Ολυμπιακός : Προχωρά και τους Σεμέδο και Μπρούνο

Ολυμπιακός : Προχωρά και τους Σεμέδο και Μπρούνο

Ο Ολυμπιακός πάει για το απίθανο. Να είναι –σχεδόν- έτοιμος για τα προκριματικά του Ιούλη, πριν καν μπει ο Ιούνης! Και αυτή η κατάσταση προφανώς και δεν έτυχε…

Σαφώς και πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να τα υπολογίζεις όλα. Να έχεις κατά νου πως ίσως να είναι πως ο Ολυμπιακός ουσιαστικά τελείωσε πρώτος από όλους με την… περασμένη σεζόν, άρα προχώρησε με καλύτερα αντανακλαστικά στα επόμενα. Να θυμάσαι πως μπαίνει πρώτος στη μάχη των προκριματικών, άρα υποχρεούται σε μια δυναμική εκκίνηση. Ισχύουν και τα δύο.

Σίγουρα όμως είναι και κάτι ακόμη: Γιατί ο Ολυμπιακός και άλλες φορές ήξερε από νωρίς το φινάλε μιας σεζόν, και άλλες έπαιξε προκριματικά. Αυτό το «κάτι» όμως δεν το διέθετε. Αυτή την αίσθηση πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν βαλθεί να συνεχίσουν ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν το σχέδιο τους για αυτή την σύγχρονη αγωνιστική τους εκδοχή. Την ομάδα που οραματίστηκαν και έφτιαξαν πέρσι. Και τη… συνέχεια της μέσα από τη σεζόν 2019-20. Με την ίδια φιλοδοξία, το ίδιο μεράκι, την ίδια ταχύτητα. Την ίδια αποτελεσματικότητα.

Ενώ λοιπόν ακόμη δεν έχουν καλά-καλά τελειώσει τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, και ο «εσωτερικός ανταγωνισμός» δεν έχει κάνει σεφτέ; Ο Ολυμπιακός με το πόδι στο γκάζι έχει βάλει πλώρη να κάνει πράξη κάτι που δεν το λες ακριβώς συνηθισμένο. Να ξεκινήσει την προετοιμασία του (10 Ιούνη) έχοντας ουσιαστικά «κλειδώσει» το ευρωπαϊκό του ρόστερ. Την ομάδα δηλαδή με την οποία θα διεκδικήσει μέσω των προκριματικών μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς (ή του Γιουρόπα) Λιγκ. Μια ώριμη απόφαση, που αν μη τι άλλο θέλει δουλειά πολύ για την εκτέλεση της.

Τι λέει ως εδώ ο… λογαριασμός; Η μεγάλη μεταγραφή του Ζοσέ Σα. Εκείνη του Ουσεϊνού Μπα που έχει υπογράψει από τον Μάρτη. Και μια «τριλογία» προ των πυλών, που εάν και εφόσον αυξάνει θεαματικά τον βαθμό ετοιμότητας.

Το… μπαμ με τον Ματιέ Βαλμπουενά που είναι κοντά.

Η περίπτωση του Ρούμπεν Σεμέδο που ουσιαστικά έχει δρομολογηθεί σε τέτοιο βαθμό, που θα είναι έκπληξη αν ο Πορτογάλος στόπερ δεν φορέσει τα Ερυθρόλευκα.

Και βέβαια το ενδιαφέρον για τον Μπρούνο, τον Βραζιλιάνο που είδαμε ενάμιση χρόνο στον Ατρόμητο. Ίσως μιας από τις πιο value for money περιπτώσεις της Σούπερ Λιγκ.

Αν η πληροφόρηση λοιπόν είναι σωστή; Και με τον Σεμέδο και με τον Μπρούνο ο Ολυμπιακός ουσιαστικά τα έχει «βρει». Μένουν οι ομάδες τους. Η Βιγιαρέαλ για τον Πορτογάλο –που εάν και εφόσον βάζει από τώρα υποψηφιότητα για την πιο ενδιαφέρουσα μεταγραφική ιστορία του καλοκαιριού- και η Λασκ για τον Μπρούνο. Η κατάσταση μοιάζει ελεγχόμενη. Δρομολογημένη.

Παράλληλα δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι πρόθεση των Πειραιωτών είναι πριν από την προετοιμασία να έχουν προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Φορτούνη, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του ΄20. Και αυτός σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα. Ο αρχηγός. Ο καλύτερος της ομάδας.

Αν όντως λοιπόν συμβούν όλα αυτά; Ουσιαστικά ο «γρίφος» του σχεδιασμού θα έχει λυθεί.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει ως ότου αναχωρήσει για την Πολωνία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, να έχει ολοκληρώσει ακόμη δύο υποθέσεις. Από τις οκτώ που… λογάριαζε εξ αρχής. Του δεύτερου τερματοφύλακα (ο Γιούρι Λοντίγκιν μένει ελεύθερος από τη Ζενίτ) που τέλος πάντων δεν μοιάζει δύσκολη. Και αυτή του σέντερ φορ. Ο Αχμέντ Χασάν άλλωστε ακόμη και αν μείνει στην ομάδα –που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται το πιθανότερο- θα είναι με την Αίγυπτο στο Κόπα Άφρικα ως τα… βάθη του Ιούλη. Ας μην παραλείψουμε να κουβεντιάσουμε για αυτόν εκεί στον Αύγουστο. Τώρα όμως στο κάδρο δεν χωρά.

Η ομάδα λοιπόν χρειάζεται σίγουρα μια προσθήκη εκεί. Πλάι στις επιλογές του Σολδάνο και του Γκερέρο. Με τη φόρα που έχει πάρει; Μάλλον έχει κάνει ήδη την προεργασία και για αυτή τη δουλειά. Με… λεπτομέρειες προσεχώς.

Σήμερα στον Ρέντη έγινε μια ακόμη μεταγραφική σύσκεψη. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήρθε στα μέρη μας από την Πορτογαλία προκειμένου να συναντηθεί με τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Φρανσουά Μοντέστο. Όπως καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας; Ως τα τέλη της εβδομάδας μπορεί το ρόστερ της ομάδας να είναι πολύ «κοντά» σε αυτό που θέλει ο προπονητής για την μάχη των προκριματικών.

Ο Ολυμπιακός δείχνει να δουλεύει σαν «όχι ελληνική» ομάδα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί σε όλους. Με πρώτο φυσικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον άνθρωπο που πέρσι τέτοια εποχή πάτησε το κουμπί της «επανεκκίνησης». Τον ίδιο που έχει δώσει τώρα την άνεση στους συνεργάτες του, να προχωρούν στην υλοποίηση του σχεδίου. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία πριν καν μπει ο Ιούνης να νιώθουν σχεδόν έτοιμοι. Δεν τη συναντάς αυτή τη κατάσταση στα μέρη μας και τόσο… συχνά. Για την ακρίβεια πιθανότατα δεν πρέπει να την έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά.

 

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ