Οι ενδιαφερόμενοι για Ρόμπερτς, κοιτάει κι αλλού ο Νταμπίζας

Οι ενδιαφερόμενοι για Ρόμπερτς, κοιτάει κι αλλού ο Νταμπίζας

Ο Κάλουμ Ρόμπερτς μπορεί να βρίσκεται στη λίστα, αλλά στον Παναθηναϊκό έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι, ενώ ο τεχνικός διευθυντής εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις.

Ο Κάλουμ Ρόμπερτς βρίσκεται στη λίστα του Νίκου Νταμπίζα, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από τον Παναθηναϊκό αναφέρουν ότι δεν είναι στην κορυφή.

Όχι τόσο γιατί θεωρούν ότι ο 22χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ (παίζει και στα δύο άκρα και δεύτερος φορ) δεν ταιριάζει στο στυλ της ομάδας, αλλά γιατί έχουν διακρίνει ότι υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι στο Νησί.

Ο Ρόμπερτς έχει εντυπωσιακή παρουσία στην Ακαδημία της Νιούκαστλ και πλέον μένει ελεύθερος. Στην Αγγλία, λοιπόν, αρκετοί σύλλογοι εξετάζουν την περίπτωσή του, αφού κοστίζει ελάχιστα και είναι σε εξαιρετική ηλικία για να έχει και μεταπωλητική αξία. Επιπλέον, είναι ένας παίκτης που συμμετείχε πριν από σχεδόν 2,5 χρόνια σε φιλικά της Κ21 της Αγγλίας. Έστω κι αν έπαιξε σε δύο ματς, φαίνεται ότι έχει προοπτική.

Στον Παναθηναϊκό, όπως έχουμε τονίσει γενικά για όλες τις υποθέσεις, δεν είναι σε θέση να αντικρούσουν μία οικονομική προσφορά που θα έχει ο Ρόμπερτς από την πατρίδα του. Δεν αναφερόμαστε μόνο σε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμα και σύλλογοι της Τσάμπιονσιπ αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να δώσουν περισσότερα χρήματα από το «τριφύλλι». Ο Νταμπίζας φέρεται να έχει διακρίνει ότι ο Ρόμπερτς… χρησιμοποιεί τον Παναθηναϊκό για να πιέσει καταστάσεις και ενδεχομένως να εξασφαλίσει κι ένα καλύτερο συμβόλαιο στην πατρίδα του.

Μην ξεχνάμε ότι οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές πολύ δύσκολα ξενιτεύονται, αν δεν υπάρχει προοπτική. Και οι πράσινοι στη παρούσα φάση δεν έχουν να του προσφέρουν ούτε χρήματα, ούτε ευρωπαϊκή συμμετοχή, ούτε και διεκδίκηση πρωταθλήματος. Μόνο χρόνο συμμετοχής. Όσο κι αν μετράει το brand name του Παναθηναϊκού, δεν είναι εύκολο να πειστεί ένας Άγγλος παίκτης.

Κάποιος ξένος που θα παρατηρήσει τη βαθμολογία των τελευταίων δύο ετών, σίγουρα θα προβληματιστεί, ανεξάρτητα αν υπάρχει -11 φέτος ή -8 πέρσι. Όταν ενημερωθεί ότι υπάρχουν και οικονομικά θέματα, έστω κι αν τώρα δίνεται μάχη για μία σχετική ομαλότητα, τότε θα το σκεφτεί πολλές φορές πριν πάρει την απόφαση. Και μέχρι ν’ αποφασίσει να έχουν προκύψει πιο ενδιαφέρουσες οικονομικά προσφορές.

Σίγουρα, όμως, ο Ρόμπερτς δεν είναι ο μοναδικός που κοιτάει ο Νταμπίζας στη Νιούκαστλ. Παρακολουθεί αρκετούς παίκτες, όπως και από άλλους συλλόγους στο Νησί. Έχει ένα καλό δίκτυο συνεργατών εκεί κι ελπίζει ότι θα μπορέσει να βρει λαβράκι(α). Σαφώς με όλους υπάρχουν οι ίδιες δυσκολίες που αναφέραμε, αλλά ενδεχομένως να είναι πιο εφικτές περιπτώσεις απ’ αυτή του Ρόμπερτς. Σε κάθε περίπτωση, ο Νταμπίζας αναμένεται να ψωνίσει από την Αγγλία. Το έπραξε με τον Αμπέντ, με τον Στιλ, πήρε ως ελεύθερο τον Πέτριτς, ενώ ήταν στη Γουέστ Χαμ, λογικά θα έρθει κι άλλος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ