Το παράδειγμα των Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα έφερε ο Θεοδωρόπουλος

Το παράδειγμα των Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα έφερε ο Θεοδωρόπουλος

To10.gr αποκαλύπτει ποιους είχε μαζί του ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο μεσημεριανό ραντεβού με τους παλαιμάχους. Η νέα «Συμμαχία», το παράδειγμα της λαϊκής βάσης σε ξένους συλλόγους και ο ρόλος του μεσάζοντα Ανδρέα Γαβριηλίδη, που θεωρείται μετρ των επιχειρηματικών deals.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος δεν εμφανίστηκε μόνος του στη συνάντηση με τους παλαιμάχους στο Χίλτον νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας. Μαζί του υπήρχαν και συνεργάτες του, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιχειρηματίες, αλλά είναι άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του mr. Chipita που ο καθένας έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο και βρέθηκαν εκεί προκειμένου να λύσουν κάθε απορία που θα παρουσιαζόταν από τους παλαίμαχους.

Συγκεκριμένα, μαζί με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο ήταν ένας νομικός με ειδικότητα στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (όπως αυτή που θα θελήσουν να κάνουν ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα από τον κόσμο), δύο ειδικευμένοι επιστήμονες και ένας καθηγητής μάρκετινγκ, ο οποίος διδάσκει τεχνικές διείσδυσης στην κοινή γνώμη.

Οι συνεργάτες του Έλληνα βιομήχανου ανέλυσαν το πρότζεκτ στις παλιές δόξες του Παναθηναϊκού και μάλιστα χρησιμοποίησαν αρκετές φορές σλάιντς προκειμένου να τεκμηριώσουν όλα όσα έλεγαν και να απαντήσουν στις αρκετές απορίες που υπήρξαν, κυρίως από την πλευρά του Κωνσταντίνου και του Αντωνιάδη.

Επί της ουσίας, οι συνεργάτες του Θεοδωρόπουλου εξήγησαν πως το ποσό που θα θελήσει να βάλει ο κόσμος θα κατατίθεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που δεν θα είναι η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», αλλά κάτι σαν αυτή. Μια νέα «Συμμαχία» ουσιαστικά, που θα ιδρυθεί τώρα και δεν θα έχει σχέση με την παλιά.

Ανάμεσα στα πολλά παραδείγματα που ανέφεραν και σε όλα όσα έδειχναν ο Θεοδωρόπουλος με τους συνεργάτες του, ήταν και το παράδειγμα της Ντόρτμουντ και της Μπαρτσελόνα. «Είναι μεγάλες ομάδες με λαϊκές βάσεις. Η Ντόρτμουντ ήταν σε σημείο καταστροφής, αλλά ο κόσμος της την κράτησε και την οδήγησε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης», ήταν μεταξύ άλλων οι κουβέντες που ειπώθηκαν, κάτι πάντως που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Θυμίζουμε πως ανάλογες ιδέες είχε και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος επίσης είχε φέρει σαν παράδειγμα την Ντόρτμουντ και τη σωτηρία της μέσω των χρημάτων που είχε βάλει ο κόσμος.

Ποιος είναι ο Ανδρέας Γαβριηλίδης

Στο πλευρό του ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είχε και τον Κύπριο Ανδρέα Γαβριηλίδη, έναν εκ των πλέον έμπιστων συνεργατών του. Ο Γαβριηλίδης δεν είναι φυσικά επιχειρηματίας και τα όσα ακούστηκαν πως μπορεί να είναι στο «team Θεοδωρόπουλου» δεν αποτελούν πραγματικότητα, αφού ο άνθρωπος διαχειρίζεται μεν μεγάλα ποσά, αλλά λειτουργεί ως μεσάζων.

Έχει αναμειχθεί σε πολλά μεγάλα επιχειρηματικά deals, είναι πολύ ικανός στο κλείσιμο μιας συμφωνίας και όσοι τον γνωρίζουν καλά μιλούν για έναν άνθρωπο με τεράστια ικανότητα στο εμπορικό κομμάτι και στην αναζήτηση επενδυτών.

Μάλιστα, ο Γαβριηλίδης φέρεται να είναι ο άνθρωπος που θέλει στο όλο εγχείρημα να παίξουν σημαντικό ρόλο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της «νεότερης γενιάς» και ομάδων της πρόσφατης ιστορίας του συλλόγου, αφού θεωρεί πως θα κάνουν μεγαλύτερο «γκελ» στον κόσμο. Και στην επόμενη συνάντηση που αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, θα προσκληθούν περισσότεροι και σίγουρα νεαρότεροι απ’ όσους βρέθηκαν στο σημερινό πρώτο ραντεβού, ώστε να υποστηριχτεί καλύτερο το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ