Ρούμπεν Σεμέδο: Η πιο περίπλοκη μεταγραφή ever!

Ρούμπεν Σεμέδο: Η πιο περίπλοκη μεταγραφή ever!

To10.gr γράφει για τη δαιδαλώδη τετραμερή συμφωνία για τον Ρούμπεν Σεμέδο, τη μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία του Ολυμπιακού, τα 4.500.000 € της μεταγραφής, αλλά και τις λεπτομέρειες του deal.

Ακριβώς 4.500.000 €. Αυτό είναι το ποσό στο οποίο «κλείδωσε» η μεταγραφή του Ρούμπεν Σεμέδο στον Ολυμπιακό, όπως αποκάλυψε από το βράδυ της Δευτέρας to10.gr. Μια μεταγραφή που επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως οι Ερυθρόλευκοι, όταν πραγματικά θέλουν πολύ έναν ποδοσφαιριστή, βρίσκουν τον τρόπο να τον αποκτήσουν. Και κυρίως, δεν φείδονται χρημάτων. Ανοίγουν το ταμείο τους και τα «σκάνε». Με τη μεταγραφή του 25χρονου κεντρικού αμυντικού της Βιγιαρεάλ, να φτάνει σε ύψη που καμία άλλη ομάδα δεν έχει μπορέσει να ακουμπήσει.

Για να τελειώνουμε με το… διαδικαστικό θέμα, τις λεπτομέρειες του deal, ήδη από την Πορτογαλία έχουν ξεκαθαρίσει πως ο Σεμέδο θα υπογράψει συμβόλαιο 4 χρόνων με τον Ολυμπιακό. Ένα συμβόλαιο που δεν θα περιλαμβάνει οψιόν επαναγοράς από τη Βιγιαρεάλ, ούτε βεβαίως καμία ρήτρα (ύψους 30.000.000 €) να μην μπορεί να επιστρέψει στην Πορτογαλία, σε άλλη ομάδα πλην της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Τα Λιοντάρια της Λισσαβόνας πήραν το ποσοστό που τους αναλογούσε (20%) από τη μεταπώληση του παίκτη και τίποτε άλλο. Ενώ η Βιγιαρεάλ διατήρησε δικό της ποσοστό μεταπώλησης, που επίσης λέγεται πως φτάνει το 20%.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Σεμέδο, τώρα, το συμβόλαιό του περιλαμβάνει ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν 700.000 €, με σημαντικά μπόνους που μπορεί να αυξήσουν σημαντικά το ποσό. Μπόνους που αφορούν την επίτευξη στόχων, τις συμμετοχές, αλλά και άλλες παραμέτρους, που δεν έχουν γίνει γνωστές.

Το βράδυ της Τρίτης ο Σεμέδο θα βρίσκεται στην Ελλάδα, με σκοπό να περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, να περάσει μια σειρά από εξετάσεις, να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που έχει ήδη συμφωνήσει με τους Ερυθρόλευκους και εν συνεχεία να αναχωρήσει αμέσως για την Πολωνία, όπου τον περιμένει με αγωνία ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός, άλλωστε, τον είχε θέσει στην κορυφή της λίστας του. Και συνολικά ο Ολυμπιακός, είχε αποφασίσει ότι πρόκειται για μια περίπτωση που αξίζει επένδυσης και οικονομικών υπερβάσεων. Για αυτό και αποτελεί τη δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην Ελλάδα, μετά τον Μπιορν Ενγκελς.

Το βασικότερο στην υπόθεση του Σεμέδο, ωστόσο, είναι ότι ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι γνωρίζει να dealάρει στο κορυφαίο επίπεδο. Εχει το know how να βάζει στο καναβάτσο ακόμη και μεγέθη όπως η Βιγιαρεάλ και ακολουθώντας τη δική του γραμμή, τη δική του πολιτική. Αλλά και το ανάστημα να μην κάνει βήμα πίσω στα «θέλω» του. Θέτοντας ξεκάθαρα δεδομένα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεδομένα που οδήγησαν στην ολοκλήρωση μίας εκ των πιο περίπλοκων μεταγραφών στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η… τετραμερής συμφωνία Ολυμπιακού, Βιγιαρεάλ, Σεμέδο και Σπόρτινγκ, είναι ίσως η πιο δαιδαλώδης που έχει γίνει ποτέ συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι στο οποίο παίζει ρόλο και η δικαστική εκκρεμότητα του παίκτη, αλλά και τα εξαιρετικά περιπλεγμένα στοιχεία της υπόθεσης, όπως και οι απαιτήσεις των Ισπανών και των Πορτογάλων. Ενώ και το συμβόλαιο του παίκτη είναι εξίσου περίπλοκο. Κάτι που καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία του Ολυμπιακού.

Πλέον, απομένει η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, που βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Η απόκτηση ενός σέντερ φορ, ενός κεντρικού χαφ και ίσως ενός ακόμη εξτρέμ. Με τον Ολυμπιακό να προετοιμάζεται με τον ιδανικότερο τρόπο για τα προκριματικά του Champions League. Αλλά και την επιστροφή του στην κορυφή της Ελλάδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ