο έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία, μιας και όλοι οι ποδοσφαιριστές της που είδαν την ατυχία να τους χτυπά την πόρτα, επέστρεψαν στη δράση πιο δυνατοί.

Η… διπλή επιστροφή

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, είναι ο Πέτρος Μάνταλος. Ρήξη χιαστών σ’ εκείνο το ντέρμπι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό το 2015, ρήξη χιαστών στο ματς με τον Πανιώνιο το 2017. Μετά τον πρώτο χιαστό, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση σε λιγότερο από έξι μήνες. Κατέκτησε το κύπελλο και γύρισε στην εθνική ομάδα. Ενώ μετά τον δεύτερο χιαστό, παρόλο που η εκτίμηση ήταν πως θα έχανε ολόκληρη την χρονιά, επέστρεψε εγκαίρως για να σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή στην φιέστα και να παίξει και στον τελικό του κυπέλλου. Και φυσικά συνεχίζει ακάθεκτος ως αρχηγός της ΑΕΚ.

Η ξεχωριστή περίπτωση Γιόχανσον

Ένα μήνα μετά με τον Μάνταλο, με ρήξη χιαστού διαγνώστηκε και ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Σουηδός χτύπησε σε ματς της εθνικής του, με την αποκατάστασή του να γίνεται εκτός Ελλάδας σε ένα μεγάλο βαθμό, αφού είχε αποφασίσει έτσι κι αλλιώς να αποχωρήσει από την ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν. Ο Γιόχανσον γύρισε στη δράση και αγωνίζεται με τη Ρεν, έχοντας κατά καιρούς ωστόσο αντιμετωπίσει νέα προβλήματα με το γόνατό του.

Η περίπτωση του Γιόχανσον είναι ξεχωριστή διότι αποτελεί τον μοναδικό Κιτρινόμαυρο που υπέστη ρήξη χιαστού και δεν… αφέθηκε στα χέρια των ανθρώπων της Ένωσης. Αφού με απόφαση του Σουηδού άσου, το ζήτημά του ανέλαβε γιατρός της επιλογής του, από το εξωτερικό.

Γύρισε… τούρμπο

Λίγο πριν το φινάλε της περιπέτειας της ΑΕΚ στην Football League, η «κατάρα» των χιαστών χτύπησε τον Μιχάλη Μπακάκη. Ήταν Μάιος του 2015. Η εκτίμηση έκανε λόγο για έξι μήνες απουσίας. Τέλη Σεπτέμβρη ο Μπακάκης είχε μπει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Σταδιακά ο άσος της ΑΕΚ κέρδισε μια θέση στην εθνική ομάδα, όπου πλέον λογίζεται ως η βασική λύση για τα δεξιά της άμυνας. Θέση που έχει καπαρωμένη και στην ΑΕΚ, όταν δεν καλείται να καλύψει κενά σε άλλους χώρους, όπως για παράδειγμα το αριστερό άκρο ή το κέντρο της άμυνας.

Το διπλό «χτύπημα» με Λαμπρόπουλο και Μπάμπη

Τον Απρίλη του 2017, ήταν η σειρά του Βασίλη Λαμπρόπουλου να βρεθεί αντιμέτωπος με αυτή την ατυχία, σε ένα παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Περιβόλια. Ο «Λαμπρό» όχι απλά γύρισε γερός στη δράση μέσα σε έξι μήνες, αλλά καθιερώθηκε και στη βασική ενδεκάδα. Τον ίδιο μήνα, η ΑΕΚ δέχτηκε και δεύτερο «χτύπημα», με τον νεαρό Πάρη Μπάμπη να περνά την πόρτα του χειρουργείου. Ο Μπάμπης ξεπέρασε επίσης το πρόβλημα που του προέκυψε με επιτυχία, παίρνοντας και λεπτά συμμετοχής φέτος, στα ματς κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ