«Να ζήσει το όνειρό του στον Άρη ο Σούντγκρεν»

«Να ζήσει το όνειρό του στον Άρη ο Σούντγκρεν»

Ο παράγοντας της σουηδικής «Ακρόπολις» έκανε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά και την προσωπική του γνωριμία με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, πρώην παίκτης και νυν παράγοντας της σουηδικής Ακρόπολις, αναφέρθηκε στην προσωπική γνωριμία που είχε με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε την επιθυμία του Σουηδού μπακ να έρθει στον Αρη, ενώ τον χαρακτήρισε εξαιρετικό χαρακτήρα και φιλέλληνα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το ρόλο που έχει στην ομάδα της Ακρόπολις: «Παλιά ήμουν παίκτης και τώρα τα τελευταία 12 χρόνια είμαι πίσω από την ομάδα, την… πονάμε, την «τρέχουμε», χορηγός είμαι τα πάντα».

Για το γεγονός ότι είναι Αρειανός ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σουηδία: «Από μικρός ήμουν Αρειανός. Ήμουν και στη Β’ και στη Γ’ και στην Α’. Μου άρεσαν και τα χρώματα… «κόλλησα». Είχα συγγενείς Αρειανούς και μάλιστα ήμασταν σε διπλανό χωριό με τον αείμνηστο πρόεδρο του Άρη, Τέλη Πολιτάκη, στο Κιλκίς».

Για το αν έρχεται στο γήπεδο: «Εγώ έρχομαι Ελλάδα τα καλοκαίρια όταν αρχίζει η προετοιμασία της ομάδας, οπότε δεν μου επιτρέπεται κάτι τέτοιο».

Για τη φωτογραφία που βγήκε με τους Σούντγκρεν και Δημητριάδη σε αγώνα της Ακρόπολις: «Και τα δύο παιδιά ήταν παίκτες της Ακρόπολις. Η Ακρόπολις έχει βγάλει πολλούς παίκτες. Να φανταστείτε ο ΑΙΚ τώρα έχει 4 παιδιά που έχουν περάσει από εμάς. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν είναι πολύ φιλέλληνας και πολύ καλό παιδί. Όσο σκληρός είναι στο γήπεδο, άλλο τόσο «μαλακός» είναι εκτός γηπέδου. Είναι λίγο… άγριος αλλά εκτός γηπέδου είναι το καλύτερο παιδί, ήρεμος και λογικός. Το καλύτερο παράδειγμα Σκανδιναβού. Παίζει 94 λεπτά, όχι 90. Δεν τα βάζει κάτω και φαίνεται γιατί δεν άρχισε από ψηλά. Τον δώσανε δανεικό στη Γ’ εθνική, μετά Β’ εθνική και «σκαρφάλωσε» από μόνος του. Αυτή τη στιγμή είναι από τους καλύτερους παίκτες στη Σουηδία. Πολύ γερό παιδί, σοβαρό και ο πατέρας του έπαιζε ποδόσφαιρο. Έρχεται από καλή οικογένεια. Εγώ πιστεύω όλοι οι Σκανδιναβοί είναι καλά παιδιά».

Για το τι είπαν με τον Σούντγκρεν: «Μιλήσαμε λίγο με τον Ντάνιελ, τον είπα ότι μπορεί να κάνει κανένα μπανάκι στη Χαλκιδική. Είναι πολύ ενθουσιασμένος για τον Άρη. Θέλει να παίξει Ευρώπη με τον Άρη από ό,τι μου είπε. Μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Του είπα ότι θα μένει στη Θεσσαλονίκη σε μία πολύ καλή περιοχή. Λέγαμε και για όταν έχει… ρεπό που μπορεί να πηγαίνει. Του είπα για το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής που πάνε επώνυμοι ποδοσφαιριστές και μιλήσαμε γενικά».

Για το πότε θα έρθει περίπου: «Θα κατέβει περίπου στις 20 Ιουλίου να υπογράψει. Δεν ήθελα να ρωτήσω περισσότερα γιατί ήταν και με άλλους παίκτες και δεν ήθελα να τον πιέσω. Πάντως το παιδί είναι πολύ ενθουσιασμένο. Όταν ένας Σουηδός φεύγει από τη χώρα του, είναι διαβασμένος για το πού θα πάει. Δεν έχει ρωτήσει μόνο εμένα. Είναι ενημερωμένος, γνωρίζει αρκετά».

Για το αν έχει δει καθόλου Άρη: «Έχει παρακολουθήσει βίντεο από αγώνες του Άρη και την κερκίδα και του άρεσαν πολύ. Είναι το όνειρό του, από ό,τι κατάλαβα. Ο κ. Καρυπίδης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, γιατί στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα. Μία ομάδα για να «χτιστεί», θέλει χρόνο. Δώσε χρόνο στον κ. Καρυπίδη και μπορεί να βγει κάτι καλύτερο του χρόνου.

Για τον μελλοντικό συμπαίκτη του και συμπατριώτη, Λάρσον: «Αυτό είναι πάντα καλό. Είναι από ίδια χώρα. Έχουν μιλήσει 100%, του είπε τα θετικά, μπορεί να του είπε και κάτι που δεν είναι καλό. Είναι καλό όταν έρχονται Σουηδοί σε μια καλή ομάδα. Οι Σουηδοί είναι σαν τους Άγγλους, δεν τα βάζουν κάτω. Τρέχουν συνεχώς. Δύσκολα να μη βγάλουν κάτι καλό».

Για τον Δημητριάδη (παίζει επίσης στην ΑΙΚ): «Παίζει σε πολλές θέσεις στην άμυνα. Επίσης ένα πολύ καλό παιδί και Αρειανός. Το όνειρό του είναι να παίξει μια μέρα στον Άρη».

Για το αν ωφεληθεί ο Άρης από τον Σούντγκρεν: «Αν μπει στο κλίμα της ομάδας, θα τα δώσει όλα! Δεν θα σε αδικήσει ποτέ, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το στυλ του παιχνιδιού του Ντάνιελ, δεν λείπει μόνο στον Άρη αλλά και στην Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερο στυλ. Ανεβαίνει από κάτω μέχρι πάνω. Εκτελεί πέναλτι, είναι παθιασμένος, μιλά στους συμπαίκτες του, τους δίνει θάρρος. Είναι ένας ηγέτης».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμος ως Αρειανός από την Σουηδία: «Θέλω να πω πως ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και του αξίζει η Ευρώπη. Να έχουμε υπομονή και πιστεύω μπορεί του χρόνου να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ