Έπεσαν οι υπογραφές για τη χρήση του VAR

Έπεσαν οι υπογραφές για τη χρήση του VAR

Το VAR μπαίνει και επίσημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού υπογράφτηκε η σύμβαση για τη χρήση του στο πρωτάθλημα μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το VAR είναι γεγονός, καθώς μπαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι επίσημα, μιας και υπογράφτηκε η σύμβαση της νέας τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, οι υπογραφές έπεσαν στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τις δύο εταιρίες που θα συνεργαστούν για την εγκατάσταση και χρήση του Video Assistant Referee στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να ολοκληρώνουν τη συμφωνία για τα επόμενα 5 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το VAR θα ξεκινήσει κι επίσημα στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όπου θα λειτουργήσει συνολικά με 16 κάμερες! Παράλληλα, όλοι συμφώνησαν η χρήση του βίντεο να ισχύσει σε όλους τους αγώνες της Super League από την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράπτης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INDIGITAL, Κώστας Ρούπτσος και ο νόμιμος εκπρόσωπος – διαχειριστής της MEDIA LUSO, Φρανσίσκο Ντε Λα Φουέντε Ρουθ.

Η σύμβαση αφορά 1205 αγώνες πρωταθλήματος της Super League και της Super League 2, πέντε τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας και 16 γήπεδα που θα διασυνδέονται με οπτικές ίνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασιλειάδη: 

«Είναι μια σημαντική μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφήνουμε πίσω, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τις σκιές που βάραιναν εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρό μας. Όσο και να θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στη μιζέρια και να επιβάλλουν την ατζέντα του παρελθόντος, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε.

Έχουμε πολλά βήματα ακόμα να κάνουμε γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα. Δεν θα κάνουμε, όμως, βήμα πίσω απέναντι στα σκοτεινά συστήματα. Βρήκαμε στο ποδόσφαιρο ένα σκοτεινό περιβάλλον και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε σελίδα. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά είμαστε σε μια νέα κατεύθυνση.

Με το VAR δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να μην υπάρχουν σκοτεινές συμμορίες σαν αυτές του παρελθόντος. Και όσο και να σκούζουν κάποιοι για να αλλάξουν την ατζέντα, είμαστε ήδη πολύ μπροστά από αυτούς. Θα έχουμε ένα νέο προϊόν, που θα αποβάλει τους παρείσακτους οι οποίοι έχουν άλλα σχέδια, που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό».

Οι δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά:

«Παρουσιάζουμε σήμερα ένα έργο που θα βοηθήσει το πιο λαοφιλές σπορ να γίνει ακόμη ομορφότερο, θα βοηθήσει να ασχολούνται οι θεατές περισσότερο με το θέαμα παρά με τις αποφάσεις των διαιτητών. Είναι ένα πρώτο βήμα για τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να βελτιωθεί ως θέαμα και ως τρόπος αναψυχής».

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Γραμμένου:

«Ένας πολύ μεγάλος στρατηγικός στόχος της ΕΠΟ γίνεται πραγματικότητα. Δημιουργούμε νέες συνθήκες για να μην υπάρχει καχυποψία και bullying και να δούμε στο επίκεντρο τον πραγματικό πρωταγωνιστή, δηλαδή τον ποδοσφαιριστή. Διότι σήμερα στο επίκεντρο βρίσκεται δυστυχώς ο διαιτητής».

Οι δηλώσεις του Στέλιου Ράλλη:

«Δεν θα φέρει μόνο διαφάνεια και αξιοπιστία, είναι ένα έργο που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το VAR είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για όλη την ψηφιακή τεχνολογία, διότι δεν υπήρχε κεντρικός συντονιστικός οργανισμός τόσα χρόνια. Τέτοια έργα στην Ελλάδα ποτέ δεν σχεδιάστηκαν, ούτε υλοποιήθηκαν ακόμη και αν υπήρχαν σαν ιδέες. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που έχουμε ένα τέτοιο έργο στη διάθεση μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ