«Μπάσιμο ΠΑΟΚ για Καφού!» (vid)

«Μπάσιμο ΠΑΟΚ για Καφού!» (vid)

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ από το εξωτερικό, ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον 26χρονο μέσο της Λέγκια – Το κοινό παρελθόν με Σέρτζιο Κονσεϊσάο και το «ταξίδι» του από την Πορτογαλία στην Πολωνία!

Την περίπτωση του Πορτογάλου μέσου της Λέγκια Βαρσοβίας, Κάρλος Μιγκέλ Ριμπέιρο Ντίας ή αλλιώς Καφού, ο οποίος αγωνίζεται στην πολωνική ομάδα ως δανεικός από την Μετς, εξετάζει ο ΠΑΟΚ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα ρεπορτάζ από το εξωτερικό!

O Ιβηρας είναι 26 ετών, έχει ύψος 1.85 μ. και αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός μέσος, ενώ τη φετινή σεζόν σε πολλά παιχνίδια έχει παίξει και ως αμυντικός χαφ. Φέτος, μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί συνολικά σε 38 ματς , έχοντας απολογισμό 6 γκολ και 4 ασίστ σε 2.958 λεπτά συμμετοχής. Ο Καφού μετακόμισε στην Βαρσοβία τον Φεβρουάριο του 2018 ως δανεικός από την Μετς, ενώ η συμφωνία των δύο ομάδων ήταν για 1.5 χρόνο. Οι δύο σύλλογοι μάλιστα είχαν ορίσει και οψιόν αγοράς, η οποία, ωστόσο, δύσκολα θα καλυφθεί από την Λέγκια.

Το συμβόλαιο του Πορτογάλου μέσου με την Μετς λήγει το καλοκαίρι του 2020, αλλά πολύ δύσκολα θα παραμείνει στη γαλλική ομάδα, η οποία θα ψάξει ομάδα να τον παραχωρήσει. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Πολωνοί, ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται έντονα για την περίπτωσή του και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις.

Ο 26χρονος είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Συγκεκριμένα, ο Καφού την τριετία 2013-2016 αγωνιζόταν στην Βιτόρια Γκιμαράες, στην οποία τη σεζόν 2015-2016 ήταν προπονητής ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου, λοιπόν, μπορούν να αναζητήσουν εύκολα πληροφορίες για τον Πορτογάλο χαφ, ο οποίος μάλιστα μέχρι πρότινος αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του γνωστού μας, Σα Πίντο. Ο Ιβηρας προπονητής ήταν στον πάγκο της Λέγκια μέχρι τις αρχές Απριλίου, όταν και απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του συλλόγου, με τον Αλεξάνταρ Βούκοβιτς να παίρνει τη θέση του.

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ, σύμφωνα πάντα με τους Πολωνούς, άρχισε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Βιτόρια, ενώ το 2008 μετακόμισε στην Κ17 της Μπενφίκα. Το 2012 αγωνίστηκε στην δεύτερη ομάδα των Αετών της Λισαβόνας, ενώ το 2013 πήρε μεταγραφή στην Βιτόρια Γκιμαράες. Εκεί, παρέμεινε για τρία χρόνια, πραγματοποιώντας συνολικά 68 συμμετοχές και έχοντας 3 γκολ και 2 ασίστ.

Το 2016 ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα. Ο Καφού έφυγε από την Πορτογαλία για τη Γαλλία, με την Λοριάν να τον αγοράζει έναντι 1.8 εκατ. ευρώ. Με τα χρώματα της Λοριάν έπαιξε σε 23 ματς, έχοντας απολογισμό 2 γκολ και 3 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2017 πήρε μεταγραφή στην Μετς, στην οποία ανήκει μέχρι και σήμερα, παρότι από τον Φεβρουάριο του 2018 αγωνίζεται ως δανεικός στην Λέγκια. Τον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην Πολωνία έχει αγωνιστεί συνολικά σε 46 αγώνες, έχοντας 9 γκολ και 6 ασίστ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ο Μάριο Μπράνκο, είναι Πορτογάλος, ενώ από την Λέγκια ο Δικέφαλος του Βορρά είχε αγοράσει τον Πρίγιοβιτς…

Δείτε εν δράσει τον Καφού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ