Που βρίσκονται τα ανοιχτά θέματα του ΠΑΟΚ

Που βρίσκονται τα ανοιχτά θέματα του ΠΑΟΚ

Την εβδομάδα που πέρασε οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες της καλοκαιρινής προετοιμασίας και έγιναν επαφές για ανανεώσεις συμβολαίων.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ της σεζόν 2018-19, αλλά πλέον κοιτάζει την επόμενη μέρα. Καθώς οι στόχοι είναι ήδη γνωστοί (πρόκριση στους ομίλους του Champions League και επανάληψη του νταμπλ στην Ελλάδα) βρίσκεται σε εξέλιξη ο προγραμματισμός για την επόμενη πολύ απαιτητική χρονιά.

ΣΤΟΝ 3ο ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Ο Δικέφαλος θα παίξει οριστικά στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και άρα τα πρώτα του ματς θα είναι 6 ή 7 Αυγούστου (στις 13/8 η ρεβάνς). Εφόσον περάσει θα παίξει μετά στα playoffs της διοργάνωσης 20 ή 21 Αυγούστου και 27 Αυγούστου (ρεβάνς).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ 8 ΦΙΛΙΚΑ

Η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει στις 25 ή 26 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Μετά η ομάδα θα πάει στην Ολλανδία δύο φορές. Το πρώτο κομμάτι από το βασικό στάδιο θα γίνει 1-11 Ιουλίου στο Άπελντορν, ενώ στις 12/7 ο ΠΑΟΚ θα παίξει φιλικό στη Ρουμανία με την Κλουζ για τα 100 χρόνια της ρουμανικής ομάδα. Μετά θα επιστρέψει Θεσσαλονίκη και έπειτα, 18-28 Ιουλίου θα πάει ξανά στην Ολλανδία για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του. Συνολικά θα δώσει 8 φιλικά το καλοκαίρι (μαζί με αυτό απέναντι στην Κλουζ).

ΒΑΡΕΛΑ, ΟΛΙΒΕΪΡΑ, ΚΑΝΙΑΣ, ΣΑΚΧΟΦ ΚΑΙ ΕΝΡΙΚΕ

Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν αρκετές επαφές με παίκτες που είναι στον αέρα καθώς τελειώνουν τα συμβόλαιά τους.

Καταρχάς ο ΠΑΟΚ ανέβασε την προσφορά του για τον Βαρέλα (πάνω από 1 εκ. ευρώ τον χρόνο) και φαίνεται πιο κοντά η παραμονή του δυναμικού αμυντικού από το Πράσινο Ακρωτήρι για άλλα τρία χρόνια στην Τούμπα. Η απάντησή του αναμένεται έως την Τρίτη (21/5).

Η περίπτωση του Ολιβέιρα παραμένει δύσκολη καθώς η οψιόν αγοράς που έβαλε η Πόρτο όταν τον δάνεισε ήταν στα απλησίαστα 12 εκ. ευρώ! Ο ΠΑΟΚ θα κάνει την προσπάθειά του για να τον κρατήσει, αλλά φαίνεται ότι ο Πορτογάλος θα παραμείνει μάλλον στην ομάδα της χώρας του.

Ο Κάνιας (που φαίνονταν ότι θα αποχωρήσει) έριξε γέφυρες για να μείνει και στην ομάδα είδαν θετικά την περίπτωσή του, καθώς είναι ένας χρήσιμος παίκτης, ο οποίος ποτέ δε δημιούργησε προβλήματα.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα παραμονής του Σάκχοφ (θέλει περισσότερα από τα χρήματα που του έδωσε ο ΠΑΟΚ, τα οποία ήταν τα ίδια που έπαιρνε έως τώρα), ενώ ακόμη έγινε επαφή για νέο συμβόλαιο και με τον Πέντρο Ενρίκε, πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του.

Ο ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν είναι ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς από την Ξάνθη, ο οποίος μένει ελεύθερος και έχει συμφωνήσει. Η απόκτησή του οδηγεί εκτός ομάδας τον Ρέι, στον οποίο δόθηκε άδεια για να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, και έχει επαφές με Λανούς (Αργεντινή) αλλά και Πατσούκα (Μεξικό).

Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί σίγουρα για την απόκτηση ενός χαφ υψηλού επιπέδου, 1-2 πλάγιων επιθετικών που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ενός αριστερού μπακ, καθώς ο Βιεϊρίνια θα παραμείνει νοκ άουτ έως το τέλος του 2019.

Υπό προϋποθέσεις θα κινηθεί για την απόκτηση και ενός ακόμη σέντερ φορ, ενώ άλλες κινήσεις θα γίνουν ανάλογα με τις εξελίξεις των ανανεώσεων κάποιων συμβολαίων αλλά της αξιολόγησης κάποιων δανεικών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ