Δύο χρόνια εκτός γηπέδου ο Αλαφούζος

Δύο χρόνια εκτός γηπέδου ο Αλαφούζος

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού έχει να εμφανιστεί σε παιχνίδι της ομάδας δύο ολόκληρες σεζόν.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι γνωστό ότι έχει επιλέξει να απομακρυνθεί από τις δραστηριότητες του Παναθηναϊκού. Εδώ και λίγες μέρες έχουν συμπληρωθεί δύο ακριβώς χρόνια από την τελευταία φορά που βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει αγώνα του «τριφυλλιού».

Τη τρέχουσα σεζόν, τουλάχιστον, τακτοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις υποχρεώσεις του, ενώ πέρσι εσκεμμένα άφηνε όλες τις υποθέσεις να φτάσουν στις καθυστερήσεις. Πλήρωσε τον Βέμερ που απειλούσε με τρίτη σερί αφαίρεση βαθμών, άρα και υποβιβασμό, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Σε ό,τι αφορά την άδεια, όλο το βάρος έπεσε στις επαφές με τις αντίπαλες ομάδες, προκειμένου να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού. Στο γήπεδο φυσικά δεν εμφανίστηκε ποτέ. Δεν το σήκωνε το κλίμα. Γνώριζε ότι αν πήγαινε στη Λεωφόρο μπορεί να ξεσήκωνε τον κόσμο με απρόβλεπτες συνέπειες. Κάποια στιγμή ακόμα και οι συνεργάτες του, όπως ο πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου απέφευγαν… τις κακοτοπιές. Ο Αλαφούζος, άλλωστε, είχε κάκιστες σχέσεις και με τον Ουζουνίδη και προτιμούσε να αποστασιοποιηθεί.

Μετά τον Ουζουνίδη, ο Αλαφούζος επέλεξε τους Νταμπίζα, Δώνη για να τρέξουν ένα πρότζεκτ τριετίας. Με τον τεχνικό διευθυντή έχει συνεχή επικοινωνία και στον πρώτο γύρο, όπου η ομάδα πήγαινε καλά σκεφτόταν να εμφανιστεί στους παίκτες. Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στο Κορωπί τα Χριστούγεννα στο δείπνο της ομάδας, αλλά και σε τραπέζι που έγινε εκείνο το διάστημα σε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Για διαφορετικούς λόγους και τις δύο φορές απουσίαζε. Πέρσι δεν εμφανίστηκε όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά ούτε και στα αποδυτήρια, αφού οι ποδοσφαιριστές ήταν απλήρωτοι για μήνες και συνεχώς πήγαιναν οι συνεργάτες του στο προπονητικό κέντρο. Μετά, όμως, τα αρνητικά αποτελέσματα, βγήκε πάλι στην επιφάνεια η δυσαρέσκεια του κόσμου στο πρόσωπό του κι έτσι προτιμήθηκε και πάλι να μείνει αποστασιοποιημένος.

Παρών δεν θα είναι φυσικά ούτε στο ματς με τον Παναιτωλικό. Δύο ολόκληρες σεζόν εκτός γηπέδου. Μοιάζει παράλογο για κάποιον που έχει βάλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό, αλλά «κατόρθωσε» να έχει τον κόσμο εναντίον του με τις αλλοπρόσαλλες τακτικές κι αποφάσεις από το καλοκαίρι του 2015 κι έπειτα. Τελευταία φορά, λοιπόν, που εμφανίστηκε σε ματς του Παναθηναϊκού ο Αλαφούζος ήταν στις 23 Απριλίου 2017. Στο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, όπου οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 με γκολ του Μολίνς.

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον αποκλεισμό στο γνωστό ματς με πρωταγωνιστή τον Κύζα. Παρακολούθησε το ματς από τα επίσημα έχοντας δίπλα του τον νυν πρόεδρο Μάνο Μαυροκουκουλάκη, ενώ μία σειρά πίσω ήταν ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Δημήτρης Μπαλτάκος και ο στενός συνεργάτης του Χρήστος Παναγόπουλος. Αμέσως προηγούμενη εμφάνισή του ήταν το νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 19 Μαρτίου, όπου οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 με σκόρερ τον Μπεργκ, ο οποίος τρεις μήνες αργότερα πουλήθηκε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ