Ούγκο Κάιπερς: Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού

Ούγκο Κάιπερς: Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού

 Ο Βέλγος στράικερ, Ούγκο Κάιπερς και η ευκαιρία της ζωής του: Τα Ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού.  

Έκλεψε καρδιές με τον Εργοτέλη τη σεζόν 2017-18, στο… άγνωστο της Football league. Με έναν προσωπικό απολογισμός που ανάγκασε τους σκάουτ πολλών και διάφορων ποδοσφαιρικών club να ψάχνουν συχνά-πυκνά πτήση για το Ηράκλειο: 22 γκολ και 3 ασίστ σε 28 συμμετοχές. Πώς να μην ακολουθήσεις τα… χνάρια του.

Έγινε και επαναστάτης με αιτία το περσινό καλοκαίρι, όταν οι Κρητικοί παρά τη θέληση του ουσιαστικά συμφώνησαν την πώληση του στην ΑΕΚ, υποχρεώνοντας να τα βρει μαζί της. Εξελίχθηκε σε σίριαλ η περίπτωση του, αλλά στο τέλος νίκησε. Έκανε το δικό του έστω, και αν αυτό τον ανάγκασε να μείνει έναν ολόκληρο χρόνο εκτός δράσης.

«Προτιμώ να παίξω πόλο» είχε πει, σε μια από εκείνες τις δηλώσεις που… γράφουν γενικώς. Τότε που το θέμα του είχε πάρει διαστάσεις.

Και αν οι περισσότεροι πίστεψαν πως ο κύκλος του Ούγκο Κάιπερς έκλεισε στην Ελλάδα; Ο 22άχρονος Βέλγος επιθετικός επιστρέφει δριμύτερος. Διεκδικώντας την ευκαιρία της ζωής του: Τα χρώματα του Ολυμπιακού. Και το δικαίωμα στο όνειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός στράικερ θα είναι στην προετοιμασία των Ερυθρόλευκων στο Ρέντη. Θα διεκδικήσει μια θέση στο ποιοτικό ρόστερ του Πέδρο Μαρτίνς. Έναν ρόλο στην επόμενη… μοιρασιά από τον Πορτογάλο τεχνικό. Αληθινή πρόκληση, για κάποιον που δεν το βάζει κάτω…

Τρία χρόνια πριν η προηγούμενη μεγάλη ευκαιρία για εκείνον ήταν η εθνική ομάδα U-19 του Βελγίου. Έπαιξε τέσσερα διαδοχικά ματς για εκείνη. Σκόραρε το γκολ της νίκης εναντίον της Βουλγαρίας (1-0). Οι Διάβολοι όμως δεν κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η φουρνιά του… έμεινε να κοιτά, και η ελπίδα πως μέσα από αυτή την «διαδικασία» θα του προέκυπτε μια θέση στο ρόστερ της Σταντάρ Λιέγης όπου και ανήκε, εξανεμίστηκε.

Ελπίδα που έχτισε με υπομονή και γκολ. To 2015 με την δεύτερη ομάδα της Σταντάρ είχε 31 γκολ και 13 ασίστ. Πριν την εθνική, έπαιξε για μια και μοναδική φορά (3/4/2016) στην πρώτη ομάδα. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν με τη σωστή σειρά.

Δόθηκε δανεικός μια σεζόν στην τρίτη κατηγορία. Εκεί τον εντόπισε ο Εργοτέλης. Και πέτυχε διάνα. Ο καλύτερος «ξένος» της football league τη μια και μοναδική σεζόν του (2017-18). Σκόραρε σε 19 διαφορετικά ματς. Με τα 22 γκολ του σε μια σεζόν, έσπασε το ρεκόρ του Πάτρικ Ογκουνσότο που κρατούσε από το 2006. Ένας ταχύτατος σύγχρονος επιθετικός, που εκτελεί με όλους τους τρόπους. Δεν έσπευσαν τυχαία πολλοί και διάφοροι να διεκδικήσουν την υπογραφή του. Και σίγουρα κανείς δεν ξέρει τι θα είχε ήδη συμβεί φέτος αν δεν του προέκυπτε η ιστορία με την ΑΕΚ. Η «ανταρσία» που τον άφησε εκτός δράσης.

Ο λογαριασμός του όμως δεν έκλεισε. Μόλις… άνοιξε. Και όσα θα ακολουθήσουν σίγουρα έχουν πολύ ενδιαφέρον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ