«Καρφιά» Ουζουνίδη: «Ο προπονητής είναι το άλλοθι όλων – Νόμιζαν ότι η ΑΕΚ ήταν η Μπάγερν και ο Άγιαξ»

«Καρφιά» Ουζουνίδη: «Ο προπονητής είναι το άλλοθι όλων – Νόμιζαν ότι η ΑΕΚ ήταν η Μπάγερν και ο Άγιαξ»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ και «χάρισε» ατάκες που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Στο www.repress.gr παραχώρησε συνέντευξη ο πρώην τεχνικός των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, μιλώντας για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τους Κιτρινόμαυρους και είπε ατάκες που αναμφίβολα θα συζητηθούν.

Η ιστοσελίδα έφερε στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο της συνέντευξης του Έλληνα κόουτς που μιλάει για την Ένωση και την πορεία της στο Champions League αναφέροντας πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν την αίσθηση πως η ΑΕΚ ήταν… η Μπάγερν, ο Άγιαξ και η Μπενφίκα.

Επιπλέον ανέφερε στο δικαίωμα των παικτών να κριτικάρουν άσχημα τον εκάστοτε προπονητή τους, την στιγμή που οι προπονητές δεν δικαιούνται να μιλήσουν.

Τέλος σε κάτωθεν βίντεο ο Μαρίνος Ουζουνίδης στρέφει τα βέλη του και προς τους δημοσιογράφους και την κριτική που μπορεί να ασκήσουν την ώρα που οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει σε ένα παιχνίδι.

Κάποιες από τις ατάκες του Έλληνα προπονητή:

«Ο προπονητής είναι το άλλοθι όλων».

«Αν περιμένεις πως ο 17χρονος θα γίνει το ίδιο καλός τον 30χρονο δεν θα τον βάλεις ποτέ».

«Νομίζω πως σε αυτή τη φάση (Champions League), κάναμε πολύ καλά παιχνίδια από τακτικής πλευράς. Κατά την δική μου γνώμη γιατί σύμφωνα με κάποιους άλλους εμείς ήμασταν η Μπάγερν και ο Άγιαξ και η Μπενφίκα και οι άλλοι ήταν η ΑΕΚ. Έχει τεράστια διαφορά αυτό, να ξέρεις ποιος είσαι».

«Ο παίκτης έχει το δικαίωμα να βγει να κράξει τον προπονητή ή να κατηγορήσει τον προπονητή. Ο προπονητής δυστυχώς δεν μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα. Δεν είναι το ίδιο. Κανονικά εμείς θα έπρεπε να είμαστε αυτοί που να δίναμε τους παίκτες. Ουσιαστικά εμείς οι προπονητές είμαστε σε βαθμίδα πιο ψηλά. Δεν μπορεί ο πιο κάτω να λέει περισσότερα πράγματα για τον πιο πάνω. Κι όμως βλέπεται πως γίνεται το αντίθετο. Ακούς πολλές φορές παίκτες να κατηγορούν προπονητές. Δεν ακούς προπονητές τόσο συχνά να κατηγορούν τους παίκτες. Αυτό είναι κάτι οξύμωρο».

«Λέτε πολλές φορές για ποδόσφαιρο και παιδεία. Όταν κάθεσαι να μιλήσεις με κάποιον κάνε μου ρε φίλε μετά το παιχνίδι μια ερώτηση τακτική. Τι είναι η ερώτηση: Δεν είχες πλάνο; Είναι ερώτηση αυτή; Τι θες να σου πω εγώ εκείνη τη στιγμή; Να σου αναλύσω τι; Όταν μου λες αυτό το πράγμα σημαίνει πως ήδη δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Τι θέλεις; Στα επόμενα δυο λεπτά να σου εξηγήσω τι έχω κάνει»;

Για το πως επηρεάζει η προπονητική την καθημερινότητα ενός ανθρώπου: «Η προπονητική δεν είναι τόσο δύσκολο στις μέρες μας διότι αν έχεις καλούς συνεργάτες μπορείς να ξεπεράσεις πολλά θέματα. Κουραζόμουν περισσότερα τα πρώτα χρόνια της προπονητικής μου καριέρας από ότι τώρα. Πλέον έχω τους ίδιους συνεργάτες, τους ξέρω, με ξέρουνε, ξέρουν το στυλ μου, και το τι ζητάω».

Για τον έλεγχο των προπονήσεων: «Τις προπονήσεις τις ελέγχεις διότι υπάρχουν τα gps. Μπορείς να δεις το αν τρέχουν οι ποδοσφαιριστές, το πόσο τρέχουν, με τι ένταση τρέχουν. Δεν μπορεί να σε κοροϊδέψει ο προπονητής. Μερικές φορές τους αφήνεις να νομίζουν ότι θα σε κοροϊδέψουν».

Για το την ιδιότητα του προπονητή: «Ο προπονητής δεν είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα. Υπάρχουν και άλλοι από πάνω του. Το θέμα είναι το τι εξουσίες θα δώσεις σε ένα προπονητή. Μπορείς να πεις σε ένα προπονητή «πάρε τα κλειδιά του σπιτιού αλλά τη διακόσμηση θα τη κάνω εγώ, τότε, συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι «κάνε ο,τι θέλεις προπονητή».

Για την αποκατάσταση ενός ποδοσφαιριστή: «Σημαίνει καλό γήπεδο για να κάνει προπόνηση, συμπληρώματα διατροφής, είναι η ξεκούραση και ο ύπνος του παίκτη. Εμείς, παλιά, περιμέναμε να κερδίσουμε για να βγούμε μπουζούκια το βράδυ. Την επόμενη, δεν έχει νόημα η προπόνηση… Περισσότερο ξεκουράζεσαι από τον ύπνο και το καλό φαγητό».

Για το τι μένει στο τέλος, στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Τελικά, το ποδόσφαιρο, για ποιον είναι; Για τον κόσμο; Τους παράγοντες; Τις ομάδες; Τους παίκτες»;

Για ποιον θα έπρεπε να είναι; «Γι’ αυτούς που είναι στο γήπεδο. Αλλά, ξεφεύγει. Και, μήπως φταίμε και εμείς; Εμείς ως προπονητές, εσείς ως δημοσιογράφοι… Δε γίνεται εμείς να είμαστε σε όλα καλοί. Και εμείς φταίμε. Φταίμε εμείς με τις δηλώσεις μας για να καλύψουμε τον εαυτό μας, εσείς με τα λεγόμενά σας για να καλύψετε τις ομάδες σας. Στο τέλος της ημέρας, ο καθένας κοιτάζει την ομάδα του…».

Παρακολουθήστε εκτενώς παρακάτω:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ