Μπρούνο: Ένας «ευρωπαίος» από την Βραζιλία

Μπρούνο: Ένας «ευρωπαίος» από την Βραζιλία

Ο 25χρονος Μπρούνο μετά τον ενάμιση χρόνο στον Ατρόμητο ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα της καριέρας του. Ποια είναι τα στοιχεία που τράβηξαν τον Ολυμπιακό;

Μας συστήθηκε με τα χρώματα του Ατρομήτου τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Ο Φελίπε Μπρούνο, περί ου ο λόγος, αποτέλεσε μια από τις «αποκαλύψεις» της ομάδας του Περιστερίου.

Ήρθε τον Ιανουάριο του 2018 αθόρυβα, έπαιξε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν στην «σκιά» του εντυπωσιακού Ουάρντα.

Την χρονιά που μόλις τελείωσε κατάφερε να βγει στον «αφρό», να ξεχωρίσει ως ένας από τους καλύτερους, όχι απλά του Ατρομήτου αλλά συνολικά του πρωταθλήματος.

Ο Μπρούνο δεν μπήκε τυχαία στο στόχαστρο των Πειραιωτών. Βρίσκεται μια «ανάσα» από την μεταπήδηση του στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού γιατί απλά απέδειξε πως αξίζει να πάρει την μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του.

Τα στοιχεία του άλλωστε δείχνουν έναν ποδοσφαιριστή που ταιριάζει απόλυτα στην φιλοσοφία του Πέδρο Μαρτίνς.

Με το ταπεραμέντο του Βραζιλιάνου αλλά και την νοοτροπία του ευρωπαίου, ο Μπρούνο, έχει την δυναμική που αναζητά ο Ολυμπιακός για τα άκρα της επίθεσης του.

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος άλλωστε μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, κυρίως στις πτέρυγες, για εκεί άλλωστε τον υπολογίζει ο Ολυμπιακός.

Μια μεταγραφή που δείχνει πως έχει μπει στο τελικό στάδιο της με τον Μπρούνο να έρχεται να προστίθεται στους Ποντένσε, Λάζαρο και Μασούρα που είναι αυτή την στιγμή στο δυναμικό του Μαρτίνς για τα άκρα.

Ο Μπρούνο μας έδειξε παίζοντας με την φανέλα του Ατρόμητου τον τελευταίο 1,5 χρόνο πως διαθέτει την Βραζιλιάνικη ταυτότητα σε συνδυασμό με την πειθαρχία που απέκτησε από την παρουσία του για τρία χρόνια στο Αυστριακό ποδόσφαιρο. Με ιδανικό ύψος (1.80) αλλά και δυνατή κοψιά ο Μπρούνο μπορεί να αποτελέσει για τον Μαρτίνς ένα σημαντικό «εργαλείο» για τη νέα σεζόν.

Συνολικά με τον Ατρόμητο αγωνίστηκε σε 45 ματς σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας 4 γκολ. Ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια, ήταν το φετινό στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ήταν και το τελικό «τσεκάρισμα» για τους Πειραιώτες που τον παρακολουθούσαν όλη την χρονιά. Έδειξε με την εξαιρετική εμφάνιση του πως έχει τις δυνατότητες για ακόμη πιο ψηλά. Συνολικά φέτος έπαιξε σε 33 αγώνες με τον Ατρόμητο, 27 στο πρωτάθλημα με δύο γκολ και πέντε ασίστ, πέντε στο Κύπελλο με ένα γκολ και μια ασίστ και μια στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Παίκτης που ήξερε καλά ο Κάναντι, αυτός τον έφερε άλλωστε, διακρίνεται για τον δυναμισμό του αλλά και την καλή τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να μην σκοράρει πολύ όμως πρόκειται για ακραίο επιθετικό που δημιουργεί και πατάει περιοχή. Και σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που βρίσκεται πάντα σε ενεργό ρόλο έχοντας ως βασικό αντίπαλο τις «κλειστές» άμυνες μπορεί κάλλιστα να προσφέρει πολλά αλλά και να πετύχει σπουδαία πράγματα, ακόμη και στο σκοράρισμα.

Έχοντας άλλωστε πολλές περισσότερες ευκαιρίες σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού με αυτό που έχει παίξει έως τώρα στην καριέρα του καθώς οι ομάδες που έχει αγωνιστεί δεν είχαν ως βασικό στόχο την κατοχή μπάλας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ