Επένδυση πάνω απο 1.000.000 ευρώ στο Κλεάνθης Βικελίδης

Επένδυση πάνω απο 1.000.000 ευρώ στο Κλεάνθης Βικελίδης

Τι αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρειας που έχει αναλάβει τα έργα στο γήπεδο του Άρη.

Οι βελτιωτικές εργασίες στο Κλεάνθης Βικελίδης έχουν ξεκινήσει, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμο, ενόψει της συμμετοχής του Άρη στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο επικεφαλής της εταιρείας που έχει αναλάβει τα έργα, Βαγγέλης Παντζαρτζίδης, ανέφερε οτι το κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 1.000.000 ευρώ, ενώ στάθηκε και στη συνεργασια του με τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!»:

Με την περίπτωση σας, βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν διεκπεραιώνει κάτι αλλά βγάζει μπόλικο μεράκι σε ό,τι κάνει.

«Είμαστε εδώ τέσσερα χρόνια. Δεν είναι λίγα. Από την πρώτη μέρα που ήρθε ο κ. Καρυπίδης. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε».

Αν κάποιος δεν ήξερε τα επίθετα σας, θα νόμιζε ότι είστε αδέλφια με τον πρόεδρο. Και το λέω λόγω της πολύ καλής σχέσης που έχετε.
«Είμαστε συνεργάτες εδώ και 20 χρόνια. Είμαστε και συντοπίτες. Από μικροί μαζί. Εχουμε πολύ καλή φιλική και οικογενειακή σχέση. Για αυτό κρατάει και αυτή η συνεργασία. Εχουμε συνεργαστεί στα εργοστάσια που κάναμε σε Μαυροβούνιο, Σλοβακία, στα γραφεία του στην Αθήνα, στη Νάουσα και στην Κίνα».

«Καρκινογόνο υλικό!»

Τι παραπάνω μπορείτε να μας πείτε για αυτόν;
«Αυτό που ξέρω είναι πως ό,τι κάνει, βγάζει πολύ πάθος. Δίνει όλο του τον εαυτό, αφιερώνοντας πολλές ώρες την ημέρα».

Και με μεγάλο οικονομικό κόστος για τον ίδιο…
«Είναι δεδομένο ότι έχει δώσει πολλά λεφτά. Στη Φούτμπολ Λιγκ είχε μπάζετ 1ης κατηγορίας. Τι λέει αυτό; Ότι έχει όρεξη και θέληση για κάτι καλό. Και το έκανε μάλιστα σε μία χρονιά με μηδενικά έσοδα. Και για να μην το επικεντρώνουμε μόνο στο αγωνιστικό, έχουν γίνει κάποια έργα τα οποία θα μείνουν στην ομάδα. Αλλάξαμε το Ρύσιο. Όταν πήγα εγώ πρώτη μέρα, ήταν ένα χάλι. Με αυτά που αντικρίσαμε, ο πρόεδρος έδωσε εντολή να γκρεμιστούν όλα».

Ποιο ήταν το πιο ακραίο που αντικρίσατε στο Ρύσιο;
«Ηταν ένας χώρος 20 τετραγωνικών για 30 άτομα. Δεν δούλευαν οι βρύσες, τα μισά φώτα, ψύξη και θέρμανση. Αλλά το πιο σοβαρό ήταν ένας χώρος που λειτουργούσε ως γυμναστήριο και από πάνω είχε ελενίτ το οποίο είναι καρκινογόνο. Επρεπε να έρθει εξειδικευμένο συνεργείο για να το βγάλει. Και εκεί, δούλευαν αθλητές. Φέτος θέλουμε να κάνουμε κάποιες ακόμα βελτιώσεις».

«Τα ΑΜΕΑ πιο σημαντικά και από τους VIP»

Και τώρα το γήπεδο…
Για του χρόνου, υπάρχουν οι προδιαγραφές της Ουέφα που απαιτούν πολλά έργα. Τα δημοσιογραφικά, τα επιπλέον ιατρεία σε κάθε θύρα. Ο φωτισμός είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Θα βάλουμε 19 τουρνικέ επιπλέον. Σκεφτήκαμε να κλείσουμε τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων. Κάναμε τη σιδηροκατασκευή για τέσσερα τουρνικέ και έτσι θα μπαίνει πιο γρήγορα ο κόσμος».

Και ο νέος χώρος για τα ΑΜΕΑ, ανάμεσα στις θύρες 2-3.
«Είναι βασική προϋπόθεση τα ΑΜΕΑ να έχουν ράμπα. Σε όλα τα γήπεδα που έχω επισκεφθεί, είναι στο ύψος του γηπέδου για ταχεία εκκένωση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι. Ισως το πιο σημαντικό. Ακόμα και από τους VIP. Θα αλλάξουμε τον φωτισμό σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Σε σκάλες, θύρες και κερκίδες. Όλα θα ελέγχονται από το control room».

Για το VAR υπάρχει πρόβλεψη;
Σαν υποδομή, υπάρχει πρόβλεψη. Ακόμα όμως δεν επικοινώνησε μαζί μας η εταιρία που θα το αναλάβει. Επίσης θα κάνουμε στεγανώσεις στις θύρες. Για παράδειγμα στο στέγαστρο της Θύρας 9 που βρέχει και περνούν τα νερά. Όλα αυτά βέβαια μετά το ματς με την Ξάνθη. Θα ανακαινίσουμε τις σουίτες και τα γραφεία. Θέλουμε να φτιάξουμε και τα αποδυτήρια. Την πρόσοψη περισσότερο».

Πάντως αντλείτε συνεχώς ιδέες, με επισκέψεις σε ευρωπαϊκά γήπεδα.
«Εγώ πάω και βλέπω κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν στην κατασκευή και στον τρόπο λειτουργίας ενός γηπέδου. Δεν μπορούμε να κάνουμε το γήπεδο της Ντόρτμουντ για παράδειγμα. Αυτά τα γήπεδα δεν είναι εφικτό να γίνουν στην Ελλάδα. Είναι μεγάλα και ακριβά. Η λειτουργία και η ροή ενός γηπέδου όμως, είναι απλά.

Τι πρέπει να κάνεις; Να βάλεις τον κόσμο μέσα με ασφάλεια. Να διεξαχθεί ένας αγώνας με σωστές προδιαγραφές και παροχές για όλους. Και να φύγουν όλοι με ασφάλεια. Θα επισκεφθούμε επίσης το γήπεδο της Τότεναμ, της Γιουβέντους όπως και το Μετροπολιτάνο της Ατλέτικο».

«Δουλεύει «ζεστά» ο Καρυπίδης το πλάνο για τη θύρα 2»

-Πολλά ανοικτά μέτωπα δηλαδή…
«Και δεν είναι μόνο αυτά. Παράλληλα με αυτό το κομμάτι των έργων, γίνεται μία μελέτη για τη θύρα 2 η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές Ιουνίου. Αυτή περιλαμβάνει τα δύο κτίρια που θα γίνουν ανάμεσα στις θύρες 1-2 και στις θύρες 2-3 με 26 μέτρα ύψος. Γίνεται μία σειρά με σουίτες στο ύψος των επιγραφών. Από πάνω μία μικρή επέκταση μεταλλικής κερκίδας και ένα σκέπαστρο.

Οπότε θα καταργηθούν οι πυλώνες και ο φωτισμός θα μπει στο νέο σκέπαστρο. Το πότε θα υλοποιηθεί, είναι καθαρά θέμα προέδρου. Το δουλεύει «ζεστά» όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Αν δώσει το «οκ» θα ακολουθήσει μία διαδικασία αδειοδοτήσεων. Το μπάτζετ αυτού του έργου είναι μεγάλο αλλά όχι απαγορευτικό για τα δεδομένα του Καρυπίδη».

Αρα καταλαβαίνουμε ότι το γήπεδο έχει προοπτική.
«Φυσικά και έχει. Απλά το δύσκολο στην περίπτωση του είναι ότι βρίσκεται μέσα σε αστικό ιστό. Δεν μπορείς να κάνεις αυτά που θέλεις. Θέλουμε 150 θέσεις πάρκινγκ από τη νέα σεζον. Ψάχνουμε, συζητάμε. Τώρα κοιτάμε μήπως κάνουμε κάτι με την αλάνα που έχει εδώ δίπλα. Να κάνουμε κάποιες διαγραμμίσεις. Να κλείσουμε κάποιους δρόμους».

Οσον αφορά το πάρκινγκ, έχουμε κάτι νεότερο;
«Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κάτι. Η πλατεία από κάτω, βολεύει. Θα είναι έγκλημα όμως να χαλάσει ο χώρος που παίζουν τα παιδιά. Εκτός αν γίνει ένα υπόγειο πάρκινγκ, το οποίο όμως θέλει χρόνο. Εμεις ψάχνουμε μία λύση μέσα στους επόμενους δύο μήνες».

Αρα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα έχουν τελειώσει και οι εργασίες.
«Οπωσδήποτε. Εγώ θέλω να παραδώσω το κτίριο το πολύ μέχρι τις 10 Ιουλίου. Δεν γίνεται να τρέχουμε μέχρι τελευταία στιγμή. Στις 21 Μαΐου έρχονται από την Ουέφα για έλεγχο. Να πάρουν μία πρώτη εικόνα και να δούμε τι θα μας πουν. Ενδεχομένως να χρειαστεί να διαφοροποιήσουμε κάτι ή να προσθέσουμε κάποια πράγματα. Είναι πολύ κακό ότι έχουμε ακόμη έναν αγώνα.

Για την ώρα ασχολούμαστε με τις τουαλέτες. Εχει δίκιο που παραπονιέται ο κόσμος. Στο επόμενο ματς θα είναι έτοιμες. Αλλά θέλω να τις δω την επομένη του αγώνα σε τι κατάσταση θα είναι. Το πόσο θα εκτιμήσει δηλαδή ο κόσμος την προσπάθεια της διοίκησης. Για μένα, ξεκινάει από την παιδεία που παίρνει ο καθένας από το σπίτι του».

σως το ποσό που θα δαπανηθεί, βοηθήσει και τον κόσμο να σεβαστεί αυτή την προσπάθεια.
«Μιλάμε για μία επένδυση που θα ξεπεράσει το 1 εκατ. Ευρώ. Ναι, οκ το αγωνιστικό αλλά εδώ γίνονται σοβαρά πράγματα. Δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ στις εγκαταστάσεις του γηπέδου από το 2004.Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια, είχαν πέσει οι οροφές. Το ίδιο έγινε και στη μπουτίκ πριν τρία χρόνια, όπου βρήκαμε μισό μέτρο νερό.

Τα νερά στις τουαλέτες, δεν ξέρουμε από που έρχονται. Ολο το γήπεδο έχει καλώδια. Αμα τα ξηλώσουμε, χτίζουμε μία πόλη. Χωρίς σχέδιο, χωρίς τίποτα. Και μην ξεχνάμε ότι εδώ πληρώνουμε και για να χαλάσουμε, ώστε να φτιάξουμε κάτι. Να αποσυμφορηθεί το ακίνητο. Γίνεται σοβαρή δουλειά σε πράγματα που δεν είναι ορατά στο μάτι του κόσμου. Παράλληλα ξεκινάμε και νέα αρίθμηση του γηπέδου. Ολες οι σκάλες και τα διαζώματα θα βαφτούν μαύρα. Απ’ έξω, η εικόνα είναι τραγική».

«Το τσάμπα δεν κάνει κακό στον Καρυπίδη, αλλά στον ΑΡΗ»

Για το εξωτερικό του γηπέδου μιας που το αναφέρατε, θα υπάρξει μέριμνα;
«Αντε και το βάψαμε. Πόσο θα αντέξει; Η υποδομή για τα τουρνικέ στην θύρα 8, την έβαψαν κάποιοι μέσα σε μία μέρα. Φέτος θα προσπαθήσουμε να βάψουμε το πάνω μέρος της θύρας 2 και τη θύρα 1. Θεωρώ όμως ότι και να γίνουν αυτά, ο κόσμος δεν θα τα προσέξει».

Μιας που αναφερθήκατε στον κόσμο, πως τον κρίνετε ζώντας την ομάδα από μέσα;
«Εσωστρεφή. Αυτοκαταστροφικό. Όχι στην πλειοψηφία του βέβαια. Μία μερίδα. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν αυτό που πάει να γίνει. Αλλά δεν γίνονται όλα σε έναν χρόνο. Εδώ ο άλλος έβαλε 150 εκατ. Και είδε χαρά μετά από επτά χρόνια. Και ακόμα δεν έχει γήπεδο. Δεν μπορούμε να τα ζητάμε όλα με τη μία. Και να μην πληρώνουν κάποιοι κιόλας».

Και αφού μου κάνετε την πάσα, πάμε στο φαινόμενο τον τσαμπατζήδων, το οποίο επηρεάζει την τσέπη της διοίκησης.
«Εδώ είναι που μπερδεύεται ο κόσμος. Δεν επηρεάζεται η τσέπη του Καρυπίδη. Θα βάζει λεφτά ό,τι και να γίνει. Το τσάμπα όμως, κάνει κακό στον ΑΡΗ. Τα έσοδα που έρχονται, είναι για τον σύλλογο. Ο κόσμος δεν μπορεί να το αντιληφθεί, διότι δεν το ζει από μέσα. Να δει τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά και τι έχει παραλάβει ο Καρυπίδης από προηγούμενες διοικήσεις.

Και στο κάτω-κάτω,έχει υλοποιήσει στο ακέραιο όσα είπε. Τον αμφισβητούν κάποιοι αλλά η ήττα τους πάει σύννεφο. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η εσωστρέφεια και όλοι να βοηθήσουν πραγματικά την ομάδα. Εγώ το βλέπω εντελώς τεχνοκρατικά. Μιλάμε για μία ανώνυμη εταιρία και πρέπει ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα, να τη στηρίζει. Όχι μόνο με χρήματα. Υπάρχουν πολλές μορφές στήριξης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ