Λοντίγκιν: Παίζει με Λαμία, Λάρισα και μαθαίνει το μέλλον του στον Ολυμπιακό

Λοντίγκιν: Παίζει με Λαμία, Λάρισα και μαθαίνει το μέλλον του στον Ολυμπιακό

Ο Γιούρι Λοντίγκιν ετοιμάζεται να πάρει τις πρώτες του συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και μετά θα συζητήσει για την παραμονή του ή όχι στον Πειραιά. Τι γίνεται με τη Ζενίτ και τι προβλέπει η συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Είναι ένα από τα πρόσωπα που ελάχιστα έχουμε δει στον φετινό Ολυμπιακό. Ενας παίκτης που ήρθε για να καλύψει τη θέση του «δεύτερου» γκολκίπερ των Πειραιωτών, πίσω από τον Ζοσέ Σα, ωστόσο μέχρι στιγμής τον έχουμε δει να αγωνίζεται μόνο σε ένα παιχνίδι: Στο… καταραμένο Ολυμπιακός-Λαμία 0-1, όταν οι Ερυθρόλευκοι γνώριζαν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Με τον Γιούργι Λοντίγκιν -περί ου ο λόγος- να μην φέρει ευθύνη για το γκολ, αλλά να μην ξεκινάει καθόλου καλά τη θητεία του στο Μεγάλο Λιμάνι.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός δεν έχει τελειώσει ακόμη με την υπόθεση Λοντίγκιν. Ο 28χρονος διεθνής γκολκίπερ αποτελεί κομμάτι του ερυθρόλευκου ρόστερ, δείχνει σε καλή κατάσταση στο Ρέντη και σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα κάνει και το ερυθρόλευκο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς φέρεται να έχει αποφασίσει να του «δώσει» τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

Ο Λοντίγκιν αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Λαμία και Λάρισα, με σκοπό να πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά και να δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει και ότι παραμένει τερματοφύλακας πρώτης γραμμής. Κάτι, άλλωστε, που δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Αλλά και για τον ίδιο είναι σημαντικό να πάρει χρόνο συμμετοχής, ώστε να ανακτήσει αυτοπεποίθηση και ρυθμό. Διότι πέραν του αγώνα με τη Λαμία (28/02/2019), το προηγούμενο παιχνίδι του χάνεται στον… Αύγουστο (09/08/2018, Ντιναμό Μινσκ-Ζενίτ 4-0)!

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του Λοντίγκιν, τώρα, υπάρχουν κάποια δεδομένα. Κατ’ αρχάς, ο Ολυμπιακός τον έχει αποκτήσει δανεικό από τη Ζενίτ. Πώς είναι δυνατόν να γίνει δανεισμός σε παίκτη του οποίου το συμβόλαιο λήγει; Είναι. Και μάλιστα η ρωσική ομάδα έχει στη διάθεσή της οψιόν, με την οποία μπορεί να επεκτείνει το συμβόλαιό της με τον 28χρονο πορτιέρε για ακόμη έναν χρόνο. Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα το κάνει. Κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης είναι επί της ουσίας ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του.

Αναφορικά τώρα με ένα σενάριο που ήθελε τον Λοντίγκιν να έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο 2 ετών με τον Ολυμπιακό, αυτό που προκύπτει είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο Λοντίγκιν είχε συμφωνήσει για 6 μήνες, όπως ήθελαν και οι Πειραιώτες, και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει εξ αρχής ότι θα τα πουν ξανά με το τέλος του πρωταθλήματος. Όπως και αναμένεται να γίνει.

Οσο για το πού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο διεθνής με την εθνική Ρωσίας γκολκίπερ; Πρόβλεψη κανείς δεν μπορεί να κάνει με βεβαιότητα. Όπως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα μείνει στον Ολυμπιακό, θα πάει στη Νότιγχαμ (για την οποία επίσης είχε «παίξει» γερά τον Γενάρη) ή θα αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ