Το «μπαμ» με τον Ζοσέ Σα, το κλεισμένο ραντεβού για Φορτούνη, ο φορ και οι Ματιέ, Μολέντο, Βαλμπουενά

Το «μπαμ» με τον Ζοσέ Σα, το κλεισμένο ραντεβού για Φορτούνη, ο φορ και οι Ματιέ, Μολέντο, Βαλμπουενά

To10.gr γράφει για τον ρόλο που έπαιξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη μεταγραφή του Ζοσέ Σα. Για πότε κλείστηκε το ραντεβού με Κουτσολιάκο για τον Φορτούνη, οι κινήσεις για φορ, στόπερ, εξτρέμ. Και μία ανανέωση που έγινε...

Η απόφαση είναι ειλημμένη και επιβεβαιώνεται με τις κινήσεις που γίνονται και θα γίνουν. Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να αλλάξει το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να επαναφέρει την… τάξη. Εχει αποφασίσει να επιστρέψει στη θέση που του αρμόζει και θα το κάνει κόντρα σε ό,τι του ετοιμάζουν. Είναι μια απόφαση κεντρική, με τη σφραγίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και με συγκεκριμένο πλάνο και στόχευση. Με την τυπική επιβεβαίωση της παραμονής του Ζοσέ Σα, να είναι απλώς η αρχή όσων έρχονται.

Οι ενέργειες του Ολυμπιακού στην υπόθεση του Σα έγιναν με τέτοιον τρόπο, που πολύ δύσκολα θα μπορούσε να υπάρξει άλλη εξέλιξη, πέραν της μονιμοποίησής του στον Πειραιά. Πριν το βράδυ της 4ης Μαΐου, όταν to10.gr αποκάλυψε τη συμφωνία με τον παίκτη και τον εκπρόσωπό του και την έναρξη των διακοπών του Πορτογάλου γκολκίπερ, υπήρχε η γενική εικόνα ότι η μεταγραφή έχει κολλήσει. Με τους πιο απαισιόδοξους να κάνουν λόγο για ναυάγιο. Πέντε ημέρες μετά, στις 10 Μαΐου, ήρθε και η οριστικοποίηση της πληροφορίας πως ο Σα θα παραμείνει ερυθρόλευκος για καιρό ακόμη. Και το πρωί της Πέμπτης (15/05), ο Ολυμπιακός, αλλά και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επισημοποίησαν την αγορά του.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Ολυμπιακού-Πόρτο-Σα, λίγο πολύ έχουν κυκλοφορήσει, αλλά δεν είναι η ουσία. Διότι η ουσία είναι η επιτυχία των Πειραιωτών να πείσουν έναν από τους πιο σημαντικούς γκολκίπερ της Ευρώπης αυτή την εποχή να μην ακούσει τις σειρήνες. Όπως ήδη έχουμε καταγράψει, το συμβόλαιο του Σα με τον Ολυμπιακό αφορά καθαρές αποδοχές ύψους 600.000 €, συν μπόνους επίτευξης στόχων (Πρωτάθλημα, όμιλοι Champions League, Κύπελλο), που μπορεί να φτάσουν τις απολαβές του λίγο πάνω από τις 900.000 €.

Κι όμως, ο Σα είχε στα χέρια του τουλάχιστον τρεις προτάσεις, με απολαβές που πάνω από 1.000.000 €. Για την ακρίβεια, υπήρξε ισπανική ομάδα που του προσέφερε 1.3 εκατ. ευρώ καθαρά τον χρόνο για να τον δελεάσει. Γιατί επέλεξε να μην πει το «ναι» σε αυτή την προσφορά, αλλά έμεινε στον Ολυμπιακό; Για δύο λόγους:
1) Γνωρίζει πως στον Πειραιά τον πιστεύουν, τον στηρίζουν και θα του δώσουν παιχνίδια και χρόνο για να βελτιωθεί και να αναδείξει όλες τις πτυχές του ταλέντου του. Και για τον ίδιο, αυτό είναι το ζητούμενο, μια δεύτερη «γεμάτη» σεζόν. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία έχει επίγνωση ότι προτάσεις για το παραπάνω βήμα θα έρθουν.
2) Ο ρόλος της σχέσης του Βαγγέλη Μαρινάκη και κατ’ επέκταση του Ολυμπιακού με τον Ζόρζε Μέντες έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην παραμονή του Σα. Ο παίκτης δεν έμεινε παρά τη θέλησή του, αλλά άκουσε τον ατζέντη του, κατάλαβε πιο είναι το καλό του και υπέγραψε. Με τον Ολυμπιακό να έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με τον κορυφαίο μάνατζερ του πλανήτη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια…

«ΕΚΛΕΙΣΕ» ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΚΟΥΤΣΟΛΙΑΚΟ ΓΙΑ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έκλεισε την κομβικής σημασίας υπόθεση του Σα, συνεχίζει για τις επόμενες κινήσεις του. Η πρώτη αφορά στην ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Φορτούνη. Και αυτό δεν είναι κάτι που «θα» γίνει. Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι άμεσες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο Πωλ Κουτσολιάκος θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, για να βάλουν κάτω όλα τα δεδομένα της υπόθεσης και να βρεθεί η χρυσή τομή με τον ηγέτη των Πειραιωτών.

Εντούτοις, αυτοί που γνωρίζουν τη σχέση του «Φόρτου» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ξέρουν από πρώτο χέρι πως ό,τι κι αν συζητήσει ο Κουτσολιάκος, όποιες διαφορές κι αν προκύψουν, το θέμα θα λυθεί μόλις οι δυο τους καθίσουν ο ένας απέναντι στον άλλον. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν έχει κρύψει ποτέ την εκτίμηση, τον σεβασμό, αλλά και την… υποχρέωση που αισθάνεται απέναντι στον ισχυρό άνδρα του συλλόγου. Διότι ο Μαρινάκης ήταν αυτός που επέμεινε να τον πάρει στον Ολυμπιακό, κόντρα στις βουλές του Μίτσελ και κόντρα στην… περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που τον πίεζε να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό.

Επίσης, στην υπόθεση του Φορτούνη θα πρέπει να σημειώσουμε το εξής: Είναι λάθος και ανακρίβεια ότι δεν υπάρχουν προτάσεις από το εξωτερικό για την απόκτησή του. Προτάσεις υπήρξαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι τι λέει ο Ολυμπιακός. Και ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία διάθεση να χάσει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του, εκτός κι αν προκύψει κάποιο νούμερο που δεν θα μπορεί να αρνηθεί. Διότι οι προτάσεις των 10-12 εκατομμυρίων, δεν είναι νούμερα που δελεάζουν τους Ερυθρόλευκους. Με αυτή τη λογική, λοιπόν, ναι, είναι ως μη… γενόμενες.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ, ΟΙ ΜΑΤΙΕ / ΜΟΛΕΔΟ ΚΑΙ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Παράλληλα με τον Φορτούνη, ζήτημα που αφορά τη διοικητική κεφαλής του συλλόγου, τα στελέχη της ΠΑΕ που είναι επιφορτισμένα με τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την υλοποίησή του, προετοιμάζονται για τις κινήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Πρώτος στόχος είναι η εύρεση και απόκτηση ενός σέντερ φορ πρώτης γραμμής. Η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα έρθει, θα μπει, θα παίξει και θα γεμίσει με γκολ τα στατιστικά του και θα χαρίσει νίκες και βαθμούς στον Ολυμπιακό. Παίκτες όπως όπως ο Μάρκους Μπεργκ, ο Ισλάμ Σλιμανί, αλλά και ο νεαρός Κάρλος Βινίσιους, παραμένουν στο κάδρο. Με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, να μην βιάζεται. Και τον Αχμέντ Χασάν να μην έχει βγει από την εξίσωση. Ασχετα με το ποιος θα αποκτηθεί για «πρώτος»…

Το έτερο ισοβαρές ζήτημα που απασχολεί τώρα τους Ερυθρόλευκους είναι το θέμα του βασικού κεντρικού αμυντικού. Ο Ολυμπιακός θέλει τον Ροντρίγκο Μολέδο, αλλά αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή δεν μπορεί να γίνει. Καθώς η Ιντερνασιονάλ δεν είναι διατεθειμένη να τον δώσει, τουλάχιστον όχι με ποσό μικρότερο από τα 4-5 εκατ. ευρώ! Χρήματα παράλογα για παίκτη σχεδόν 32 ετών. Την ίδια στιγμή, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να δει στον Πειραιά τον Ζερεμί Ματιέ. Μάλιστα, κόντρα σε όσα προκύπτουν από την Πορτογαλία, ο Γάλλος στόπερ θέλει να έρθει στην Ελλάδα και να παίξει για τους Ερυθρόλευκους. Και αυτό είναι πολύ πιθανό να παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση της υπόθεσης. Αντίθετα, η υπόθεση του Σκρτελ, είναι περισσότερο τουρκική «εφεύρεση», παρά ουσιαστική.

Τέλος, δεν είναι μυστικό ότι ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει για τα άκρα της επίθεσής του τον Ματιέ Βαλμπουενά. Και δεν είναι μυστικό ότι και ο ίδιος ο Γάλλος εξτρέμ θέλει να παίξει για τους Ερυθρόλευκους. Μάλιστα, επειδή το θέμα της παραμονής του στη Φενέρμπαχτσε έκλεισε οριστικά πριν λίγες ημέρες -με τον ίδιο να αρνείται κάθε συζήτηση να συνεχίσει στην Τουρκία- σύντομα είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ένα ζήτημα, ωστόσο, που θα εξαρτηθεί και από ακόμη 1-2 περιπτώσεις που κοιτάζει ο Ολυμπιακός για τη θέση του βασικού εξτρέμ…

ΥΓ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός επέκτεινε για ακόμη έναν χρόνο το συμβόλαιο του επικεφαλής της Ακαδημίας του συλλόγου, Ρικάρντο Πέρες. Ο Πορτογάλος (και) προπονητής της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού και το επιτελείο του υπέγραψαν ήδη τα νέα τους συμβόλαια και θα συνεχίσουν και τη σεζόν 2019-20 τη δουλειά τους στο προπονητικό κέντρο Ρέντη, με σκοπό να επαναφέρουν τα αγωνιστικά τμήματα στην κορυφή. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις αλλαγές και τις κινήσεις της Ακαδημίας, προσεχώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ