Το μπαμ με Φορτούνη, το δείπνο με τον Χάτζι, ο Βαλμπουενά και το νέο όνομα για την επίθεση

Το μπαμ με Φορτούνη, το δείπνο με τον Χάτζι, ο Βαλμπουενά και το νέο όνομα για την επίθεση

Δεν χρειάστηκε τελικά μεγάλη συζήτηση με τον Κώστα Φορτούνη. Συνέβη αυτό που περίμεναν οι «μυημένοι» σε τέτοιες διαδικασίες. Μια συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και ένας διάλογος που δεν πρέπει να κράτησε παραπάνω από ένα-δύο λεπτά.

-«Σε θέλουμε εδώ»
-«Θέλω να μείνω»
-Προχωράμε

Το οικονομικό μέρος; Σαφώς και παίζει μεγάλο ρόλο. Διότι ο Ολυμπιακός δεδομένα έκανε υπέρβαση προκειμένου να κρατήσει στην Ελλάδα, έναν ποδοσφαιριστή που οι ικανότητες του, αλλά και το κασέ του πλέον δεν είναι… Σούπερ Λιγκ. «Η μεγαλύτερη πρόταση που έγινε ποτέ στη χώρα μας, σε Έλληνα ποδοσφαιριστή» που είπε και ο Κώστας Καραπαπάς πριν από μερικές ημέρες. Τα υπόλοιπα; Στην πραγματικότητα δεν αφορούν όλους εμάς, πέρα από την ανακοίνωση της Δευτέρας. Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο αρχηγός μένει στη θέση του. Και μένει με τη καρδιά του. Έτοιμος να δείξει και να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς όχι στις επόμενες αγωνιστικές εκδοχές του κλαμπ. Αλλά στην ιστορία του.

Θα δούμε λοιπόν Φορτούνη ανάμεσα σε Ποντένσε και Βαλμπουενά. Θα δούμε την πιο ενδιαφέρουσα «δημιουργική» συνεργασία που προέκυψε εδώ και χρόνια. Με… bonus track τον μίστερ γκολ Χιλάλ Σουντανί. Τον Αλγερινό που ήδη ξεκίνησε στον Ρέντη με στόχο να είναι έτοιμος να ενταχθεί με την ομάδα από την Δευτέρα. Από το ταξίδι στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Σουντανί χρειάζεται απλά να καλύψει τις λίγες ημέρες που… προηγούνται οι άλλοι. Τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε την περασμένη σεζόν τον έχει αφήσει καιρό τώρα πίσω του. Το επιβεβαίωσε ο εξονυχιστικός έλεγχος από τον οποίο περνά ένας ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό πριν υπογράψει συμβόλαιο. Το αναφέρουμε όμως και για την… ιστορία.

Και μιας και πιάσαμε τους «μέσο-επιθετικούς»; Να προσθέσουμε ότι από σήμερα στον Ρέντη είναι και ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ξεκίνησε και ο Γάλλος με «ατομικό». Και για εκείνον στόχος είναι η Δευτέρα. Το ταξίδι για την Πολωνία. Στο οποίο θα είναι κανονικά και ο Φορτούνης, αλλά και οι υπόλοιποι διεθνείς… ευρωπαϊκής ζώνης, που έχουν κάποιες επιπλέον ημέρες άδειας.

Ποιον παραλείψαμε; Τον Ντανιέλ Ποντένσε ο οποίος την Τετάρτη κόντρα στην Βιτορούλ εμφανίστηκε με το «10» στην πλάτη. Και που στη φάση του γκολ που πέτυχε επέτρεψε στον προσωπικό του αντίπαλο να το… δει από κοντά! Ο τρόπος που άφησε τη μπάλα να φύγει από τη μια, φεύγοντας εκείνος από την άλλη; Είναι highlight. Και ίσως ένας από τους λόγους για τον οποίο ο Γκιόργκι Χάτζι τον εκθείασε χθες βράδυ, στον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Η μεγαλύτερη προσωπικότητα του Ρουμάνικου ποδοσφαίρου. Και ένα από τα κορυφαία 10άρια της Ευρώπης του 20ου αιώνα. Ο «Μαραντόνα των Καρπαθίων». Προπονητής της Βιτορούλ. Της ομάδας που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Τετάρτης στο πρώτο καλοκαιρινό φιλικό. Κάποιες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσκάλεσε τον Ρουμάνο σε δείπνο.

Όσοι πέρασαν λοιπόν από το Μικρολίμανο ίσως είδαν τον ιδιοκτήτη των Ερυθρόλευκων, τον Φρανσουά Μοντέστο, την Λίνα Σουλούκου και τον Γκιόργκι Χάτζι. Τι έλεγε ο Ρουμάνος για τον Ολυμπιακό; Ότι χαίρεται πάρα πολύ για το πολύ υψηλό επίπεδο των Ερυθρόλευκων που δεν έχουν να ζηλέψουν οτιδήποτε από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ σε επίπεδα υποδομών. Για την εξέλιξη των Ερυθρόλευκων. «Μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ» ήταν τα λόγια του. Και βέβαια δεν έμεινε μόνο στην εικόνα των εγκαταστάσεων. Αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια και στην εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Ναι, πρώτο φιλικό ήταν. Σε ένα απόγευμα έπειτα από πρωινή προπόνηση. Στην αρχή της προετοιμασίας. Η ποιότητα όμως κάποιων ποδοσφαιριστών σαφώς και δεν χρειάζεται… δεύτερη ματιά. Είπαμε άλλωστε. Ο Ποντένσε είναι που του «έκλεψε» την καρδιά.

Και τι λείπει από την επίθεση του Ολυμπιακού, με Ποντένσε-Φορτούνη-Βαλμπουενά και Σουντανί; Προφανώς ο στράικερ. Εκείνος που θα κάνει «γκολ» τις εμπνεύσεις των συμπαικτών του. Αναζητείται ο σέντερ φορ. Και αναζητείται μέσα από μια «λίστα» που αν μη τι άλλο γεννά προσδοκία. Ξέρουμε για παράδειγμα την περίπτωση του Στιβ Μουνιέ από την Χάντερσφιλντ. To10.gr είναι σε θέση να ξέρει έναν ακόμη σέντερ φορ που το όνομα του περνά από το… ραντάρ της διοίκησης και του Πέδρο Μαρτίνς.

Πρόκειται για τον Βεντάτ Μουρίκι της Ρίζεσπορ. Τον 25άχρονο στράικερ από το Κόσοβο που φέτος… χόρεψε με τους «αριθμούς» στην Τουρκία. Δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ. Και στο… βιογραφικό του, και οκτώ ασίστ. Σε 34 ματς όλα αυτά. Διεθνής με το Κόσοβο (16 συμ, 4 γκολ) και με χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά τα 4-5 εκατ ευρώ. Διότι όπως καταλαβαίνει ο καθένας ήδη τον διεκδικεί όλη η «ελίτ» του Τουρκικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ