Τζώρτζογλου: «Τερατούργημα η αναδιάρθρωση, χωρίς ουσία οι ενέργειες του Βασιλειάδη»

Τζώρτζογλου: «Τερατούργημα η αναδιάρθρωση, χωρίς ουσία οι ενέργειες του Βασιλειάδη»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου βάλλει κατά του Γιώργου Βασιλειάδη και δηλώνει κάθετα αντίθετος με το πλάνο του Υφυπουργού Αθλητισμού για αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ευθεία επίθεση κατά Γιώργου Βασιλειάδη εξαπέλυσε Νίκος Τζώρτζογλου, με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου να χαρακτηρίζει ως τερατούργημα το πλάνο του Υφυπουργού Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΣ Ηρακλείου μεταξύ άλλων τονίζει ότι οι παρεμβάσεις του Γιώργου Βασιλειάδη «είναι χωρίς μακροπρόθεσμο πλάνο, χωρίς ουσία και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα φαινομενικά λύνουν» και επισημαίνει ότι οι ενέργειες του Υφυπουργού «έχουν καθαρά ψηφοθηρικό χαρακτήρα ενόψει των εκλογών».

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βασιλειάδης «δωροδοκεί Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες με χρήματα του ελληνικού λαού που πεινάει», ενώ το πλάνο του «καταδικάζει ιστορικές ομάδες που εμμέσως πλην σαφώς τις υποβιβάζει στην τέταρτη (Δ’) εθνική κατηγορία».

Αναλυτικά η επιστολή του: 

Ενόψει της αυριανής, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου εκφράζει μέσω επιστολής της προς την Ε.Ε.Π. τις θέσεις της σχετικά με το ζήτημα:

Η ΕΠΣ Ηρακλείου ακούγοντας και διαβάζοντας εδώ και περίπου ένα χρόνο τις προθέσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, με αλλεπάλληλες επιστολές της το προηγούμενο διάστημα και από τον Ιούνιο του 2018 προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τους αρμόδιους φορείς, έχει επισημάνει τα προβλήματα, τις αστοχίες και τις παραλείψεις που θίγουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τους παράγοντες και ακόμα το σύνολο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και κυρίως ότι η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι θέμα αποκλειστικά και μόνο που αφορά την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ανώτατο της όργανο, την Γενική της Συνέλευση.

Από πέρυσι φωνάζουμε ότι οι πρακτικές του Υφυπουργού Αθλητισμού και οι παρεμβάσεις του στο ποδόσφαιρο είναι χωρίς μακροπρόθεσμο πλάνο, χωρίς ουσία και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα φαινομενικά λύνουν. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στην διοργάνωση των πρωταθλημάτων και οι ενέργειές του έχουν καθαρά ψηφοθηρικό χαρακτήρα ενόψει των εκλογών.

Αυτό προσπαθεί να το πετύχει «δωροδοκώντας» Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες με χρήματα του ελληνικού λαού που πεινάει, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας να αναζητούν φαγητό στα σκουπίδια.

Το πλάνο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση, καταδικάζει ιστορικές ομάδες που εμμέσως πλην σαφώς τις υποβιβάζει στην τέταρτη (Δ’) εθνική κατηγορία.

Δεν είναι τυχαίο που όλες οι ΠΑΕ που σήμερα έχουν διασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό την παραμονή τους στην Super League, είναι σχεδόν όλες αυτές που ο υφυπουργός πριμοδότησε μέσω της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ. Για παράδειγμα, η ΠΑΕ ΟΦΗ με το τεράστιο όνομα, πολλαπλάσιο λαό και τεράστια ιστορία γιατί να πάρει τηλεοπτικό συμβόλαιο μικρότερο κατά 60% από άλλες ανταγωνίστριες ΠΑΕ με σαφώς μικρότερο brand name από το δικό του;

Με αυτή την επιλεκτική οικονομική επιδότηση επτά ομάδων από κρατικό οργανισμό (ΕΡΤ) με υπερβάλλουσα αξία και μάλιστα εκ των υστέρων, αλλοιώθηκε ο υγιής αθλητικός και οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ όλων των ομάδων της Super League. Όπως έχουμε επισημάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, ο υφυπουργός Αθλητισμού εφάρμοσε τακτική που είναι ορισμός του Αθέμιτου Ανταγωνισμού και που η αθλητική δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραβλέψει.

Αλλά πρέπει να επισημάνουμε για πολλοστή φορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης αποτελεί τεράστια αδικία για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Football League αλλά και για όσες πάρουν την άνοδο από την Γ’ Εθνική. Πιο συγκεκριμένα, με το να υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες (Super League 1, Super League 2,Football League) αυτό σημαίνει ότι μία ομάδα που θα υποβιβαστεί φέτος από την Football League θα πέσει ουσιαστικά δύο κατηγορίες, αφού θα παίξει στην Γ’ Εθνική η οποία θα είναι όμως η τέταρτη τη τάξει κατηγορία. Επίσης μία ομάδα της Γ’ Εθνικής που θα ανέβει φέτος στην Football League, θα παίξει ουσιαστικά πάλι στην Γ’ Εθνική και θα είναι ουσιαστικά σα να μην προβιβάζεται, καθώς η Football League μετατρέπεται σε τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Ο κ. Βασιλειάδης υποσχέθηκε μέσα σε αυτό το σχέδιο της αναδιάρθρωσης ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ στις ομάδες για την επόμενη περίοδο, όπως και για τα επόμενα χρόνια υπόσχεται ανάλογα χρήματα. Όταν σε λίγο διάστημα θα έχουμε πιθανότατα αλλαγή κυβέρνησης και υφυπουργού αθλητισμού αλλά και διοίκησης της ΕΡΤ, ποιος εγγυάται ότι η νέα κυβέρνηση θα δεχτεί να δώσει αυτά τα χρήματα τα επόμενα χρόνια;

Η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση που θα μπορούσε να γίνει, θα πρέπει να ξεκινήσει από την χαμηλότερη επαγγελματική κατηγορία ανεβαίνοντας και όχι όπως αυτό το τερατούργημα που ο υφυπουργός σχεδιάζει και προτείνει…

Τέλος απορούμε πως οι εποπτεύουσες το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνείς συνομοσπονδίες επιτρέπουν και αφήνουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον κάθε υφυπουργό Βασιλειάδη να επεμβαίνει με τόσο ωμό, αντίθετο και παράτυπο τρόπο προς τα καταστατικά της FIFA και της UEFA καταπατώντας και παρεμβαίνοντας στο αυτοδιοίκητο…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ