Φάνος Κατελάρης: Ήρθε η ώρα να αγγίξει μεγαλύτερο ταβάνι

Φάνος Κατελάρης: Ήρθε η ώρα να αγγίξει μεγαλύτερο ταβάνι

Ο Φάνος Κατελάρης θέλει ν’ αφήσει το κυπριακό τριφύλλι για το ελληνικό. Θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος του στην Ομόνοια και ο Παναθηναϊκός είναι το άλμα που έψαχνε στην καριέρα του. Οι ιδιαίτερες εμφανίσεις του με τα εθνικά συγκροτήματα και οι ικανότητες του στο ψηλό παιχνίδι.

Ο Φάνος Κατελάρης έχει πάρει γεύση από Παναθηναϊκό… Στην Κύπρο αποτελεί γέννημα θρέμμα της πράσινης Ομόνοιας με σήμα το τριφύλλι. Συμπαίκτες στην ίδια ομάδα έχει τον Λουκά Βύντρα και είχε στο παρελθόν και τον φαντεζί Σίλβα Κλέιτον. Δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού.

Της ομάδας που του δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσει σε ένα μεγαλύτερο ταβάνι. Ο ίδιος θέλει όσο τίποτα άλλο να έρθει στην Αθήνα. Γνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι στα καλύτερά του, όμως, είναι ένα τεράστιο μέγεθος. Επιπλέον και η Ομόνοια δεν είναι στα καλύτερά της. Απέχει χρόνια από το πρωτάθλημα και θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος στην ομάδα που αγάπησε και ήρθε η ώρα για να ανοίξει ένας νέος.

Γι’ αυτό παρά την αρνητική απάντηση του κυπριακού συλλόγου, ο ταλαντούχος αμυντικός μέσος ελπίζει να καταλήξουν τελικά οι δύο πλευρές σε συμφωνία. Ας δούμε, ωστόσο, ποιος είναι αυτός ο νεαρός για τον οποίο ο Νταμπίζας έκανε πρόταση. Έστω και όπως λένε στην Κύπρο προσφέροντας χρήματα στο μέλλον…

17 ετών

Ο Κατελάρης στις 26 του ερχόμενου Αυγούστου κλείνει τα 23 του χρόνια. Ο πατέρας του είναι από την Κύπρο και η μητέρα του από το Κονγκό κι έχει και την υπηκοότητα και της αφρικανικής χώρας. Μπήκε μικρός στα δύσκολα. Σε ηλικία μόλις 17 ετών και 21 ημερών έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής δόθηκε δανεικός τη σεζόν 2013-14 στην Αλκή, ώστε να πάρει παιχνίδια και στις 16/9/13 πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή Αραδίππου. Την Αλκή έκανε εννέα εμφανίσεις. Η Ομόνοια ήθελε να τον… ψήσει κι άλλο. Την επόμενη σεζόν, λοιπόν, παραχωρήθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό Λευκωσίας (β’ κατηγορία). Εκεί είχε 18 ματς κι ένα γκολ. Το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στην Ομόνοια. Η περίοδος 2015-16 δεν ήταν αυτή που ήθελε. Η εκτόξευσή του ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2016 κι έπειτα και συνέπεσε με την άφιξη του Νταμπίζα. Ακολούθησαν, λοιπόν, δύο καλές σεζόν με 54 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Τραυματισμός

Στο τέλος της περιόδου 2017-18, ο νεαρός παίκτης είχε έναν τραυματισμό στο πέλμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στην δράση στις 31/10/18. Είχε χάσει έδαφος κι έτσι στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχε μόλις σε έντεκα αγώνες, ενώ είχε και τη διαφωνία με τη διοίκηση της Ομόνοιας για την επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2020.

Ψηλό παιχνίδι και καρτάκιας

Ο Κατελάρης είναι ένας παίκτης που παίζει με ιδιαίτερο πάθος και διακρίνεται για τη δύναμή του. Είναι σκληροτράχηλος και φυσικά δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι σε 75 αγώνες στην πρώτη κατηγορία έχει πάρει 18 κάρτες. Είναι καθαρό εξάρι. Στην Ομόνοια έπαιζε σε σύστημα με τριάδα στα χαφ και ο Τουρέ που επίσης ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό ήταν οκτάρι, όπως και ο Μαρκάσα.

Το ύψος του Κατελάρη είναι 1,86 και γι’ αυτό είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Ο Νταμπίζας και ο Δώνης τον έχουν ξεχωρίσει και γι’ αυτόν τον λόγο. Τόσο για να βοηθήσει στα στημένα, έναν τομέα που υστέρησε τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός, αλλά και για να διεκδικεί στο κέντρο τις πρώτες μπάλες από την αντίπαλη άμυνα. Λόγω ύψους, μάλιστα, ο Κατελάρης έχει αγωνιστεί σε 15 ματς στην καριέρα του και ως στόπερ. Αλλά ο ίδιος προτιμάει να αγωνίζεται αμυντικός μέσος.

Γκολ στην Τουρκία

Ο Κατελάρης έχει σημειώσει τέσσερα γκολ με την Ομόνοια και τα δύο είναι με κεφαλιά από εκτελέσεις κόρνερ. Ακόμα ένα έχει με σουτ από κοντά έπειτα από στημένη φάση. Το τελευταίο του το πέτυχε τον περασμένο Γενάρη επί της ΑΕΚ Λάρνακας με μακρινό σουτ.

Ο νεαρός παίκτης, παράλληλα έχει περάσει απ’ όλα τα εθνικά κλιμάκια της Κύπρου. Με την Κ19 πέτυχε ένα γκολ με κεφαλιά στις 8/10/14 στην εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Ρουμανίας. Ένας αγώνας που έγινε για τα προκριματικά του Euro Κ19.

Ακολούθησε ένα γκολ επίσης σε εκτός έδρας νίκη με 1-0 αυτή τη φορά με την Κ21. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε την 1η Σεπτεμβρίου 2016, το μοναδικό γκολ της Κύπρου επί των Τούρκων. Ματς για τα προκριματικά του Euro Κ21. Ήταν ο πρώτος Κύπριος παίκτης που σκόραρε σε τουρκικό έδαφος και φυσικά το πανηγύρισε έξαλλα ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. Έδειξε επίσης ότι διαθέτει κι εκτελέσεις στημένων.

Ντεμπούτο

Επόμενο ήταν ότι θα χτυπήσει και την πόρτα της εθνικής Ανδρών της Κύπρου. Ο ταλαντούχος μέσος, που είναι γεμάτος τατουάζ στο σώμα, έκανε ντεμπούτο στις 22/3/17 σ’ ένα εντός έδρας φιλικό με το Καζακστάν και μάλιστα σκόραρε. Από στημένη φάση και απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ, η μπάλα έφτασε στο αριστερό του πόδι κι εκτέλεσε για να σημειώσει το 2-1 για την Κύπρο (τελικό σκορ 3-1). Αναλυτικά και το βιογραφικό του Κατελάρη με τις ομάδες του.

ΣΕΖ. ΟΜ. ΣΥΜ. ΓΚ.

2013-14 Αλκή 9 – 0

2014-15 Ολυμπιακός Λευκ. 18 – 1

2015-16 Ομόνοια 1 – 0

2016-17 Ομόνοια 27 – 3

2017-18 Ομόνοια 27 – 0

2018-19 Ομόνοια 11 – 1

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ