Τερζής: «Ανακοινώνεται ο Σούντγκρεν, αυτά είναι τα πλάνα για τον Άρη» (audio)

Τερζής: «Ανακοινώνεται ο Σούντγκρεν, αυτά είναι τα πλάνα για τον Άρη» (audio)

Τόλης Τερζής αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της φετινής σεζόν, μίλησε για τους δύο προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε φέτος και έδωσε το στίγμα για το πως θα κινηθεί ο Αρης στη μεταγραφική περίοδο.

Το «ταμείο» για τη σεζόν που τελείωσε αλλά και τα σχέδια για την επόμενη, μίλησε ο Τόλης Τερζής, άμεσος συνεργάτης του Σάββα Παντελίδη στον Άρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Libero 107:

Για τον αν ξεκουράζεται αυτός και το τεχνικό τιμ, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο:

«Από την Πέμπτη, οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί. Δεν έχουμε αυτή τη καθημερινή προπόνηση. Όποτε χρειαστούν βοήθεια ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής, παρακολουθούμε παίκτες».

Για τον Ντάνιελ Σούντγκρεν:

«Θα ανακοινωθεί. Είναι τυπικό το θέμα που απομένει. Δε νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, ξέρετε πως είναι αυτές οι δουλειές».

Για τα ζητήματα που αντιμετώπισε η ομάδα, με τα άκρα της άμυνας:

«Στη συγκεκριμένη θέση (σ.σ. του δεξιού μπακ) υπήρχαν δύο ποδοσφαιριστές, που την μια έπαιζε ο ένας και την άλλη ο άλλος. Χρησιμοποιήθηκε και ο Σόουζα. Ήταν κοινή επιθυμία να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής στη συγκεκριμένη θέση. Από την άλλη πλευρά, στον πρώτο γύρο είχαμε και τον Μενέντεθ, που δόθηκε δανεικός στη Β’ Ισπανίας. Λογικό ήταν να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής στη συγκεκριμένη θέση. Ο Κόρχουτ μαζί με τον Βαλεριάνο, κάλυψαν πολύ καλά τη συγκεκριμένη θέση στον δεύτερο γύρο».

Για τις κινήσεις του Αρη στη μεταγραφική περίοδο:

«Νομίζω ότι ο κόουτς τα είπε στη συνέντευξη τύπου. Δεν θα πάμε σε πάρα πολλές μεταγραφές για βασικές επιλογές. Είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση σε σχέση με πέρσι. Χρειαστήκαμε 18 ποδοσφαιριστές γιατί είχαμε μόνο τα συμβόλαια από τα παιδιά που αγωνίστηκαν στη Football League. Δεν θα χρειαστούμε πολλές μεταγραφές σε ότι αφορά την βασική ενδεκάδα, όμως θα χρειαστούν παιδιά ως εναλλακτικές λύσεις. Σίγουρα θα είναι λιγότερες από πέρσι οι μεταγραφικές κινήσεις».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Αρη, που απαιτεί υψηλή ένταση και πίεση:

«Αυτά είναι τα πράγματα που προσπάθησε να περάσει ο προπονητής. Αυτή είναι η κατεύθυνση για τη νέα χρονιά. Δεν θέλησε να πει πολλά γιατί περιμένει να ενισχυθεί η ομάδα και ήταν επιφυλακτικός. Θα πει περισσότερα μόλις αρχίσουν να έρχονται οι νέοι ποδοσφαιριστές».

Για το χρονικό διάστημα που θα έρθουν οι νέοι παίκτες:

«Επίσημα, όλα τα συμβόλαια λήγουν στις 30/6. Αυτό είναι το τυπικό μέρος. Καλό θα είναι, όταν ξεκινήσει η προετοιμασία, ο προπονητής να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους καινούριους παίκτες. Το διάστημα μέχρι το πρώτο παιχνίδι είναι περίπου 40 μέρες. Έτσι, θα μπορέσει να ετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα για τα παιχνίδια. Αν φορμαριστεί εκείνη την περίοδο, θα υπάρχουν προβλήματα τον χειμώνα».

Για τα προκριματικά του Europa League:

«Είναι δυνατές ομάδες, με ακριβά και μεγάλα ρόστερ. Θα υπάρχουν δυσκολίες, ειδικά στον 3ο γύρο».

Για την σχέση του με τον Θόδωρο Καρυπίδη:

«Ο πρόεδρος είναι στη 4η χρονιά του στον Αρη. Έχει κάνει πολλές θυσίες και το αναγνωρίζουν όλοι. Έβαλε πολλά χρήματα. Πήρε την ομάδα από την Γ’ εθνική. Σαν πρώτος στόχος φέτος με την έξοδο στην Ευρώπη, θα είναι ευχαριστημένος. Έχει φιλοδοξίες και όνειρα για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά την ομάδα. Είχε ζητήσει από τον κόσμο να βοηθήσει παραπάνω με τα διαρκείας. Κάθε πρόεδρος θα το ήθελε αυτό».

Για το αν θα γίνει πράξη η δήλωση του Σάββα Παντελίδη «δύο ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση»:

«Από την στιγμή που έχει γίνει κουβέντα ανάμεσα στους τρεις που αποφασίζουν, με πρώτο τον πρόεδρο και στη συνέχεια τον αθλητικό διευθυντή και τον προπονητή της ομάδας , κάποια πράγματα θα γίνουν. Μπορεί να μην είναι ισάξιοι. Θα παίξει ρόλο και το οικονομικό. Επιβάλλεται να γίνει και νομίζω πως θα γίνει στο τέλος».

Για την προσθήκη νεαρών ποδοσφαιριστών στην ομάδα:

«Έχει γίνει κουβέντα και για αυτό. Υπάρχουν οι βασικές επιλογές, όπως και κάποιοι άλλοι ισάξιοι για τον πάγκο. Θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε και εξελίξιμους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να φτάσουν σε μεγαλύτερο επίπεδο μέσα από την δουλειά. Γιατί όχι να μην ανέβουν κάποια στιγμή στην ανδρική ομάδα ώστε να πωληθούν; Όλη την χρονιά παρακολουθούνται νεαροί παίκτες από το εξωτερικό, αλλά ακούγονται και κάποια ονόματα εντός Ελλάδας. Θα κοιτάξουν να βρουν τη καλύτερη λύση για την ομάδα μας».

Για το δέσιμο του με τον Σάββα Παντελίδη:

«Η ιδιότητα μου είναι να βοηθαώ τον προπονητή σε οποιοδήποτε σημείο για οτιδήποτε. Είτε στον πάγκο, είτε στην προπόνηση, είτε σε κουβέντα στο ξενοδοχείο. Ο Πάκο ήταν εξαιρετικός χαρακτήρας αλλά είχε διαφορετική κουλτούρα. Ο Σάββας γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα, τους ποδοσφαιριστές, τους αντιπάλους και την νοοτροπία. Είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθείς».

Για το αν ο Πάκο Ερέρα ήταν απόλυτος:

«Είχε κάποια πράγματα στο σκεπτικό του, τα οποία τα θεωρούσε δεδομένα. Σεβαστή η γνώμη του, έτσι είχε αποφασίσει. Εμείς ακολουθούσαμε τον δρόμο του. Είχε μεγαλώσει σε διαφορετικές ομάδες, δεν γνώριζε την Superleague. Είχε τα δικά του πιστεύω».

Για το πιο σημαντικό γκολ της χρονιάς:

«Και τα τρία παιχνίδια, το καθένα για τους λόγους του, ήταν καθοριστικά. Το παιχνίδι με την Λαμία ήταν σε μια περίοδο που έφυγαν ποδοσφαιριστές και δεν τους είχαμε αναπληρώσει. Είχαμε κάποιους τραυματίες εκείνη τη περίοδο, χτύπησε ο Γκάμα και δεν είχαμε καλή διάθεση. Στα αποδυτήρια μετά, ήταν σαν να μην κερδίσαμε. Πήραμε απλά 3 βαθμούς. Στη Ξάνθη, το γκολ του Ματέο ήταν η επανεκκίνηση της ομάδας. Τρεις μέρες μετά, κερδίσαμε τον ΠΑΣ Γιάννινα με καλή εμφάνιση. Στη συνέχεια, η ομάδα άρχισε να ρολλάρει. Η ομάδα προερχόταν από 4 ήττες πριν το παιχνίδι της Ριζούπολης και ας παίζαμε με τον τελευταίο της βαθμολογίας. Είχαμε 4 ήττες, αλλαγή προπονητή και καθόλου ψυχολογία. Όπως φάνηκε μετά, ήταν πολύ σημαντική νίκη».

Για τα αποδυτήρια της ομάδας:

«Σε όλες τις ομάδες ισχύει αυτό. Πάντα ο βοηθός είναι πιο κοντά στους ποδοσφαιριστές. Σε κάθε ομάδα, κάποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν και κάποιοι όχι. Κάποιοι θεωρούν τον εαυτό τους αδικημένο γιατί δεν αγωνίστηκαν. Αυτά υπάρχουν παντού. Ο προπονητής κοιτάει το καλύτερο για την ομάδα. Κοιτάει ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση με μοναδικό στόχο να κερδίσει τη Κυριακή. Αυτό έκανε και ο Σάββας. Όπως το είπε ο Σάββας, έτσι το ερμηνεύω και εγώ».

Για την χειρότερη στιγμή της χρονιάς:

«Το μόνο μελανό σημείο της χρονιάς μας ήταν ότι δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε στο κύπελλο. Μας έτυχε στο διάστημα που η ομάδα ήταν στη χειρότερη αγωνιστική της κατάσταση. Αλλάξαμε τον τρόπο προπόνησης, ώστε να αλλάξουμε την φυσική κατάσταση. Στεναχωριόμαστε για αυτό, ούτε εμάς μας άρεσε. Του χρόνου θα πρέπει να πάμε πολύ καλύτερα στο κύπελλο».

Για την επιστροφή του Γκάμα:

«Ο Μπρούνο βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας. Ήρθε 2-3 φορές και στη Θεσσαλονίκη και μιλήσαμε μαζί του. Προχωράει η αποθεραπεία του και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ακολουθεί το πρόγραμμα του όπως πρέπει. Ευχόμαστε να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν. Η ηλικία του δεν παίζει ρόλο. Το θέμα είναι να γίνει η αποθεραπεία του και να ξεπεράσει το ψυχολογικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί οι αθλητές μετά από τέτοιες επεμβάσεις στα γόνατα».

Για τις περιπτώσεις των δανεισμών που ολοκληρώνονται:

«Είναι δύσκολες περιπτώσεις. Για τον Ματέο έχει κάνει μια μεγάλη πρόταση η ομάδα στην Λας Πάλμας. Εξαρτάται από αυτούς πλέον. Για τον Ρόουζ, είναι δεδομένη η επιθυμία του παίκτη και της ομάδας. Υπάρχει μια ρήτρα, αλλά θα γίνει μια διαπραγμάτευση για να μειωθεί αυτό το ποσό. Η ομάδα θέλει και τον Γκαρσία και τον Ρόουζ. Όμως, συνεχίζουμε να ψάχνουμε παίκτες για το ενδεχόμενο που δεν πάει καλά».

Για το μπάρμπεκιου που έγινε στο Νέο Ρύσιο:

«Ο Ματέο δεν πρόλαβε να μιλήσει γιατί έτρωγε όλα τα σουβλάκια (σ.σ. γέλια). Τα κρέατα τα ανέλαβε ο διευθυντής μαζί με τον προπονητή. Να είναι καλά ο Βαγγέλης, τα έψησε καλά».

Για την πολύ ωραία ατμόσφαιρα:

«Όλα ξεκινούν από το καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Πιστώνεται στον προπονητή. Είναι σημαντικό όταν κλείνει η χρονιά να είμαστε όλοι μαζί, αφού έχουμε πετύχει τον στόχο μας».

Για τον τόπο της προετοιμασίας του Αρη:

«Νομίζω ότι πρέπει να τελείωσε το θέμα. Είναι θέμα χρόνου. Είναι ένα προπονητικό κέντρο κοντά στο Αϊτχόφεν. Εκκρεμότητα ήταν τα φιλικά παιχνίδια που θα δοθούν».

Ενώ, κλείνοντας τόνισε:

«Θέλουμε να τελειώσουμε με όλα τα ζητήματα ώστε να μπούμε στις προπονήσεις και να ασχοληθούμε μόνο με αυτό το κομμάτι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ