Με τους κορυφαίους στον κόσμο ο Ολυμπιακός!

Με τους κορυφαίους στον κόσμο ο Ολυμπιακός!

Το αξιοσημείωτο επίτευγμα του Ολυμπιακού, που πολύ λίγες ομάδες παγκοσμίως έχουν καταφέρει στα εγχώρια πρωταθλήματα τους.

Η ιστοσελίδα του εξωτερικού «prensafutbol.cl» έφτιαξε ένα θέμα με τις ομάδες σε όλο τον κόσμο που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα διαδοχικά πρωταθλήματα και ανάμεσα τους βρίσκεται ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν 7 διαδοχικούς τίτλους και μάλιστα 2 φορές (1997-2003, 2011-2017) την τελευταία 25ετία, επίδοση που τους κατατάσσει στην 4η θέση παγκοσμίως!

Στην 1η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 11 διαδοχικά πρωταθλήματα Κροατίας, ενώ την ακολουθεί η σκωτσέζικη Ρέιτζερς με 9 σερί τίτλους. Στην 3η θέση συναντάμε την Γιουβέντους με 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ιταλίας (συνυπολογίζοντας αυτό που κατέκτησε φέτος).

Την 4η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό μοιράζονται οι Σέλτικ με 7 διαδοχικούς τίτλους (φέτος πάει για τον 8ο), η γαλλική Λυών και η Αλ Αχλί, η οποία επίσης έχει φτάσει σε αυτόν τον αριθμό συνεχών κατακτήσεων 2 φορές στην Ιστορία της, στο πρωτάθλημα της Αιγύπτου.

Η Μπάγερν Μονάχου μετράει 6 σερί κατακτήσεις στην Γερμανία και φέτος πάει για το 7/7, η Πενιαρόλ 5 διαδοχικά τρόπαια στην Ουρουγουάη, ενώ την δεκάδα συμπληρώνει η Μπαρτσελόνα με 3 συνεχόμενες κατακτήσεις.

Αναλυτικά οι ομάδες με τα περισσότερα διαδοχικά πρωταθλήματα παγκοσμίως

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – 11

Ρέιντζερς (Σκωτία) – 9

Γιουβέντους (Ιταλία) – 8

Ολυμπιακός (Ελλάδα) – 7

Σέλτικ (Σκωτία) – 7

Λυών (Γαλλία) – 7

Αλ Αχλί (Αίγυπτος) – 7

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – 6

Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) – 5

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – 3

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ