ΠΑΟΚ από την αρχή

ΠΑΟΚ από την αρχή

Έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ θα δούμε τη νέα χρονιά καθώς από το φετινό ρόστερ θα αποχωρήσουν οι μισοί ποδοσφαιριστές, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να καλείται να φτιάξει μια νέα ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, από την πρώτη χρονιά στον ΠΑΟΚ, είχε ζητήσει από τους διοικούντες της ΠΑΕ να μην κάνουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας προκειμένου να διατηρηθεί η αγωνιστική συνοχή.

Ο Ρουμάνος, με τα επιχειρήματα του, αλλά και με τα αποτελέσματα που έφερε, κατάφερε να το πετύχει. Τη νέα χρονιά όμως είναι υποχρεωμένος και ο ίδιος να διαμορφώσει τα πλάνα του καθώς σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ θα αλλάξει. Μέχρι στιγμής μετράμε αποχωρήσεις και δεν μιλάμε για μια-δύο, αλλά για 8 σίγουρες αποδεσμεύεις και άλλες 6 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα μπει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Στο Δικέφαλο αυτοί που δεν θα συνεχίσουν οριστικά και αμετάκλητα είναι οι: Παναγιώτης Γλύκος, Μάριος Σιαμπάνης, Φερνάντο Βαρέλα Αλίν Τόσκα, Στέλιος Μαλεζάς, Εβγέν Χατσερίντι, Εβγέν Σάκχοφ και Νίκος Καρέλης.

Υπάρχουν άλλοι έξι ποδοσφαιριστές του φετινού ρόστερ που στη Μικράς Ασίας δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για το μέλλον τους ή περιμένουν κάποια απάντηση για το ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας. Αναφερόμαστε στους δύο νεαρούς Λύρατζη και Μπαλογιάννη, στον Χοσέ Κάνιας, τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, τον Ομάρ Ελ Καντουρί, αλλά και τον Ροντρίγκο Ρέι.

Οι αλλαγές θα είναι πολλές και σημαντικές με τις πιο πολλές να είναι στην άμυνα και το χώρο του κέντρου. Αυτό είναι ένα θέμα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου καθώς τα τελευταία δύο χρόνια δεν έκανε καμία αλλαγή στις δύο γραμμές. Ο 50χρονος προπονητής μπορεί να απολαμβάνει τις διακοπές μαζί με την οικογένεια του, όμως το μυαλό του είναι στην Τούμπα και το ποιοι ποδοσφαιριστές θα έρθουν από τις αρχές Ιουνίου στην ομάδα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός σε διάστημα ενός μήνα θα πρέπει να φτιάξει μια ομάδα που θα έχει συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα καθώς τον Αύγουστό θα κληθεί να δώσει παιχνίδια σημαντικά που θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την είσοδο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League.

Αν ρωτούσε κάποιος, τώρα, τον Λουτσέσκου πως θα ήθελε να δει τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής σεζόν, θα απαντούσε… με την ίδια συνταγή. Δηλαδή να πάει στα σίγουρα και με κάποια επιπλέον ενίσχυση στα ματς του Αυγούστου, χωρίς να πάρει πολλά ρίσκα.

Όμως είναι υποχρεωμένος να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα της ομάδας δουλεύοντας όλο το καλοκαίρι περισσότερο. Αυτό που διεμήνυσε πάντως στους υπεύθυνους των μεταγραφών είναι πως θέλει αν όχι όλους, τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από το ξεκίνημα της προετοιμασίας για να δουλέψει καλύτερα στο χτίσιμο του νέου ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ