ΠΑΟΚ: Οι σταθμοί προς τον τίτλο

ΠΑΟΚ: Οι σταθμοί προς τον τίτλο

Έξι εκτός έδρας παιχνίδια και ένα στην Τούμπα ήταν αυτά που ουσιαστικά έδωσαν στον ΠΑΟΚ τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Σε όλα τα παιχνίδια ο Δικέφαλος κατέκτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο ΠΑΟΚ, από την Κυριακή (21/4) το βράδυ είναι πρωταθλητής έχοντας 25 νίκες και μόλις 4 ισοπαλίες, ενώ απομένει άλλη μια αγωνιστική με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Μπορεί στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα να «κλείδωσε» και μαθηματικά τον τίτλο, ωστόσο οι Ασπρόμαυροι ουσιαστικά είχαν βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πολύ νωρίτερα. Τα παιχνίδια σταθμός για τους Θεσσαλονικείς ήταν έξι. Τα ματς σε Καραϊσκάκη, Χαριλάου, Λαμία, ΟΑΚΑ, αλλά και Τούμπα με τον Ολυμπιακό. Ας θυμηθούμε τα παιχνίδια – σταθμούς στον δρόμο προς τη δόξα.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (5η αγωνιστική)

Η πρώτη αναμέτρηση είναι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο Δικέφαλος πέρασε αλώβητος κερδίζοντας τον μεγάλο του αντίπαλο με 1-0. Μπορεί αγωνιστικά να ήταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του, έχοντας μόλις 4 τελικές, ωστόσο πήρε το τρίποντο με την βοήθεια των Ερυθρόλευκων ποδοσφαιριστών Γιαννιώτη και Βούκοβιτς με το αυτογκόλ του τελευταίου.

Άρης-ΠΑΟΚ 1-2 (7η αγωνιστική)

Επόμενος αντίπαλος ο συμπολίτης Άρης. Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ισοφάρισε με πέναλτι του Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός που σήκωσε στις πλάτες του τον ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 84ο λεπτό. Όμως είχε πριν το γκολ της νίκης χρειάστηκε ο «φύλακας άγγελος» της ομάδας Αλέξανδρος Πασχαλάκης να δείξει το πόσο καλός τερματοφύλακας είναι αποκρούοντας το πέναλτι του Γιουνές με το πόδι.

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-1 (12η αγωνιστική)

Ο ΠΑΟΚ στις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη ταξίδεψε στην πόλη της Λαμίας για να παίξει με την τοπική ομάδα. Ο Δικέφαλος τα βρήκε σκούρα αγωνιστικά καθώς ο ρέφερι της αναμέτρησης Αλέξανδρος Τσαμούρης τα έκανε σαλάτα. Δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Βιεϊρίνια. Άφησε τους Θεσσαλονικείς με 10 παίκτες καθώς απέβαλε τον Χοσέ Κάνιας, ενώ δεν έκανε το ίδιο στην καρατιά του Μπαράλες πάνω στον Πασχαλάκη. Το γκολ της νίκης σημείωσε στο 54ο λεπτό ο Φερνάντο Βαρέλα

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-3 (16η αγωνιστική)

Στην μετά εποχή Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ βρήκε πολλούς μιμητές του Σέρβου επιθετικού. Για ένα ακόμα παιχνίδι οι Ασπρόμαυροι είχαν ένα κακό 45λεπτό, με τον Πασχαλάκη να τον κρατάει όρθιο, αλλά και τους βοηθούς διαιτητές να του κόβουν κάθε επιθετική του προσπάθεια. Το τρομερό φάουλ του Βιερίνια στο 65ο λεπτό, αλλά και αυτό του Μαουρίσιοσ το 69′ ήταν αυτά που έκοψαν τα φτερά των γηπεδούχων.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1 (19η αγωνιστική)

Ο ΠΑΟΚ, έπαιξε με 10 παίκτες από το 32′, μετά την αποβολή του Λέο Ζαμπά, αλλά κράτησε παλικαρίσια την ισοπαλία (1-1) παρά την πίεση και την πολιορκία της ΑΕΚ που πάλεψε, αλλά δεν βρήκε τις μεγάλες ευκαιρίες. Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, παρότι αγωνιστικά έπαιξε με σβηστές τις μηχανές.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1 (20η αγωνιστική)

Το ντέρμπι βάφτηκε Ασπρόμαυρο. Η αγωνιστική εικόνα του Δικεφάλου ήταν τέτοια που δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Ερυθρόλευκους να αμφισβητήσουν τη νίκη του. Οι Θεσσαλονικείς, μόλις στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαν καθαρίσει τον αγώνα καθώς βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 με τα γκολ που πέτυχαν οι Βιεϊρίνια 3’ και Μπίσεσβαρ στο 19’. Το τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ πέτυχε στο 82ο λεπτό ο Άκπομ, ενώ το γκολ της τιμής πέτυχε στο 87′ ο Ποντένσε.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-2 (23η αγωνιστική)

Το ματς που του έδωσε τον φετινό τίτλο ήταν στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό σε ένα γήπεδο που ήταν εφιάλτης για τον ΠΑΟΚ. Οι Ασπρόμαυροι έκαναν έναν υγιή περίπατο στο τελευταίο τους ντέρμπι. Ο Δικέφαλος νίκησε 2-0 τους Πράσινους χάρη στα βραζιλιάνικα γκολ στην αρχή κάθε ημιχρόνου από Μαουρίσιο (2′) και Λέο Ζαμπά (47′)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ